Tips en Inspiratie

Om de meest aantrekkelijke werkgever te worden en jou blijvend te kunnen omringen door de beste medewerkers. 

Jij bepaalt de richting van jouw leven

Mar 18, 2019
 

Het verhaal van Alice in Wonderland gaat voor mij over jouw drijfveer in het leven.
Waarom doe jij wat je doet en wat wil jij in jouw leven betekend en ervaren hebben?

Op een bepaald moment heb ik mezelf de vraag gesteld
“Als ik er morgen niet meer zou zijn, wat wil ik dan kunnen zeggen over mijn leven”?
Moeilijke vraag en het antwoord kwam ook niet zo vlot, maar na een tijdje was het voor mij helder dat ik een leven wou geleefd hebben waar ik volop voor mijn dromen ben gegaan en op mijn rit mensen geïnspireerd heb om dit ook te doen.
Mijn drie kernwoorden zijn dan ook nog steeds Droom. Leef. Inspireer

En voor mij gaat het hier niet alleen over mijn rol als ondernemer of leider.
Ik wil dit gevoel evengoed ervaren in mijn rol als moeder, partner, vriendin, dochter,…
Te vaak heb ik in het verleden vooral de focus gelegd op mijn business.
Doelen en dromen vooropgesteld op dat vlak en door de jaren heen ben ik gaan beseffen dat dit niet voldoende is om...

Continue Reading...

Ondernemen is vooral durven en doen

Mar 11, 2019
 

Ik was net bevallen van mijn dochtertje Ella en daar was het … ik moest het durven én doen! Wat de trigger precies was, dat weet ik tot op vandaag nog steeds niet, maar ik ben er sindsdien voor gegaan en heb niet meer achteromgekeken.

Toen, januari 2015, heb ik de eerste stap in de ondernemerswereld gezet. Het was een aarzelende stap: “misschien ben ik hier nog niet klaar voor”, “zou ik dit wel doen?”, “wat als het niet lukt?”, “heb ik hier wel voldoende kennis voor?”, … Een zeer lastige eerste stap, maar een stap die ik nodig had. Belangrijke beslissingen nemen, groeistappen zetten, risico’s nemen, … daar moet je als ondernemer dag in, dag uit blijven mee omgaan. Hieronder lees je twee stappen die het voor mij veel eenvoudiger hebben gemaakt (en nog steeds maken) om moeilijke beslissingen te nemen en te gaan voor wat ik diep in mezelf weet dat het beste is voor mij.

 

Creëer een...

Continue Reading...

Inspirerende leiders zijn de leiders van de toekomst

Mar 05, 2019
 


“De wereld voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders. Leiders die een werkplek creëren waar mensen met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan”. Dat is onze missie.

Ik geloof dat Inspirerende leiders de leiders van de toekomst zijn.
Ik geloof dat enkel deze leiders zich in de toekomst nog zullen kunnen blijven omringen door de juiste medewerkers.

Wie zijn die inspirerende leiders?
Dat zijn de leiders die volop gaan voor hun toekomstdroom en een drijfveer hebben ontwikkeld die veel verder reikt dan business doen en geld verdienen. Wanneer je een werkplek wilt bouwen waar mensen met plezier voor opstaan dan heb je als bedrijf een dieperliggende “WHY” nodig. Een hoger liggend doel waar niet alleen jij, maar ook jouw mensen elke dag goesting van krijgen om hun bed voor uit te komen. En geloof mij…omzet en bedrijfswinst zullen hier niet voor zorgen.

Als jij als bedrijf erin slaagt om een missie voorop te stellen dat ook...

Continue Reading...

5 manieren om jouw beste medewerkers aan jou te binden

Feb 18, 2019

Heb jij net zoals heel wat bedrijfsleiders schrik om jouw beste medewerkers te verliezen? In dit artikel geef ik vijf concrete tips mee zodat je jouw mensen op lange termijn aan jouw bedrijf kan binden.

1: Geef jouw medewerkers richting

Als eerste is het belangrijk om hen richting te geven. Maak duidelijk wat kan in jouw onderneming en wat niet. Wat zijn hun verantwoordelijkheden en wat verwacht jij van hen? Mensen hebben nood aan een duidelijk kader waarin ze zich kunnen bewegen.

2: Betrek jouw mensen bij jouw verhaal

Creëer betrokkenheid om jouw beste medewerkers te behouden. Zorg ervoor dat jouw mensen zich betrokken voelen bij jouw bedrijf en waar het voor staat. Vertel hen waar je naartoe wilt met je organisatie en waarin je het verschil wilt maken in de markt. Vraag hun mening en ideeën. Geef hen zo de kans om mee te werken aan dit verhaal. Regelmatige, motiverende en duidelijke communicatie kan hier bij helpen.

3: Goed leiderschap is jouw mensen helpen groeien

Help...

Continue Reading...

Bedrijven die geen prioriteit maken van spiritualiteit riskeren te verdwijnen.

Feb 11, 2019
 

Samenvatting

Bart Weetjens, product designer van opleiding, als industrieel ontwerper gewerkt, is ondernemer en zenmonnik.

Bart won de Skoll Awards for social entrepreneurship in 2009 en mocht in 2010 een keynote uitspreken op de TED conferentie.

Hij was, samen met Christophe Cox, de drijvende kracht achter Apopo (’97-’14). Een 'sociaal bedrijf' dat ratten africht om in Tanzania en Mozambique landmijnen te detecteren in de grond, en tbc-bacillen in speekselstalen van patiënten. Op die manier worden veel mensenlevens gered.

Bart is tevens medeleider van The Wellbeing Project. Dit bedrijf werd opgericht in 2012 en is een co-creatie van verschillende bedrijven ter ondersteuning van het sociaal ondernemerschap.

Hij gelooft niet in de manier waarop in het Westen de meeste bedrijven worden geleid. Het ongeconnecteerd streven naar winst. Als je een inspirerend leider wilt zijn, dan is het noodzakelijk dat je als leider zelf geïnspireerd bent volgens Bart. En...

Continue Reading...

Voor medewerkers met inspirerende leiders is loon geen drijfveer.

Jan 28, 2019
 

Samenvatting

Meer en meer ondernemers stellen mij de vraag hoe ze hun medewerkers kunnen motiveren op lange termijn zonder daar telkens een loonsopslag aan vast te hangen.

Mijn overtuiging is dat als je mensen vraagt om een jobomschrijving uit te voeren, mensen komen werken voor geld.

Als je mensen kan meenemen in jouw verhaal en laat meebouwen aan een visie, dan creëer je een team dat gemotiveerd is door zoveel meer dan loon.

Op woensdag 19 december 2018 was ik te gast als spreker op het event van Belgian Pork Group. Ik nam CEO, Jos Claeys en 30 van zijn directieleden mee in het verhaal van inspirerend leiderschap.

Ze kregen praktische tips mee over hoe je nu een team van medewerkers op lange termijn aan jou kan binden zonder daar telkens een loonsopslag aan te koppelen.

Benieuwd naar hun reacties? Bekijk zeker dit filmpje.

Als je deze video interessant vond abonneer je dan zeker op ons youtube kanaal. Klik hier https://bit.ly/2HvDwAF en druk op de rode knop ABONNEER.

Wat vind...

Continue Reading...

Een verdubbeling van het netto resultaat door een betere samenwerking.

Dec 17, 2018
 

Beluister hier de podcast versie

Bekijk het interview via youtube via deze link https://bit.ly/2EzHvzi

 

Samenvatting

Steven Pauwels, mede oprichter en bezieler van het communicatiebureau Choco en één van de initiatiefnemers achter het lerend netwerk, Organisation of the Future.

Choco telt op vandaag 15 medewerkers en helpt bedrijven en merken vanuit een unieke benadering een échte uitstraling te geven.

In het interview vertelt Steven hoe zij erin slagen om ondanks de opmars van technologie en digitalisering nog échte relaties op te bouwen met mensen, hoe ze bij Choco een verdubbeling van het nettoresultaat hebben bekomen door hierop in te spelen en over zijn eigen valkuil om vanuit zijn daadkracht soms te vergeten om zijn mensen mee te nemen in het verhaal.

Laat zeker even weten hieronder wat jij van het interview vindt en wat je er zelf uit meeneemt. Als je graag jouw netwerk inspireert met dit interview deel het dan gerust via...

Continue Reading...

De wereld op zijn kop...samen voor 5.000.000 gelukkige Belgen

Dec 03, 2018

Hallo,

Vandaag kreeg ik onderstaande reactie via sociale media op een post van mij:

"Ik vind het een beetje de wereld op zijn kop dat de vraag nu is hoe aantrekkelijk je als werkgever bent voor een werknemer".

Deze reactie deed me plots opnieuw beseffen dat het voor veel zaakvoerders gewoon nog niet zo vanzelfsprekend is dat ze aantrekkelijk dienen te zijn voor medewerkers en dit vind ik eerlijk gezegd wel een teleurstellende en tegelijk beangstigende gedachte.

Naar mijn mening zijn we er de afgelopen decennia te veel en te snel van uitgegaan dat wij als zaakvoerder de touwtjes in handen hadden. Wij vonden het meer dan normaal dat de medewerker zich aan ons moest verkopen en niet andersom. 

Maar is dit wel zo'n logische gedachtegang?

Wij als ondernemer hebben een droom die we graag willen realiseren (en dat juich ik uiteraard ten volle toe !) en weten dat we deze droom niet alleen kunnen waarmaken. Is het dan niet aan ons om de mensen die willen helpen om onze...

Continue Reading...

Wat betekent ondernemer zijn voor jou?

Nov 16, 2018

Dag van de ondernemer.

En mooi initiatief van Unizo om alle ondernemers te bedanken voor hun passie en toegevoegde waarde die ze leveren aan onze samenleving. 

Die dag heeft mij ertoe aangezet om eens na te denken over wat ondernemerschap nu precies voor mij betekent en mijn toegevoegde waarde aan onze samenleving. 

Voor mij betekent ondernemer zijn de vrijheid en de mogelijkheid hebben om mijn eigen droomleven te realiseren, mijn eigen ding te doen in de wereld en zo mijn steentje bij te dragen. 

Mijn droom is om de wereld te voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders die volop gaan voor hun eigen dromen en een werkplek creëren waar medewerkers met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan. 

Waarom? Omdat ik geloof dat we op die manier allemaal samen kunnen bouwen aan een meer gelukkige wereld. 

En ben ik dan naïef? Misschien wel een beetje, maar dat vind ik niet erg. Ik weet dat ik niet alleen de...

Continue Reading...

Millennials of werkgevers veeleisend?

Nov 12, 2018
 

Beluister hier de Podcast versie

Bekijk de video via Youtube 
https://youtu.be/AZk4DVxq_Ls

Blogartikel

Ik krijg ontzettend veel vragen van ondernemers over de nieuwe generatie medewerkers. Hoe kunnen we hen gemotiveerd houden, hoe kunnen we ze op lange termijn aan ons bedrijf binden, hoe kunnen we ze op een goede manier laten samenwerken met de oudere generatie in ons bedrijf,…
Een hot topic dus en op zich wel belangrijk om bij stil te staan als je weet dat in 2025 75% van onze medewerkers deze millennials (zoals ze genoemd worden) zullen zijn.
Velen hebben het moeilijk met deze generatie. Er wordt gezegd dat ze lui zijn, dat ze veeleisend zijn, ongeduldig, egoïstisch.

En eigenlijk als ik heel eerlijk mag zijn legt deze generatie een punt bloot waar veel bedrijfsleiders tot nu toe heel hard in tekort schoten en er nooit op gewezen zijn of toch niet zo hard als nu met deze generatie. Deze jongere generatie wil gewoon als mens aanzien en behandeld worden op de...

Continue Reading...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.