Tips en Inspiratie

Om de meest aantrekkelijke werkgever te worden en jou blijvend te kunnen omringen door de beste medewerkers. 

Ondernemers zijn verantwoordelijk voor het geluk van medewerkers

Jul 29, 2018
 

Beluister de Podcast versie

Samenvatting

Johan Driessens, chief enthousiasm officer bij Branded.Careers uit Kontich, heeft de award van Global Emerging Employer Brand Leader 2018 in de wacht gesleept. Dat gebeurde tijdens de World Employer Branding Day in Praag. Geen enkele Belg deed hem dat voor.

Branded.Careers is actief sinds 2014 en kan onder meer SAP, Nike, Bofidi, D’Ieteren, Secretary plus, MSD, 24+, Vandeputte safety en Hans Anders tot zijn klanten rekenen.

Met de originele videoreeks #WeMakeYouSmileOnMondayMorning geeft Branded.Careers zelf een uitstekend voorbeeld van hun employer brand. “Wie bij Branded.Careers komt werken, weet waar wij voor staan: fun, creativiteit en enthousiasme”.

In dit interview heeft Johan het heruitvinden van tewerkstelling, de werkgever van de toekomst en een sexy imago creëren als bedrijf voor medewerkers.

Als kers op de taart daagt Johan jou ook uit met een gedurfde reflectievraag.

Laat zeker even jouw antwoord na op de...

Continue Reading...

Wouter Torfs over hoe leidinggeven vanuit je hart leidt tot harde resultaten

Jul 23, 2018
 

Beluister de Podcast versie 

Samenvatting

Wouter Torfs komt uit een echt ondernemersnest.
Zijn grootouders legden net na de Tweede Wereldoorlog de basis van de schoenenwinkelketen.
Twee van hun vier kinderen en een schoonzoon kwamen in de zaak en bouwden Schoenen Torfs verder uit.
Onder de leiding van Wouter (1958) groeide de familiale winkelketen van 26 naar 73 winkels met een sterk groeiende webshop. Zijn ondernemings- en mensenvisie, resulteerde in een unieke bedrijfscultuur.


Wouter heeft het in het interview over deze cultuur en hoe die bijdraagt tot mooie bedrijfsresultaten ondanks de moeilijke periode in de sector, hij heeft het ook over zijn persoonlijke missie en wat hij graag zou achterlaten op het einde van zijn rit.


Uitspraken van Wouter tijdens ons gesprek waren "Wanneer je achter het geld aanholt zal je het misschien niet vinden", "nieuw leiderschap is het klassieke masker laten vallen".

 

Vond je dit interview interessant? Laat gerust even na in de...

Continue Reading...

Hoe je doelen kan stellen die jouw business écht kunnen laten groeien !

Jul 15, 2018
 

Stel jij jezelf nog doelen? 

Concrete targets en plannen die je wilt bereiken het komende jaar of volgende maand? 

 

Ik krijg vaak de vraag van bedrijfsleiders wat het nut nog is van het stellen van doelen en indien het opmaken van toekomstplannen op papier wel nog een grote meerwaarde heeft in een zo snel veranderende wereld? 

Toen ik mijn ondernemerschap startte 10 jaar geleden had ik een heel duidelijk uitgeschreven business plan met jaardoelen en targets per maand
Door de jaren heen merkte ik echter dat ik minder en minder doelen op papier ging gaan zetten. 

Daar waren verschillende redenen voor.
Ik had al gemerkt dat als ik mijn vooropgestelde doelen niet behaalde ik altijd zeer teleurgesteld was in mezelf. 
Slaagde ik er wel in om mijn targets te behalen dan was ik wel tevreden, maar tegelijkertijd stelde ik mij ook de vraag of ik ze dan niet te laag had gezet. 
Ik realiseerde me ook wel dat het...

Continue Reading...

3 tips om gemotiveerd te blijven als ondernemer

Jul 08, 2018
 

Luister hier naar de Podcast

 

Samenvatting

Ikzelf ben enkele jaren geleden door een moeilijke periode gegaan als ondernemer.
Ik dacht er zelfs aan om te stoppen. 
Ik ging er wel nog altijd voor en klopte veel uren, maar ik merkte heel duidelijk dat ik dit niet meer met dezelfde drive en goesting deed als in het begin.

Eerst dacht ik dat ik te hard had gewerkt en waarschijnlijk een burn out had en daarna dacht ik dat het ondernemerschap gewoon niets voor mij was. 

Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat ik gewoon geen krachtige en motiverende drijveer meer had.
Ik wist niet meer goed waarom ik het allemaal aan het doen was en toen ben ik hierover beginnen nadenken. 

Eens mijn waarom, de reden waarom ik dagelijks mijn bed uit kwam, terug heel helder en vooral heel motiverend voor mij was, had ik er opnieuw helemaal zin in. Ik begon alsmaar vroeger op te staan, had tonnen energie en dit is de afgelopen 18 maanden niet meer veranderd. 

Omdat mijn...

Continue Reading...

Hoe positieve leiders de mooiste resultaten behalen

Jul 01, 2018
 

Beluister de Podcast

Samenvatting

Onlangs was ik te gast als spreker op het zomerfeest van Etion.
Etion is het ondernemersforum voor geëngageerd ondernemerschap.
En geëngageerd waren ze zeker, de bijna 100 aanwezige ondernemers.

Er werd mij gevraagd om te komen spreken over Positiviteit en het Vieren van Successen in bedrijven.
En omdat ik heel veel positieve reacties kreeg en ook wel wat vragen vond ik het wel interessant om enkele zaken hierover te delen met jou via dit artikel. 

Successen vieren, positiviteit brengen, feestjes organiseren, plezier maken, een kickertafel voorzien voor de medewerkers,…als je de trends en de mediaberichten wat volgt weet je dat hier meer en meer aandacht op gevestigd wordt.

Ikzelf kom al meer dan 10 jaar dagelijks in contact met zaakvoerders van kmo’s en dan hoor ik vaak “ja maar ja Charlotte, er moet nog wel gewerkt worden é”

Is dit herkenbaar?
Denk je dit ook wel eens? 

En...

Continue Reading...

Joost Callens, CEO Durabrik, over de link tussen daadkracht, resultaat en mensgericht leiderschap

Jun 17, 2018
 

Beluister hier de Podcast versieSamenvatting

Het is mijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk zaakvoerders te helpen om de beste werkgever te worden voor hun medewerkers omdat ik ervan overtuigd ben dat dit de enige manier is om ons in de toekomst nog te blijven omringen door de juiste talenten. 

In dit kader interview ik regelmatig ondernemers die deze missie met mij delen en dit ook toepassen in hun eigen bedrijf en deel deze gesprekken graag met jou.

Joost Callens, gehuwd, vader van 3 zonen, afgestudeerd als licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen en in de Vastgoedkunde en CEO van Durabrik. Hij vertelt over wat leiderschap voor hem is, hoe daadkracht en resultaat hand in hand gaan met mensgericht ondernemen.
Hij vertelt hoe hij omgaat met knelpuntberoepen in de bouwsector en deelt zijn ultieme tip voor andere ondernemers en zaakvoerders. 

Veel kijkplezier en als je graag anderen inspireert...

Continue Reading...

Geef jouw dromen nooit op !

May 21, 2018

Omdat volgens mij de basis van het worden van een goede werkgever het zijn van een gemotiveerde en gepassioneerde ondernemer is, vind ik het dan ook cruciaal om te blijven dromen als ondernemer.
 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook niet altijd ben blijven geloven in mijn dromen en achteraf gezien waren deze periodes, toen ik mijn dromen wat uit het oog verloren was, de periodes dat het minder goed vlotte met mijn bedrijf.
 

Ik heb dit pas later beseft dat hier een link tussen lag. Als je als ondernemer settelt met minder en alsmaar minder grote dromen en doelen vooropstelt dan sterft die echte gepassioneerde ondernemer beetje bij beetje.
 

Jouw drive, passie en goesting om er elke dag te blijven voor gaan halen we voor een groot deel uit toekomstdromen, zaken die we echt nog willen realiseren. Deze wakkeren ons vuur aan en houden ons scherp. Denk maar eens aan het begin....

Continue Reading...

Mijn ochtendritueel voor een dag vol goesting - DEEL 4

Apr 22, 2018
 

 

Veel ondernemers vragen mij hoe ik erin slaag om er elke dag met zoveel goesting en drive te kunnen blijven voor gaan.

Ik moet eerlijk bekennen dat dit zeker niet altijd het geval is geweest in het verleden en bovendien heb ik ook af en toe een offday. Al worden deze dagen alsmaar zeldzamer en kan ik vrij gemakkelijk de knop omdraaien doorheen de dag als ik merk dat het een richting uit gaat waar ik, noch mijn bedrijf, beter van wordt.

Ik geef jou graag de komende weken een inzicht in hoe ik dit aanpak, want geloof mij, dit komt niet zomaar. Dit is werken, elke dag opnieuw. En vooral werken aan mezelf.

In DEEL 1 vertelde ik reeds hoe ik elke weekdag om 5u opsta en 3 keer per week 1uur ga lopen.
Heb je het eerste deel van mijn verhaal gemist, bekijk het gerust via deze link.
In DEEL 2 vertelde ik over mijn meditatie oefeningen. Ja echt, meditatie. Benieuwd? Bekijk deze blog.
in DEEL 3 vertelde ik over hoe ik elke dag mijn...

Continue Reading...

Een bedrijf is in de eerste plaats mensen - François De Vriendt vertelt zijn ondernemersverhaal

Apr 15, 2018
 

François De Vriendt is zaakvoerder van New Valmar en creator van het merk Nûby, hij vertelt ons graag zijn verhaal als ondernemer.

New Valmar is specialist in baby- en kinderartikelen met een top 3 positie op wereldvlak. Het bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf actief in meer dan 160 landen en meer dan 72 medewerkers in Europa.

François geeft mee wat zijn drijfveer was om ondernemer te worden, hoe hij zich heeft weten te onderscheiden in zijn markt. Net als elke ondernemer heeft hij ook enkele tegenslagen gekend en ook deze deelt hij graag met ons. Hij vertelt daarbij ook dat één van zijn grootste tegenslagen ervoor heeft gezorgd dat hij zijn eigen merk Nüby heeft gecreëerd en hoe dit een echt succesverhaal werd.

Hij geeft ons ook een inkijk in zijn groeiproces en vertelt wat volgens hem de key is om met medewerkers samen een mooi verhaal uit te bouwen. Hij deelt zijn dromen en doelen voor de komende jaren en geeft een tip...

Continue Reading...

Mijn ochtendritueel voor een dag vol goesting - DEEL 3

Apr 04, 2018
 

 

Veel ondernemers vragen mij hoe ik erin slaag om er elke dag met zoveel goesting en drive te kunnen blijven voor gaan.

Ik moet eerlijk bekennen dat dit zeker niet altijd het geval is geweest in het verleden en bovendien heb ik ook af en toe een offday. Al worden deze dagen alsmaar zeldzamer en kan ik vrij gemakkelijk de knop omdraaien doorheen de dag als ik merk dat het een richting uit gaat waar ik, noch mijn bedrijf, beter van wordt.

Ik geef jou graag de komende weken een inzicht in hoe ik dit aanpak, want geloof mij, dit komt niet zomaar. Dit is werken, elke dag opnieuw. En vooral werken aan mezelf.

In DEEL 1 vertelde ik reeds hoe ik elke weekdag om 5 uur opsta en 3 keer per week 1 uur ga lopen.
Heb je het eerste deel van mijn verhaal gemist? Bekijk het hier.

In DEEL 2 vertelde ik over mijn meditatie oefeningen. Ja echt, meditatie. Benieuwd? Bekijk deze blog.

Wat ik ’s morgens nog zoal doe om mijn dag...

Continue Reading...
1 2
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.