Tips en Inspiratie

Om de meest aantrekkelijke werkgever te worden en jou blijvend te kunnen omringen door de beste medewerkers. 

Vertrouwen in jezelf als leider

Jul 22, 2019

Samenvatting

Onlangs sprak ik een medewerker die zijn ontslag had gegeven omdat hij het gevoel had dat zijn werkgever hem niet vertrouwde.
Toen ik hem vroeg waarom hij dit idee had vertelde hij me dat hij na een jaar nog steeds de gemakkelijkste taken kreeg. Dat hij nooit de meer uitdagende opdrachten mocht uitvoeren ook al wist hij zelf heel goed dat hij deze aankon.

En toen ik recent zelf vertelde aan een vriendin dat één van mijn teamleden op woensdag steeds thuis mocht werken was haar eerste reactie: “Vertrouw je dit wel?”, “Hoe kan je dan weten dat zij werkt”?

Voor ons als leider is de angst om controle te verliezen vaak enorm groot.
De meeste onder ons zijn gestart van nul met geen of enkele medewerkers.
Op dat moment hebben we geleerd om alles zelf te doen.
En meestal kunnen we ook effectief alles zelf in onze eigen onderneming.

Wanneer we natuurlijk willen groeien is het niet meer vanzelfsprekend om alles zelf te blijven doen en...

Continue Reading...

HaRvest partner in de kijker: Matthias Haspeslagh

Jul 15, 2019

Maak in dit interview kennis met één van onze HaRvest partners Matthias Haspeslagh.

 

Wie is Matthias?

Matthias Haspeslagh is gepassioneerd door sport, mental coach bij PeakLevel en mede bezieler van SMART MIND. Gedurende negen jaar bouwde hij als arbeids- en organisatiepsycholoog een rijk gevulde ervaring op in de wereld van talent- en organisatieontwikkeling bij bedrijven. Sinds medio 2016 begeleidt en ondersteunt hij als zelfstandig performance psychologist individuen, teams en organisaties in het maximaal ontwikkelen van potentieel.

Vanuit zijn kracht om mensen te verbinden helpt hij hen om in beweging te komen richting het bereiken van hun eigen doelen. 'Durf dromen en geloof dat je ze waar kan maken’ is een uitspraak die bij hem thuis wel eens valt. Samen met zijn vrouw Loes tracht hij alle kansen te creëren voor hun twee zonen zodat zij hiervan het levende voorbeeld worden. 

 

Waarom werk je met HaRvest samen? 

Wat...

Continue Reading...

Vakantie: een noodzaak of mooi meegenomen?

Jul 09, 2019

Samenvatting

Voor mij was vakantie jarenlang een échte noodzaak. Het moment waarop ik eindelijk eens mijn batterijen terug kon opladen. En heel vaak was ik dan toch nog met mijn bedrijf bezig: mails lezen, snel nog een telefoontje plegen, even iets checken,… en enkele dagen voor ik terug aan het werk ging, begon ik al terug to-do-lijstjes te maken, te denken wat er allemaal was blijven liggen om er dan, zodra het verlof over was, terug 120% in te vliegen, want ik had toch wel veel tijd verloren.

Het viel mij de laatste weken op dat veel ondernemers echt aan het aftellen zijn tot hun welverdiend verlof. En onlangs las ik nog in een artikel dat 1 op 3 zelfstandigen zelfs geen verlof neemt…

“Als ondernemer moet je keihard werken” en “minder werken betekent minder inkomen” zijn uitspraken die maar al te vaak worden gehoord.
De schrik slaat ons al om het hart als we er alleen maar aan denken om wat gas terug te nemen.
Ik heb zelf ook lange...

Continue Reading...

HaRvest coach in de kijker: Sharon Van Brussel

Jul 03, 2019

We laten je graag kennismaken met één van onze HaRvest coaches en trainers, Sharon Van Brussel

In dit interview vertelt Sharon wat meer over zichzelf en over het belang van een goede communicatie als ondernemer en leider.

Wie is Sharon?

Met een diploma van bedrijfspsychologie op zak, 10 jaar ervaring in HR en het realiseren van verschillende HR projecten in internationale organisaties heeft Sharon heel wat ervaring kunnen verwerven in het faciliteren, trainen en coachen van teams en individuen in hun pad naar het bereiken van hun doelstellingen. Direct na haar studies ging ze aan de slag als HR business partner waar ze leidinggevenden begeleidde in het motiveren en coachen van hun teams.

Haar passie voor het coachen en inspireren van mensen werd in deze rol steeds meer geprikkeld waardoor ze in 2016 besloot de sprong te wagen en als zelfstandig coach/trainer aan de slag te gaan. Als people coach gelooft ze sterk in het begrijpen van groepsdynamieken, het...

Continue Reading...

HaRvest partner in de kijker: Jan De Vlieger

Jun 13, 2019

Via dit interview laten we je graag kennismaken met één van onze HaRvest Partners, Jan De Vlieger.

Met zijn allen heel druk bezig zijn, veel werk verzetten en presteren. Daar zijn we als ondernemers vaak zeer goed in. Echter merk ik bij mezelf en ook bij andere ondernemers dat dit er niet altijd voor zorgt dat we veel voldoening uit ons werk halen. 
Ik geloof dat als je een echte aantrekking wilt zijn en worden voor medewerkers jouw eigen voldoening, geluk en goed gevoel gewoon cruciaal zijn. Samen met Jan ontdekken we hoe we meer rust en voldoening kunnen ervaren in ons leven.

Wie is Jan?

De missie van Jan is mensen laten ontdekken hoe ze op zoek kunnen gaan naar rust om zo even te kunnen ontsnappen aan hun drukke leven.

Jan overwon melanoom kanker, met uitzaaiingen in het lymfesysteem.
Deze ervaring was zowel fysiek, mentaal als emotioneel een zware uitdaging.
Naast goede steun en begeleiding zorgden zijn trainingen, opleidingen en ervaringen ervoor dat hij...

Continue Reading...

Het is onze verantwoordelijkheid om te geloven in de jonge generatie

Jun 05, 2019

Samenvatting

Dit weekend ontmoette ik opnieuw een aantal heel interessante collega-ondernemers. Onvermijdelijk kwam het gesprek op de uitdagingen die het werken met medewerkers met zich meebrengt en dan meer bepaald over de jonge generatie werknemers.
Tot mijn grote verbazing stel ik vast met hoeveel negativiteit het woord ‘millennials’ wordt uitgesproken en hoe klein het vertrouwen is in deze nieuwe generatie.
Zelf voel ik mij daar heel ongemakkelijk bij. Zij zijn onze toekomst. Wat als wij niet meer in hen geloven? Hoe kunnen zij dan nog in zichzelf geloven en er volop voor gaan?

Dat millennials de zaken vanuit een ander perspectief benaderen en een heel andere kijk op het leven hebben is waar en niet meer dan normaal. Ze zijn opgegroeid met een smartphone waarop ze instant alle oplossingen en antwoorden vinden, met sociale media waarin de wereld enkel als ‘perfect’, ‘super’ en ‘fantastisch’ wordt afgespiegeld, met Netflix waar het...

Continue Reading...

Enkel inspirerende leiders zullen de juiste medewerkers blijven aantrekken.

May 27, 2019
 

Samenvatting

Wij geloven dat enkel inspirerende leiders nu en in de toekomst nog de juiste mensen zullen kunnen aantrekken en behouden.
Leiders die volop voor hun dromen gaan en erin slagen om een werkplek te creëren waar mensen met plezier voor opstaan.

We begeleiden ondertussen al meer dan 150 bedrijfsleiders van kmo’s met 10 tot 100 medewerkers op dit pad.
Als enige in Vlaanderen durven wij ook onze resultaten meten en ontvangen de bedrijven die een succesvol traject afleggen het HaRvest Label  “Magneet Voor Medewerkers”.

Hierdoor vergroten zij ook hun aantrekkingskracht naar nieuwe medewerkers.

Wil jij ook een écht verschil maken als werkgever en een werkplek creëren waar mensen met plezier voor opstaan?
Bekijk hier hoe dit kan en contacteer ons gerust voor meer informatie.

 

Fijne groeten,

Het HaRvest Team

Continue Reading...

Mijn camper avontuur

May 13, 2019

 

 

5 dagen alleen op stap met de camper… De reden van mijn avontuur was om eens helemaal los te komen van alles wat MOET, loskomen van alle mogelijke targets en verwachtingen die ik mezelf al heel mijn leven opleg en waar ik wel mooie stappen door heb kunnen nemen, maar niet perse gelukkig en voldaan van word.

De doorslag van dit gevoel kwam enkele weken geleden toen ik mezelf weer een waanzinnig doel had vooropgesteld (deze keer op sportief vlak) om 10 km te lopen in 45 min. en daar had ik mezelf 4 weken voor gegeven. Ik ging er helemaal voor, sportte bijna 7 op 7 en ging extreem op mijn voeding letten. Al snel kwam ik tot het besluit dat dit niet zou lukken. Ik bleef doorgaan en haalde het doel uiteindelijk niet.

En zo is mijn leven al jarenlang een aaneenkoppeling van nieuwe targets, hoge doelen en ambitieuze dromen. En dat is goed, want ik geloof enorm in het vooropstellen van dromen en doelen, maar ze mogen geen uitputtingstijd worden.

Ik realiseerde...

Continue Reading...

Wie ben jij naast het ondernemer zijn?

Apr 30, 2019
 

Samenvatting 

Heel lang heb ik mezelf vereenzelvigd met mijn rol als ondernemer en zelfs met mijn bedrijf. 

Ik “was” als het ware mijn bedrijf en mocht dit er niet meer zijn dan wist ik eigenlijk niet precies wie ik echt was, wat ik belangrijk vond en waar ik oprecht gelukkig van werd.

Dit besef heeft mij doen inzien dat hier voor mij een heel belangrijke groeisprong lag. Ik besefte ook dat ik pas echt voldoening uit mijn leven zou kunnen halen als ik mezelf zou gaan ontdekken als persoon. Weet dat ik op dat moment niet echt ongelukkig was, integendeel zelfs, maar ik zag wel in dat mijn geluk en de mate waarin ik me goed voelde mee evolueerde met hoe het in mijn bedrijf liep. En dat inzicht heeft heel veel veranderd voor mij.

Het was (en is nog altijd eigenlijk ) een uitdagend pad met veel vallen en opstaan, want om te weten te komen wie ik was los van mijn bedrijf moest ik ook echt meer loskomen van mijn bedrijf. Letterlijk dus minder gaan werken, meer...

Continue Reading...

Een minder gemotiveerd leider kan geen gemotiveerd team verwachten

Apr 23, 2019
 

Samenvatting 

Enkele jaren geleden had ik een heel leuk en aantrekkelijk business plan opgemaakt. Ik was dolenthousiast en gemotiveerd ging ik ervoor. Een nieuwe strategie en een nieuwe aanpak. Mijn toekomstdroom was om met een groot team van trainers en coaches te gaan samenwerken die over heel België (en stiekem droomde ik ook al over mijn eerste stappen in het buitenland ) ondernemers zouden gaan begeleiden om een inspirerend leider te worden en leuke werkplekken te creëren. In het begin liep dit heel vlot, ik had al snel een team van 8 mensen en de opdrachten kwamen binnen. 


En toen kwam het…

Ik voelde me niet meer gelukkig in mijn eigen bedrijf. Ik deed zelf niet meer wat ik echt graag deed en dat was zelf die ondernemers gaan inspireren en meenemen in het verhaal. Ik was de hele dag aan mijn bureau gekluisterd, planningen aan het maken, facturatie aan het doen, administratieve taken, vragen beantwoorden van klanten en mijn team,… en daar...

Continue Reading...
1 2 3 4 5
Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.