Tips en Inspiratie

Om de meest aantrekkelijke werkgever te worden en jou blijvend te kunnen omringen door de beste medewerkers. 

Een verdubbeling van het netto resultaat door een betere samenwerking.

Dec 17, 2018
 

Beluister hier de podcast versie

Bekijk het interview via youtube via deze link https://bit.ly/2EzHvzi

 

Samenvatting

Steven Pauwels, mede oprichter en bezieler van het communicatiebureau Choco en één van de initiatiefnemers achter het lerend netwerk, Organisation of the Future.

Choco telt op vandaag 15 medewerkers en helpt bedrijven en merken vanuit een unieke benadering een échte uitstraling te geven.

In het interview vertelt Steven hoe zij erin slagen om ondanks de opmars van technologie en digitalisering nog échte relaties op te bouwen met mensen, hoe ze bij Choco een verdubbeling van het nettoresultaat hebben bekomen door hierop in te spelen en over zijn eigen valkuil om vanuit zijn daadkracht soms te vergeten om zijn mensen mee te nemen in het verhaal.

Laat zeker even weten hieronder wat jij van het interview vindt en wat je er zelf uit meeneemt. Als je graag jouw netwerk inspireert met dit interview deel het dan gerust via...

Continue Reading...

De wereld op zijn kop...samen voor 5.000.000 gelukkige Belgen

Dec 03, 2018

Hallo,

Vandaag kreeg ik onderstaande reactie via sociale media op een post van mij:

"Ik vind het een beetje de wereld op zijn kop dat de vraag nu is hoe aantrekkelijk je als werkgever bent voor een werknemer".

Deze reactie deed me plots opnieuw beseffen dat het voor veel zaakvoerders gewoon nog niet zo vanzelfsprekend is dat ze aantrekkelijk dienen te zijn voor medewerkers en dit vind ik eerlijk gezegd wel een teleurstellende en tegelijk beangstigende gedachte.

Naar mijn mening zijn we er de afgelopen decennia te veel en te snel van uitgegaan dat wij als zaakvoerder de touwtjes in handen hadden. Wij vonden het meer dan normaal dat de medewerker zich aan ons moest verkopen en niet andersom. 

Maar is dit wel zo'n logische gedachtegang?

Wij als ondernemer hebben een droom die we graag willen realiseren (en dat juich ik uiteraard ten volle toe !) en weten dat we deze droom niet alleen kunnen waarmaken. Is het dan niet aan ons om de mensen die willen helpen om onze...

Continue Reading...

Wat betekent ondernemer zijn voor jou?

Nov 16, 2018

Dag van de ondernemer.

En mooi initiatief van Unizo om alle ondernemers te bedanken voor hun passie en toegevoegde waarde die ze leveren aan onze samenleving. 

Die dag heeft mij ertoe aangezet om eens na te denken over wat ondernemerschap nu precies voor mij betekent en mijn toegevoegde waarde aan onze samenleving. 

Voor mij betekent ondernemer zijn de vrijheid en de mogelijkheid hebben om mijn eigen droomleven te realiseren, mijn eigen ding te doen in de wereld en zo mijn steentje bij te dragen. 

Mijn droom is om de wereld te voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders die volop gaan voor hun eigen dromen en een werkplek creëren waar medewerkers met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan. 

Waarom? Omdat ik geloof dat we op die manier allemaal samen kunnen bouwen aan een meer gelukkige wereld. 

En ben ik dan naïef? Misschien wel een beetje, maar dat vind ik niet erg. Ik weet dat ik niet alleen de...

Continue Reading...

Millennials of werkgevers veeleisend?

Nov 12, 2018
 

Beluister hier de Podcast versie

Bekijk de video via Youtube 
https://youtu.be/AZk4DVxq_Ls

Blogartikel

Ik krijg ontzettend veel vragen van ondernemers over de nieuwe generatie medewerkers. Hoe kunnen we hen gemotiveerd houden, hoe kunnen we ze op lange termijn aan ons bedrijf binden, hoe kunnen we ze op een goede manier laten samenwerken met de oudere generatie in ons bedrijf,…
Een hot topic dus en op zich wel belangrijk om bij stil te staan als je weet dat in 2025 75% van onze medewerkers deze millennials (zoals ze genoemd worden) zullen zijn.
Velen hebben het moeilijk met deze generatie. Er wordt gezegd dat ze lui zijn, dat ze veeleisend zijn, ongeduldig, egoïstisch.

En eigenlijk als ik heel eerlijk mag zijn legt deze generatie een punt bloot waar veel bedrijfsleiders tot nu toe heel hard in tekort schoten en er nooit op gewezen zijn of toch niet zo hard als nu met deze generatie. Deze jongere generatie wil gewoon als mens aanzien en behandeld worden op de...

Continue Reading...

Is jouw werkplek aantrekkelijk voor een 27 jarige?

Oct 29, 2018
 

Beluister hier de Podcast Versie

Bekijk de video via Youtube
https://youtu.be/TxXKJA69dhg

Samenvatting

Ik las onlangs een interview met een ondernemer die vertelde dat hij een gesprek had met een collega ondernemer binnen de IT sector die hem vroeg hoe hij er wel in slaagde om ten allen tijde nieuwe mensen te kunnen aantrekken terwijl het voor hem bijna onmogelijk was geworden. Hij nam hierop de man mee naar buiten en door zijn bedrijf en stelde hem de vraag “Zou jij als 27 jarige IT’er goesting krijgen om hier te komen werken?”.

Klinkt hard, maar dit is vaak de realiteit. Ik kom dagelijks in bedrijven waar het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan. Waar je merkt dat daar al jaren niet meer geïnvesteerd werd in infrastructuur.
En als je weet dat jouw mensen per jaar 90.000 uren van hun tijd op hun werk doorbrengen dan mag je toch wel verwachten dat ze dit op een inspirerende en leuke plek kunnen doen. En het positieve hiervan is dat er...

Continue Reading...

Een professioneel en een privé leven, we hebben toch maar 1 leven?

Oct 22, 2018
 

Beluister hier de Podcast Versie

Samenvatting

De belangrijkste boodschap dat we meekrijgen van onze nieuwe generatie medewerkers is volgens mij deze. Ze laten ons inzien dat er niet zoiets bestaat als een privé leven en een professioneel leven. We hebben maar 1 leven. En dit leven bestaat uit verschillende aspecten. En het is van groot belang dat we ons op alle vlakken in dit leven ook goed gaan voelen willen we een gelukkig leven leiden.

Tot nu toe werd er altijd bewust of onbewust een duidelijk onderscheid gemaakt tussen ons privé leven en ons professioneel leven en is het soms zo erg dat mensen bijna letterlijk een ander mens worden op hun werk. Ook bij zaakvoerders is dit vaak het geval.

En onlangs had ik een gesprek met Joost Callens van Durabrik en een aantal jaar geleden was dit de trigger voor hem om het over een andere boeg te gooien als leider. Het feit dat hij het gevoel had dat hij een andere Joost was in zijn vrije tijd dan in zijn bedrijf. En...

Continue Reading...

4 tips voor minder stress

Oct 15, 2018

DRUK DRUK DRUK...

Tegenwoordig is het heel hip om te zeggen dat je het druk hebt.

Het valt me de laatste maanden nog meer op dan voorheen dat mensen mij altijd de vraag stellen “Is het druk?”, “Je hebt het druk waarschijnlijk?” en ik weet dat dit goed bedoeld is en ik moet eerlijk bekennen dat ik ook soms in die valkuil trap door zelf aan te geven dat het druk is als mensen me vragen hoe het gaat met mij, maar is dit eigenlijk wel iets om fier op te zijn of is dit een belangrijk criterium om te bepalen hoe goed je bezig bent?

Ik ben ervan overtuigd van niet en ik ben het laatste jaar dan ook heel hard bezig geweest met het vinden van rust en mijn ontdekking is zelfs dat hoe meer ik tot rust kan komen en hoe minder druk ik bezig ben, hoe beter mijn business loopt.

Hoe dit kan?
De voordelen van meer rust vinden zijn de volgende:

  • Je krijgt fysiek een betere weerstand waardoor je dus minder ziek bent
  • Je gaat beter slapen waardoor je ’s morgens en...
Continue Reading...

37 jaar... en wat nu?

Oct 08, 2018

Gisteren (op 7 oktober) werd ik 37 jaar. 

37 jaar… niet oud, maar ook niet meer jong.
Al heel wat meegemaakt, maar ook nog veel niet mogen en kunnen ervaren.
Ook al is het geen officiële mijlpaal, voor mij wel een zeer speciale verjaardag geworden.

Een moment van terugblikken en vooruitkijken.
Het terugblikken deed ik vooral om te bepalen hoe ik de jaren die voor mij liggen nog wil invullen. Waar ik meer van wil doen, voelen of ervaren, wat minder,…

Ongeveer een jaar geleden ben ik zelf beginnen nadenken over wat nu maakt dat ik al dan niet gelukkig zal zijn met mijn leven op het einde van de rit.
Ik weet het, misschien wel wat vroeg om te denken aan het einde , maar toch interessant om hier eens bij stil te staan. Mensen zeggen vaak “ik wil gewoon gelukkig zijn”, maar wat is dat dan precies voor jou? Gelukkig zijn. Wanneer ben jij gelukkig?

Toen ik een tijdje geleden deze oefening zelf deed kwam ik tot de volgende drie vragen: 

  • Ben...
Continue Reading...

Waarom je niet doet wat nodig is om jouw doel te bereiken !

Sep 24, 2018
 

Beluister hier de Podcastversie

 

Samenvatting

Soms weten we zeer goed wat we willen en welke stappen we hiervoor moeten ondernemen, maar doen we het niet.  

Dat is vaak waar succesvolle personen het verschil maken met minder succesvolle. Ze slagen erin de kloof tussen hetgeen ze WILLEN en hetgeen ze effectief DOEN kleiner te maken. 

Heb jij ook zaken die je al lange tijd op de rit wilt zetten, maar waar het er maar niet van komt? En wil je daar nu echt eens verandering in brengen? 
Lees dan zeker verder. 

Denk eens na over dingen die jij de laatste maanden (of misschien zelfs jaren) wou veranderen of aanpakken, maar waar je nog niet aan toegekomen bent. Schrijf deze zaken eens op. Enkele voorbeelden kunnen zijn "beginnen met sporten, een medewerker aanwerven, gezond eten, een moeilijk gesprek aangaan met een medewerker,...". 

En ga nu eens na wat volgens jou de reden is waarom je er nog niet aan toegekomen bent.  En let...

Continue Reading...

Hoe aantrekkelijk ben jij voor medewerkers?

Sep 17, 2018
 
Beluister hier de podcast versie

 
Samenvatting
 
Vorige week zat ik samen met een ondernemer, een zaakvoerder van een boekhoudkantoor.
10 jaar geleden is hij een kantoor gestart met 3 personen en ondertussen heeft hij 3 vestigingen met een 20 tal medewerkers.
Net zoals in veel sectoren heeft hij het heel moeilijk om de juiste nieuwe medewerkers te vinden en aan te trekken. Daarnaast merkt hij ook dat sommige van zijn mensen benaderd worden via sociale media door zijn collega's in de markt.
Hierdoor ontstond bij hem de vraag: "ga ik nog wel mijn toekomstplannen kunnen waarmaken?"
Hij beseft zeer goed dat de verdere groei van zijn bedrijf afhankelijk is van het feit of hij zich al dan niet zal kunnen blijven omringen door de juiste medewerkers.
Dit is iets wat ik de laatste tijd meer en meer hoor. Veel zaakvoerders hebben het moeilijk om de juiste mensen te vinden en hebben ook wel vragen over hoe ze hun op lange termijn aan zich zullen kunnen binden.
 
Wil jij graag...
Continue Reading...
1 2 3
Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.