Tips en Inspiratie

Om de meest aantrekkelijke werkgever te worden en jou blijvend te kunnen omringen door de beste medewerkers. 

Een professioneel en een privé leven, we hebben toch maar 1 leven?

Oct 22, 2018
 

Beluister hier de Podcast Versie

Samenvatting

De belangrijkste boodschap dat we meekrijgen van onze nieuwe generatie medewerkers is volgens mij deze. Ze laten ons inzien dat er niet zoiets bestaat als een privé leven en een professioneel leven. We hebben maar 1 leven. En dit leven bestaat uit verschillende aspecten. En het is van groot belang dat we ons op alle vlakken in dit leven ook goed gaan voelen willen we een gelukkig leven leiden.

Tot nu toe werd er altijd bewust of onbewust een duidelijk onderscheid gemaakt tussen ons privé leven en ons professioneel leven en is het soms zo erg dat mensen bijna letterlijk een ander mens worden op hun werk. Ook bij zaakvoerders is dit vaak het geval.

En onlangs had ik een gesprek met Joost Callens van Durabrik en een aantal jaar geleden was dit de trigger voor hem om het over een andere boeg te gooien als leider. Het feit dat hij het gevoel had dat hij een andere Joost was in zijn vrije tijd dan in zijn bedrijf. En...

Continue Reading...

4 tips voor minder stress

Oct 15, 2018

DRUK DRUK DRUK...

Tegenwoordig is het heel hip om te zeggen dat je het druk hebt.

Het valt me de laatste maanden nog meer op dan voorheen dat mensen mij altijd de vraag stellen “Is het druk?”, “Je hebt het druk waarschijnlijk?” en ik weet dat dit goed bedoeld is en ik moet eerlijk bekennen dat ik ook soms in die valkuil trap door zelf aan te geven dat het druk is als mensen me vragen hoe het gaat met mij, maar is dit eigenlijk wel iets om fier op te zijn of is dit een belangrijk criterium om te bepalen hoe goed je bezig bent?

Ik ben ervan overtuigd van niet en ik ben het laatste jaar dan ook heel hard bezig geweest met het vinden van rust en mijn ontdekking is zelfs dat hoe meer ik tot rust kan komen en hoe minder druk ik bezig ben, hoe beter mijn business loopt.

Hoe dit kan?
De voordelen van meer rust vinden zijn de volgende:

  • Je krijgt fysiek een betere weerstand waardoor je dus minder ziek bent
  • Je gaat beter slapen waardoor je ’s morgens en...
Continue Reading...

37 jaar... en wat nu?

Oct 08, 2018

Gisteren (op 7 oktober) werd ik 37 jaar. 

37 jaar… niet oud, maar ook niet meer jong.
Al heel wat meegemaakt, maar ook nog veel niet mogen en kunnen ervaren.
Ook al is het geen officiële mijlpaal, voor mij wel een zeer speciale verjaardag geworden.

Een moment van terugblikken en vooruitkijken.
Het terugblikken deed ik vooral om te bepalen hoe ik de jaren die voor mij liggen nog wil invullen. Waar ik meer van wil doen, voelen of ervaren, wat minder,…

Ongeveer een jaar geleden ben ik zelf beginnen nadenken over wat nu maakt dat ik al dan niet gelukkig zal zijn met mijn leven op het einde van de rit.
Ik weet het, misschien wel wat vroeg om te denken aan het einde , maar toch interessant om hier eens bij stil te staan. Mensen zeggen vaak “ik wil gewoon gelukkig zijn”, maar wat is dat dan precies voor jou? Gelukkig zijn. Wanneer ben jij gelukkig?

Toen ik een tijdje geleden deze oefening zelf deed kwam ik tot de volgende drie vragen: 

  • Ben...
Continue Reading...

Waarom je niet doet wat nodig is om jouw doel te bereiken !

Sep 24, 2018
 

Beluister hier de Podcastversie

 

Samenvatting

Soms weten we zeer goed wat we willen en welke stappen we hiervoor moeten ondernemen, maar doen we het niet.  

Dat is vaak waar succesvolle personen het verschil maken met minder succesvolle. Ze slagen erin de kloof tussen hetgeen ze WILLEN en hetgeen ze effectief DOEN kleiner te maken. 

Heb jij ook zaken die je al lange tijd op de rit wilt zetten, maar waar het er maar niet van komt? En wil je daar nu echt eens verandering in brengen? 
Lees dan zeker verder. 

Denk eens na over dingen die jij de laatste maanden (of misschien zelfs jaren) wou veranderen of aanpakken, maar waar je nog niet aan toegekomen bent. Schrijf deze zaken eens op. Enkele voorbeelden kunnen zijn "beginnen met sporten, een medewerker aanwerven, gezond eten, een moeilijk gesprek aangaan met een medewerker,...". 

En ga nu eens na wat volgens jou de reden is waarom je er nog niet aan toegekomen bent.  En let...

Continue Reading...

Hoe aantrekkelijk ben jij voor medewerkers?

Sep 17, 2018
 
Beluister hier de podcast versie

 
Samenvatting
 
Vorige week zat ik samen met een ondernemer, een zaakvoerder van een boekhoudkantoor.
10 jaar geleden is hij een kantoor gestart met 3 personen en ondertussen heeft hij 3 vestigingen met een 20 tal medewerkers.
Net zoals in veel sectoren heeft hij het heel moeilijk om de juiste nieuwe medewerkers te vinden en aan te trekken. Daarnaast merkt hij ook dat sommige van zijn mensen benaderd worden via sociale media door zijn collega's in de markt.
Hierdoor ontstond bij hem de vraag: "ga ik nog wel mijn toekomstplannen kunnen waarmaken?"
Hij beseft zeer goed dat de verdere groei van zijn bedrijf afhankelijk is van het feit of hij zich al dan niet zal kunnen blijven omringen door de juiste medewerkers.
Dit is iets wat ik de laatste tijd meer en meer hoor. Veel zaakvoerders hebben het moeilijk om de juiste mensen te vinden en hebben ook wel vragen over hoe ze hun op lange termijn aan zich zullen kunnen binden.
 
Wil jij graag...
Continue Reading...

Laat het resultaat van jouw medewerkers geen doel op zich zijn

Aug 20, 2018
 

Beluister hier de podcast versie

Samenvatting

Stephanie Valcke, zaakvoerster van Bistierland, heeft ongeveer 10 jaar geleden het initiatief genomen om een onderneming op te starten in vastgoedpromotie en werkt ondertussen met een team van 9 medewerkers samen.

Door Joost Callens, CEO van Durabrik, aangeprezen als een onderneemster met een mooie visie over leiderschap die dit dan ook dagdagelijks toepast in haar eigen onderneming en daar de vruchten van plukt.

Voor Stephanie is ondernemen veel meer dan louter geld verdienen. Zij ziet het als een manier van ZIJN en LEVEN en haar missie als ondernemer is dan ook om een plek te creëren waar mensen passioneel hun ding kunnen doen. Dit is ook de nummer 1 reden waarom ze zelf doet wat ze doet: "Iets doen wat ik graag doe met mensen die ik graag heb".

Stephanie gelooft dat een werkplek creëren waar mensen geen masker hoeven op te zetten, het resultaat van medewerkers niet als doel op zich wordt gesteld en samenwerken en samen...

Continue Reading...

Johan Driessens: "Ondernemers zijn verantwoordelijk voor het geluk van medewerkers"

Jul 29, 2018
 

Beluister de Podcast versie

Samenvatting

Johan Driessens, chief enthousiasm officer bij Branded.Careers uit Kontich, heeft de award van Global Emerging Employer Brand Leader 2018 in de wacht gesleept. Dat gebeurde tijdens de World Employer Branding Day in Praag. Geen enkele Belg deed hem dat voor.

Branded.Careers is actief sinds 2014 en kan onder meer SAP, Nike, Bofidi, D’Ieteren, Secretary plus, MSD, 24+, Vandeputte safety en Hans Anders tot zijn klanten rekenen.

Met de originele videoreeks #WeMakeYouSmileOnMondayMorning geeft Branded.Careers zelf een uitstekend voorbeeld van hun employer brand. “Wie bij Branded.Careers komt werken, weet waar wij voor staan: fun, creativiteit en enthousiasme”.

In dit interview heeft Johan het heruitvinden van tewerkstelling, de werkgever van de toekomst en een sexy imago creëren als bedrijf voor medewerkers.

Als kers op de taart daagt Johan jou ook uit met een gedurfde reflectievraag.

Laat zeker even jouw antwoord na op de...

Continue Reading...

Wouter Torfs over hoe leidinggeven vanuit je hart leidt tot harde resultaten

Jul 23, 2018
 

Beluister de Podcast versie 

Samenvatting

Wouter Torfs komt uit een echt ondernemersnest.
Zijn grootouders legden net na de Tweede Wereldoorlog de basis van de schoenenwinkelketen.
Twee van hun vier kinderen en een schoonzoon kwamen in de zaak en bouwden Schoenen Torfs verder uit.
Onder de leiding van Wouter (1958) groeide de familiale winkelketen van 26 naar 73 winkels met een sterk groeiende webshop. Zijn ondernemings- en mensenvisie, resulteerde in een unieke bedrijfscultuur.


Wouter heeft het in het interview over deze cultuur en hoe die bijdraagt tot mooie bedrijfsresultaten ondanks de moeilijke periode in de sector, hij heeft het ook over zijn persoonlijke missie en wat hij graag zou achterlaten op het einde van zijn rit.


Uitspraken van Wouter tijdens ons gesprek waren "Wanneer je achter het geld aanholt zal je het misschien niet vinden", "nieuw leiderschap is het klassieke masker laten vallen".

 

Vond je dit interview interessant? Laat gerust even na in de...

Continue Reading...

Hoe je doelen kan stellen die jouw business écht kunnen laten groeien !

Jul 15, 2018
 

Stel jij jezelf nog doelen? 

Concrete targets en plannen die je wilt bereiken het komende jaar of volgende maand?  

Ik krijg vaak de vraag van bedrijfsleiders wat het nut nog is van het stellen van doelen en indien het opmaken van toekomstplannen op papier wel nog een grote meerwaarde heeft in een zo snel veranderende wereld? 

Toen ik mijn ondernemerschap startte 10 jaar geleden had ik een heel duidelijk uitgeschreven business plan met jaardoelen en targets per maand
Door de jaren heen merkte ik echter dat ik minder en minder doelen op papier ging gaan zetten. 

Daar waren verschillende redenen voor.
Ik had al gemerkt dat als ik mijn vooropgestelde doelen niet behaalde ik altijd zeer teleurgesteld was in mezelf. 
Slaagde ik er wel in om mijn targets te behalen dan was ik wel tevreden, maar tegelijkertijd stelde ik mij ook de vraag of ik ze dan niet te laag had gezet. 
Ik realiseerde me ook wel dat het...

Continue Reading...

3 tips om gemotiveerd te blijven als ondernemer

Jul 08, 2018
 

Luister hier naar de Podcast

 

Samenvatting

Ikzelf ben enkele jaren geleden door een moeilijke periode gegaan als ondernemer.
Ik dacht er zelfs aan om te stoppen. 
Ik ging er wel nog altijd voor en klopte veel uren, maar ik merkte heel duidelijk dat ik dit niet meer met dezelfde drive en goesting deed als in het begin.

Eerst dacht ik dat ik te hard had gewerkt en waarschijnlijk een burn out had en daarna dacht ik dat het ondernemerschap gewoon niets voor mij was. 

Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat ik gewoon geen krachtige en motiverende drijveer meer had.
Ik wist niet meer goed waarom ik het allemaal aan het doen was en toen ben ik hierover beginnen nadenken. 

Eens mijn waarom, de reden waarom ik dagelijks mijn bed uit kwam, terug heel helder en vooral heel motiverend voor mij was, had ik er opnieuw helemaal zin in. Ik begon alsmaar vroeger op te staan, had tonnen energie en dit is de afgelopen 18 maanden niet meer veranderd. 

Omdat mijn...

Continue Reading...
1 2 3
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.