Tips en Inspiratie

Om de meest aantrekkelijke werkgever te worden en jou blijvend te kunnen omringen door de beste medewerkers. 

Mijn camper avontuur

May 13, 2019

 

 

5 dagen alleen op stap met de camper… De reden van mijn avontuur was om eens helemaal los te komen van alles wat MOET, loskomen van alle mogelijke targets en verwachtingen die ik mezelf al heel mijn leven opleg en waar ik wel mooie stappen door heb kunnen nemen, maar niet perse gelukkig en voldaan van word.

De doorslag van dit gevoel kwam enkele weken geleden toen ik mezelf weer een waanzinnig doel had vooropgesteld (deze keer op sportief vlak) om 10 km te lopen in 45 min. en daar had ik mezelf 4 weken voor gegeven. Ik ging er helemaal voor, sportte bijna 7 op 7 en ging extreem op mijn voeding letten. Al snel kwam ik tot het besluit dat dit niet zou lukken. Ik bleef doorgaan en haalde het doel uiteindelijk niet.

En zo is mijn leven al jarenlang een aaneenkoppeling van nieuwe targets, hoge doelen en ambitieuze dromen. En dat is goed, want ik geloof enorm in het vooropstellen van dromen en doelen, maar ze mogen geen uitputtingstijd worden.

Ik realiseerde...

Continue Reading...

Wie ben jij naast het ondernemer zijn?

Apr 30, 2019
 

Samenvatting 

Heel lang heb ik mezelf vereenzelvigd met mijn rol als ondernemer en zelfs met mijn bedrijf. 

Ik “was” als het ware mijn bedrijf en mocht dit er niet meer zijn dan wist ik eigenlijk niet precies wie ik echt was, wat ik belangrijk vond en waar ik oprecht gelukkig van werd.

Dit besef heeft mij doen inzien dat hier voor mij een heel belangrijke groeisprong lag. Ik besefte ook dat ik pas echt voldoening uit mijn leven zou kunnen halen als ik mezelf zou gaan ontdekken als persoon. Weet dat ik op dat moment niet echt ongelukkig was, integendeel zelfs, maar ik zag wel in dat mijn geluk en de mate waarin ik me goed voelde mee evolueerde met hoe het in mijn bedrijf liep. En dat inzicht heeft heel veel veranderd voor mij.

Het was (en is nog altijd eigenlijk ) een uitdagend pad met veel vallen en opstaan, want om te weten te komen wie ik was los van mijn bedrijf moest ik ook echt meer loskomen van mijn bedrijf. Letterlijk dus minder gaan werken, meer...

Continue Reading...

Een minder gemotiveerd leider kan geen gemotiveerd team verwachten

Apr 23, 2019
 

Samenvatting 

Enkele jaren geleden had ik een heel leuk en aantrekkelijk business plan opgemaakt. Ik was dolenthousiast en gemotiveerd ging ik ervoor. Een nieuwe strategie en een nieuwe aanpak. Mijn toekomstdroom was om met een groot team van trainers en coaches te gaan samenwerken die over heel België (en stiekem droomde ik ook al over mijn eerste stappen in het buitenland ) ondernemers zouden gaan begeleiden om een inspirerend leider te worden en leuke werkplekken te creëren. In het begin liep dit heel vlot, ik had al snel een team van 8 mensen en de opdrachten kwamen binnen. 


En toen kwam het…

Ik voelde me niet meer gelukkig in mijn eigen bedrijf. Ik deed zelf niet meer wat ik echt graag deed en dat was zelf die ondernemers gaan inspireren en meenemen in het verhaal. Ik was de hele dag aan mijn bureau gekluisterd, planningen aan het maken, facturatie aan het doen, administratieve taken, vragen beantwoorden van klanten en mijn team,… en daar...

Continue Reading...

HaRvest Coach in de kijker: Oliver Schelinski

Apr 17, 2019

 

Via dit interview laten we je graag kennismaken met één van onze HaRvest coaches, Oliver Schelinski.

Omdat wij geloven dat echte verandering plaatsvindt als wij durven kijken naar onszelf en inzetten op onze eigen persoonlijke ontwikkeling gaan we bij HaRvest een stapje verder dan de meeste spelers in onze markt.

Naast praktische tips en handvaten die je van ons meekrijgt om een inspirerend leider te worden en een aantrekkelijke werkplek te creëren gaan we ook op zoek naar de zaken die jou het meest belemmeren om die stappen te zetten en een echte inspiratie te worden voor de mensen om jou heen. Want vaak weten we wel perfect wat we moeten doen, maar doen we het om de één of andere reden niet. En daar komt Oliver in the picture bij de begeleiding van de ondernemers waar wij mee samenwerken.


Wie is Oliver?

Oliver is volgende maand 30 jaar getrouwd en heeft drie volwassen dochters.
Om hun dochters een gezonde en liefdevolle opvoeding te kunnen...

Continue Reading...

Droom jij nog wel eens?  

Apr 01, 2019


Heb jij nog een duidelijk beeld van waar je naartoe wil met je bedrijf en hoe je dit wil realiseren? Ik merk namelijk dat meer en meer ondernemers hun diepe ondernemers-droom wat zijn kwijtgeraakt.

Van niet meer dromen word je moe

Je merkt dat je je drive kwijtspeelt, dat je energiepeil niet meer zo hoog ligt en dat je goesting om er volop voor te gaan af en toe wegebt. Bovendien moet je vaststellen dat je je medewerkers niet meer mee krijgt in jouw verhaal. Als jij zelf het groter plaatje niet meer ziet, kan je onmogelijk jouw medewerkers motiveren.

Je bent niet alleen

Ik leerde Peter kennen, hij is al meer dan 20 jaar ondernemer. Peter vertelde me dat hij ergens in al de jaren zijn motivatie verloren had. Dit gebeurde heel geleidelijk aan want in eerste instantie merkte hij het zelf niet. Hij moest zich soms door de dag heen sleuren en zichzelf pushen om zijn medewerkers te woord te staan. Hen inspireren en meekrijgen in zijn verhaal lukte niet meer.

Wat is jouw toekomstbeeld?

Ik...

Continue Reading...

Alleen maar ideale klanten

Mar 26, 2019
 

Hoe zou het zijn om vanaf morgen alleen maar met jouw ideale klanten samen te werken?

Een ideale klant is volgens mij een klant waar je enerzijds exact kan aanbieden wat zij verwachten en anderzijds zij die goed betalen en die gewoon tevreden zijn met de samenwerking. Het zijn niet die klanten waarvan je denkt ‘Oh nee, weer die klant.’ als ze je oprit oprijden of als je een telefoontje krijgt. Dat zijn niet jouw ideale klanten.

Hoe zou het voor jou zijn om alleen maar met die ideale klanten samen te werken?
Ik ben ervan overtuigd dat onze eigen energie en positiviteit als ondernemer twee cruciale aspecten zijn om onze missie waar te maken en een motiverend leider te zijn voor onze mensen.

Energie en positiviteit worden zeer sterk bepaald door het type klanten waar wij elke dag mee samenwerken. Of door het type projecten die wij aanvaarden. We weten allemaal dat bepaalde projecten en klanten heel veel van onze energie vragen. Als we heel eerlijk zijn, weten we dit vaak al...

Continue Reading...

Jij bepaalt de richting van jouw leven

Mar 18, 2019
 

Het verhaal van Alice in Wonderland gaat voor mij over jouw drijfveer in het leven.
Waarom doe jij wat je doet en wat wil jij in jouw leven betekend en ervaren hebben?

Op een bepaald moment heb ik mezelf de vraag gesteld
“Als ik er morgen niet meer zou zijn, wat wil ik dan kunnen zeggen over mijn leven”?
Moeilijke vraag en het antwoord kwam ook niet zo vlot, maar na een tijdje was het voor mij helder dat ik een leven wou geleefd hebben waar ik volop voor mijn dromen ben gegaan en op mijn rit mensen geïnspireerd heb om dit ook te doen.
Mijn drie kernwoorden zijn dan ook nog steeds Droom. Leef. Inspireer

En voor mij gaat het hier niet alleen over mijn rol als ondernemer of leider.
Ik wil dit gevoel evengoed ervaren in mijn rol als moeder, partner, vriendin, dochter,…
Te vaak heb ik in het verleden vooral de focus gelegd op mijn business.
Doelen en dromen vooropgesteld op dat vlak en door de jaren heen ben ik gaan beseffen dat dit niet voldoende is om...

Continue Reading...

Ondernemen is vooral durven en doen

Mar 11, 2019
 

Ik was net bevallen van mijn dochtertje Ella en daar was het … ik moest het durven én doen! Wat de trigger precies was, dat weet ik tot op vandaag nog steeds niet, maar ik ben er sindsdien voor gegaan en heb niet meer achteromgekeken.

Toen, januari 2015, heb ik de eerste stap in de ondernemerswereld gezet. Het was een aarzelende stap: “misschien ben ik hier nog niet klaar voor”, “zou ik dit wel doen?”, “wat als het niet lukt?”, “heb ik hier wel voldoende kennis voor?”, … Een zeer lastige eerste stap, maar een stap die ik nodig had. Belangrijke beslissingen nemen, groeistappen zetten, risico’s nemen, … daar moet je als ondernemer dag in, dag uit blijven mee omgaan. Hieronder lees je twee stappen die het voor mij veel eenvoudiger hebben gemaakt (en nog steeds maken) om moeilijke beslissingen te nemen en te gaan voor wat ik diep in mezelf weet dat het beste is voor mij.

 

Creëer een...

Continue Reading...

Inspirerende leiders zijn de leiders van de toekomst

Mar 05, 2019
 


“De wereld voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders. Leiders die een werkplek creëren waar mensen met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan”. Dat is onze missie.

Ik geloof dat Inspirerende leiders de leiders van de toekomst zijn.
Ik geloof dat enkel deze leiders zich in de toekomst nog zullen kunnen blijven omringen door de juiste medewerkers.

Wie zijn die inspirerende leiders?
Dat zijn de leiders die volop gaan voor hun toekomstdroom en een drijfveer hebben ontwikkeld die veel verder reikt dan business doen en geld verdienen. Wanneer je een werkplek wilt bouwen waar mensen met plezier voor opstaan dan heb je als bedrijf een dieperliggende “WHY” nodig. Een hoger liggend doel waar niet alleen jij, maar ook jouw mensen elke dag goesting van krijgen om hun bed voor uit te komen. En geloof mij…omzet en bedrijfswinst zullen hier niet voor zorgen.

Als jij als bedrijf erin slaagt om een missie voorop te stellen dat ook...

Continue Reading...

5 manieren om jouw beste medewerkers aan jou te binden

Feb 18, 2019

Heb jij net zoals heel wat bedrijfsleiders schrik om jouw beste medewerkers te verliezen? In dit artikel geef ik vijf concrete tips mee zodat je jouw mensen op lange termijn aan jouw bedrijf kan binden.

1: Geef jouw medewerkers richting

Als eerste is het belangrijk om hen richting te geven. Maak duidelijk wat kan in jouw onderneming en wat niet. Wat zijn hun verantwoordelijkheden en wat verwacht jij van hen? Mensen hebben nood aan een duidelijk kader waarin ze zich kunnen bewegen.

2: Betrek jouw mensen bij jouw verhaal

Creëer betrokkenheid om jouw beste medewerkers te behouden. Zorg ervoor dat jouw mensen zich betrokken voelen bij jouw bedrijf en waar het voor staat. Vertel hen waar je naartoe wilt met je organisatie en waarin je het verschil wilt maken in de markt. Vraag hun mening en ideeën. Geef hen zo de kans om mee te werken aan dit verhaal. Regelmatige, motiverende en duidelijke communicatie kan hier bij helpen.

3: Goed leiderschap is jouw mensen helpen groeien

Help...

Continue Reading...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.