1 op 1 Coaching

Elke maand begeleid ik 2 personen 1 op 1.  
Gedurende 4 maanden gaan we samen op pad.
Via diepgaande 1 op 1 gesprekken word je gecoacht en begeleid op weg naar Bewust Ouderschap. 

1 op 1 Coaching

Bewust Ouderschap

Door de afwezigheid van mijn eigen vader heb ik onbewust alles gedaan om mezelf te bewijzen tegenover hem. Bewijzen dat ik goed genoeg was, dat ik zijn liefde waard was...

Ik ben keihard gaan studeren, heb twee diploma's behaald, al snel zelfstandig geworden, hard gewerkt, veel gepresteerd, hoge doelen gesteld, nog harder gaan presteren,...
Deze bewijsdrang heeft een tijd heel goed voor mij gewerkt. 

Tot op het moment dat ik besefte dat ik op onbewust niveau de gedachte had gecreëerd dat de enige manier om aandacht en liefde te krijgen hard werken en presteren was. 

Wanneer ouders niet aanwezig zijn in het leven van een kind (en dan heb ik het niet alleen over fysieke aanwezigheid) gaat een kind dingen doen om aandacht te krijgen, om gezien te worden. 
In sommige gevallen gaat dit over please gedrag (het kind gaat hard studeren, voetballen omdat de papa dat leuk vindt,...) en in andere gevallen leidt dit eerder tot rebelser gedrag (niet willen gaan slapen, onbeschoft taalgebruik, omgaan met verkeerde vrienden,...).

Als ouder hebben wij een enorme impact op hoe onze kinderen zich verder ontwikkelen.
Als wij echt willen dat onze kinderen gelukkig zijn moeten we durven om de traditionele plaatjes los te laten, moeten we écht durven kijken naar onze kinderen, ze zien en accepteren zoals ze zijn (zonder dingen die ze doen of zeggen te bestempelen als goed of fout) en hen begeleiden op hun pad naar volwassenheid.

En dat vraagt aanwezigheid en moed. Moed om los te laten.
Onze eigen verwachtingen, onze wensen, ons beeld van wat hen gelukkig zou kunnen maken.
En dat is lastig, heel lastig en dat kan alleen maar wanneer wij als mens oprecht gelukkig zijn met wie we zijn en hoe ons leven eruit ziet. 

Op het moment dat wij als ouder vanuit ons hart gaan leven en onszelf als mens accepteren zoals we zijn kunnen we anderen accepteren zoals ze zijn. 
Bewust ouderschap is een thema dat mij, niet alleen als psycholoog, maar ook als mama, enorm boeit.
Waar ik zelf al veel over heb geleerd, wereldwijd opleidingen ben gaan volgen en ook dagelijks tracht toe te passen in mijn rol als moeder voor mijn 5 jarige dochter Ella.

Ik help ook andere ouders (vaders en moeders) hierbij en via deze 1 op 1 coaching neem ik je graag mee in dit verhaal met inzichten en praktische tips die je onmiddellijk kan gaan toepassen in jouw eigen rol als vader of moeder.

"De 1 op 1 sessies met Charlotte zijn inspirerend, verrijkend en waarde(n)vol. Ze slaagt er als geen ander in om de laagjes die een mens in jaren rond zijn echte persoonlijkheid legt weg te halen. Op relatief korte termijn raakt ze op een niet bedreigende manier zo tot aan de kern. Die kern die veel mensen steeds moeilijker kunnen definiëren. Op die manier kan de gecoachte vanuit die kern veel beter de vragen beantwoorden waarmee hij worstelt. Charlotte vraagt veel (letterlijk vragen stellen- figuurlijk betrokkenheid bij je eigen traject), maar in tegenstelling tot anderen geeft ze ook, wat het makkelijker maakt om zelf ook meer te geven. "

Davy Callewaert

Hoe ziet jouw 1 op 1 traject eruit?

PRAKTISCH

De 1 op 1 gesprekken worden 2 keer per maand georganiseerd. 

Alle 1 op 1 sessies zijn online en
duren 60 min. 
 

Voor elke sessie ontvang je een  video van mij via mail met een stukje training ter voorbereiding.   

TRANSFORMEREND

Een 1 op 1 traject geeft ons de kans om diepgaande gesprekken te voeren en op maat van jouw persoonlijk verhaal.

De combinatie van de video's met training en de gesprekken met advies op maat maken echte verandering mogelijk.

VERBINDEND

Er wordt gebruik gemaakt van een eenvoudig online platform waarbij we elkaar kunnen zien

Door de persoonlijke aanpak en de intensieve begeleiding gedurende 4 maanden ontstaat een connectie waar vertrouwen en openheid centraal staat. 

Een klein fragmentje uit één van mijn workshops waar ik vertel over een mannelijke ondernemer die het moeilijk heeft om zijn rol als vader op een goede manier op te nemen.

 

Veel gestelde vragen

De belangrijkste eerste stap is om te vertragen en te verstillen.


We leven allemaal in een leven waar geen tijd is (of waar we vooral geen tijd nemen) om stil te staan bij de dingen en plots zijn er 10 jaar voorbij…

Ik heb zelf mogen ervaren dat door te durven vertragen, en daarmee bedoel ik letterlijk minder uren gaan werken, meer tijd voor mezelf nemen, experimenteren met mediteren, eens helemaal alleen weg gaan,…ik mezelf heb leren kennen.

Hoe stiller je wordt, hoe minder je “bezig bent”, hoe meer je jouw innerlijke stem hoort.
En de stemmen van buitenaf (die we allemaal hebben meegekregen door onze opvoeding, studies, maatschappij,…) worden alsmaar stiller.

Je slaagt erin om beide van elkaar te gaan onderscheiden waardoor je op een bepaald moment intuïtief voelt waar jouw hart ligt, wat jij echt belangrijk vindt, wat jou echt gelukkig maakt,….

Ikzelf heb me altijd laten bijstaan door coaches in dit proces, want vertragen en verstillen kan ook heel beangstigend zijn.
Uit onderzoek blijkt zelfs dat 1 op 3 piekert als het stil wordt en dat is ook de reden waarom zo weinig mensen dit pad bewandelen en liever bezig blijven. 

Dat is ook waar ik mensen bij ondersteun nu.
Helpen om te vertragen, begeleiden om die innerlijke stem te vinden, tips geven om dan stap voor stap die innerlijke stem te gaan volgen en meer en meer vanuit hun hart te gaan leven.

Ik zal deze vraag vooral beantwoorden vanuit mijn eigen ervaring. 

Voor mezelf is het grootste verschil dat ik meer innerlijke rust heb gevonden.
Dat ik mijn geluk of mijn gemoedstoestand niet meer (of toch veel minder) laat afhangen van mijn externe omstandigheden.
Dat ik veel rustiger en meer écht aanwezig ben bij mijn man en dochter.
Dat ik veel meer warmte en liefde ervaar in mijn leven. 

Klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn als ik het zo nog eens bekijk ;-) maar de afgelopen drie jaar heb ik deze veranderingen echt opgemerkt en ik hoor van mijn omgeving dat zij dit ook hebben gezien en mogen ervaren. 

Tijdens mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van bedrijfsleiders merkte ik op dat 80% mij vragen stelde over hun rol als ouder. Hoe ze een balans konden vinden tussen de ratrace van het bedrijfsleven en de warmte van het gezinsleven, hoe ze meer aanwezig konden zijn voor hun kinderen,...

En toen ik 5 jaar geleden zelf moeder werd wist ik het meteen.
Ella is voor mij de belangrijkste reden geweest om die veranderingen door te voeren in mijn eigen leven. 

Als wij als ouder "vastzitten" in ons leven, angst hebben om voluit te gaan, dan geven wij dit door aan onze kinderen.

Als wij zelf niet vervuld zijn door ons eigen leven, dan gaan wij (vaak onbewust) onze eigen onvervulde dromen en wensen projecteren op onze kinderen waardoor zij niet hun leven, maar het leven dat wij voor hen voor ogen hebben gaan leiden.

Dat is waarom ik graag ouders begeleid met kinderen tussen 0 en 6 jaar zodat zij hun kinderen de kans kunnen geven op te groeien tot de man of vrouw die zij werkelijk zijn. 

- Als je zelf ouder bent van niet volwassen kinderen (al dan niet in combinatie met ondernemer zijn). 

- Wanneer je jou aangesproken voelt door mijn visie over Bewust Ouderschap,

- Als je helemaal "all in" wilt gaan en wilt ontdekken hoe jij een meer bewuste ouder kan worden. 

- Wanneer je enige ervaring hebt met meditatie, mindfulness of andere methodes om meer bewust in het leven te staan (of er alvast voor openstaat om het te ontdekken). 

Ik begrijp je twijfels en meestal zijn we niet zo vertrouwd met online gesprekken.

En net zoals bij alles zijn hier voor- en nadelen.  
Het belangrijkste voordeel is dat je je niet hoeft te verplaatsen en je veel meer flexibiliteit hebt om het gesprek in te plannen. Heb je een uurtje over de middag of 's avonds als je kinderen slapen, dan bekijken we om het in te plannen. Je kan de gesprekken ook letterlijk van overal ter wereld laten doorgaan als je maar wifi hebt. Dus ben je op verlof en je wilt toch jouw gesprek, geen probleem :-)

Nadelen: Het is niet helemaal zoals face 2 face want er zit een computerscherm tussen.

Vanuit ervaring weet ik dat al na het eerste of tweede gesprek je gewoon niet meer merkt dat er een scherm tussen zit. Ik heb zelf ook al jaren een eigen coach die de wereld rondreist en ik heb haar letterlijk al 1 keer live ontmoet en toch hebben wij heel diepgaande gesprekken, boeken we zeer mooie resultaten en heb ik het gevoel dat ik haar heel goed ken en zij mij. 

Mocht je toch echt twijfelen, vraag sowieso jouw verkennend gesprek aan. Dit is ook online en dan kan je al eens ervaren hoe het voor jou voelt. 

WIL JE GRAAG KENNISMAKEN?

Vooraleer we samen aan de slag gaan heb ik graag een verkennend gesprek met jou. In dit gesprek kunnen we bespreken wat jouw verwachtingen zijn en kan jij inschatten of ik de juiste coach voor jou ben.

Close

50% Complete

Bedankt !

Leuk dat je interesse hebt in de 1 op 1 coaching. Vul gerust onderstaande informatie in en dan neem ik contact met jou op om een verkennend gesprek in te plannen.