Tips en Inspiratie

Om de meest aantrekkelijke werkgever te worden en jou blijvend te kunnen omringen door de beste medewerkers. 

De kracht van de stilte – mijn ervaringen in de woestijn

Nov 13, 2019

Ontsnappen aan de ratrace van het leven.
Ik heb het even heel letterlijk gedaan door 11 dagen in stilte door de Sinaï woestijn te trekken.
Daar is het uiteraard “gemakkelijk”.
Daar had ik geen to do lijst, geen rekeningen te betalen, geen (door mezelf opgelegde) verwachtingen in te vullen,…
Er werd letterlijk niets van mij verwacht in die 11 dagen, behalve dan om niet te praten

11 dagen in stilte…
(of voor de correctheid 9 dagen, de eerste en de laatste dag mochten we wel spreken).

Voor ik vertrok kreeg ik vaak de vraag “waarom zou je dat willen doen” of “dan mag je ’s avonds toch wel spreken”,…en dat zijn zeer voor de hand liggende vragen en eerlijk gezegd heb ik ze voor mijn vertrek ook wel een paar keer aan mezelf gesteld.
Maar goed, het opzet was om in stilte door de woestijn te trekken en vooral te ZIJN.

Aangezien ik wel wat ervaring heb met meditatie en stilte dacht ik dat het voor mij een niet al te...

Verder lezen...

Droom.Leef.Inspireer.

Oct 28, 2019

Samenvatting

Droom, leef en inspireer zijn de waarden waaraan ik mijn eigen leven aftoets.
Als ik me afvraag of ik een vervuld en gelukkig leven leid, dan stel ik mezelf altijd volgende vragen:
“Durf ik nog steeds dromen?”,
“Leef ik mijn leven of laat ik me leven?”
“Ben ik een inspiratie voor mezelf en anderen?”.

De afgelopen maanden merkte ik op dat ik niet meer op alle 3 de vragen JA kon antwoorden.  

Ik durf zeker nog te dromen, maar ik realiseerde mij dat ik op vandaag mijn dromen niet meer echt leef en dat ik me de laatste jaren vooral heb laten leven, waardoor ik niet meer de inspiratie kan zijn voor mezelf en anderen die ik graag zou willen zijn.

Ik heb het gevoel dat ik de laatste jaren van buiten naar binnen heb geleefd.
Dat ik vooral dingen heb opgebouwd vanuit een bewijsdrang en dat mijn ‘imago’ belangrijker was geworden dan hoe ik mezelf nu eigenlijk echt voel. Ik heb heel veel balletjes hoog willen houden...

Verder lezen...

Waarom ik gestopt ben met lopen

Oct 14, 2019
 

Beluister hier de podcast versie: 

Samenvatting

Ik wil het graag hebben over mijn eigen parcours.
Het afgelopen jaar is er namelijk voor mij heel veel veranderd.
Dit wil ik graag met jullie delen omdat ik hoop dat het op de één of andere manier ook iets kan doen voor jou.

De mensen die mij al langer volgen en mij ondertussen ook al wat kennen weten
dat ik de afgelopen 2 à 3 jaar heel hard bezig was met sporten.
Ik was ervan overtuigd dat dit hetgeen was dat ik nodig had om mij energiek te voelen en al mijn dromen te kunnen waarmaken.

Wat begon als een hobby eindigde in een vreemde competitie met mezelf. Ik begon met 5 km te lopen. Toen wilde ik 10 km en daarna een halve marathon. Ik sportte 6 dagen op 7 en begon er fysiek zelfs ook last van te krijgen.

Op een dag kreeg ik een heel groot inzicht.
Ik had mezelf het grote doel gesteld dat ik 10 km moest lopen in minder dan 45 minuten. Dit was voor mij heel uitdagend en ik had mezelf hier ook maar 3 maanden...

Verder lezen...

Een inspirerend leider durft het aan om gewoon zichzelf te zijn

Oct 07, 2019
 

Beluister hier de podcast versie: 

Samenvatting

Een belangrijke eigenschap van een inspirerend leider is vooral dat je jezelf durft zijn. Dat jij jouw eigen waarheid durft te spreken. Als leider zouden we geen rolletje mogen spelen maar gewoon zijn wie we zijn en ons zo kwetsbaar durven opstellen.

Ondertussen begeleid ik al meer dan 100 bedrijven en ik merk dat veel bedrijfsleiders en medewerkers een ander masker opzetten. Ik hoor continu dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Maar hoe kan je nu verwachten dat mensen gaan samenwerken, open gaan communiceren, eerlijk zijn en respect hebben voor elkaar als we niet openstaan om die kwetsbaarheid op tafel te gooien? Als wij vanuit onze leidersrol al niet de intentie hebben om gewoon onszelf te zijn.

Voor mij is dit ook een lange weg geweest.
Ik had het idee dat ik in mijn bedrijf (zowel naar mij team als naar mijn klanten toe) heel zakelijk moest zijn. Dat ik vooral niet moest delen wat ik niet kon en dat ik...

Verder lezen...

3 tips om zinvolle jobs te creëren

Sep 30, 2019
 

Beluister hier de podcast versie: 

Samenvatting

Ik was onlangs op een event van Etion waar de Amerikaanse Aaron Hurst te gast was als spreker. Hij is de auteur van het boek 'The Purpose Economy’. Hij had het over de switch van een information economy  (waar het allemaal draait rond data) naar een pupose economy. Hier zijn mensen op zoek naar een betekenis en zingeving.

Deze purpose economy zien we vooral ook terugkomen bij onze jonge generatie medewerkers. Aaron legde meteen de link naar de werkplek en dat het zo belangrijk zal zijn om een zin- en betekenisvolle jobs te kunnen creëren voor mensen. Hierin volg ik hem zelf ook volledig.

Etion zelf had een onderzoek gedaan bij 500 Vlaamse ondernemers waaruit bleek dat 70% van hen echt wel de ambitie had om die betekenisvolle jobs te creëren. Minder positief was dat slechts 30% van deze ondernemers aangaf hier ook al in geslaagd te zijn. Na het event hoorde ik van heel wat ondernemers dat ze ook gewoon...

Verder lezen...

Hoe mijn faalangst mij belemmerde…

Sep 24, 2019
 

Beluister hier de podcast versie: 

Samenvatting

Bij HaRvest geloven we dat enkele inspirerende leiders zich in de toekomst nog zullen kunnen omringen met de beste medewerkers.

Om zo’n leider te worden is het cruciaal om ook de durf te hebben om naar jezelf te kijken. Bij het begeleiden van bedrijfsleiders merk ik dat dit vaak het moeilijkste punt is. Het is comfortabel om tips te krijgen over hoe je op een goede manier feedback kan geven aan je mensen. Of hoe je hen op een motiverende manier kan toespreken. Het wordt echter heel wat lastiger als je vragen krijgt als ‘Wie ben jij nu eigenlijk?’ Of ‘Hoe zou jij je gedragen als je op vandaag al de meest inspirerende versie van jezelf bent?’ en vooral de volgende vraag:

‘Wat houdt jou op vandaag nog tegen om die stappen te zetten om de meest inspirerende versie van jezelf te worden?’

Ook ik heb hier zelf heel lang mee geworsteld. En nog steeds want die persoonlijke ontwikkeling stopt...

Verder lezen...

Hoe je een betrokken en loyaal team kan uitbouwen

Sep 16, 2019
 

Beluister hier de podcast versie:

 

Samenvatting

De afgelopen weken heb ik een aantal blogs en filmpjes gepost over de zoektocht naar een dieperliggende missie als ondernemer.

Mocht je deze gemist hebben kan je die via onderstaande links terugvinden. 
blog 1: "Inspirerende leiders hebben een dieperliggende missie"
blog 2: "Hoe ik als ondernemer op lange termijn gemotiveerd blijf"
blog 3: "Jouw persoonlijke waarden maken het verschil als werkgever"


Ik wil hier graag even verder op ingaan en waarom het hebben van een dieperliggende missie zo belangrijk is.

Ik ben ervan overtuigd dat enkel leiders die een dieperliggende missie en een uniek verhaal hebben er in de toekomst nog in zullen slagen om een team rondom zich te bouwen. Dit om zo mensen aan te trekken maar ook om ze betrokken te houden. Met betrokkenheid bedoel ik mensen die meedenken, initiatief nemen en heel gedreven zijn om samen met jou dat verhaal de wereld in te zetten.

Ik krijg bijna dagelijks aanvragen...

Verder lezen...

Jouw persoonlijke waarden maken het verschil als werkgever.

Sep 11, 2019
 

Beluister hier de podcast versie

Samenvatting 

Ik wil het graag even hebben over jou. Over jou als ondernemer, werkgever en persoon. Want wij als ondernemers kunnen een groot verschil maken. Dit niet alleen in onze markt of ten opzichte van concullega’s maar vooral als werkgever.

We ondervinden allemaal moeilijkheden om de meest geschikte persoon te vinden die samen met ons onze missie willen waarmaken. Bij de zoektocht naar een job kiezen mensen niet alleen maar voor een job. Want de job op zich kunnen ze bij verschillende bedrijven uitoefenen. Mensen kiezen voor een werkgever en voor bepaalde waarden en normen waar zij een match mee hebben.

Daarom nodig ik jou graag uit om op zoek te gaan naar waar jij nu eigenlijk echt voor staat. Wat zijn jouw belangrijkste waarden en kenmerken?

Hier ben ik zelf ook heel hard naar op zoek gegaan en dit evolueerde ook doorheen de tijd. Mocht je mij vroeger vragen naar mijn belangrijkste kenmerken zou ik je meteen het volgende...

Verder lezen...

Hoe ik als ondernemer op lange termijn gemotiveerd blijf.

Sep 02, 2019
 


In mijn vorige blog heb ik het gehad over de zoektocht als ondernemer naar jouw dieperliggende missie en waarom dit volgens mij zo belangrijk is. Om jou in de huidige tijdsgeest nog te kunnen omringen door de juiste medewerkers is het hebben van die missie noodzakelijk.

In deze blog wil ik graag met jullie delen hoe mijn zoektocht naar mijn missie is verlopen. Zowel de missie van HaRvest maar ook mijn persoonlijke missie.

Toen ik een 10-tal jaar geleden begon als ondernemer had ik vooral het doel om zelfstandig te worden. Ik wilde vrijheid, iets moois in de wereld kunnen zetten en goede resultaten behalen. Ik wou zoals veel ondernemers vooral mijn eigen ding kunnen doen. Deze manier was ook goed voor mij in het begin. Na een poos merkte ik wel dat dit niet echt voldoening gaf op lange termijn.

Ik had toen ergens eens gelezen dat je aan je financiële doelstellingen leuke incentives moest koppelen om het voor jezelf en voor je team leuk te houden. Dit werkte in het begin....

Verder lezen...

Inspirerende leiders hebben een dieperliggende missie.

Aug 27, 2019
 

Met HaRvest is het onze missie om de wereld te voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders. Leiders die hun dromen volgen en in staat zijn een werkplek te creëren waar mensen met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan.

Ik werd onlangs zelf geïnterviewd waarbij ze me vroegen wat het allerbelangrijkste kenmerk is voor een inspirerend leider. Volgens mij heeft een inspirerend leider verschillende eigenschappen. Maar de allerbelangrijkste eigenschap is voor mij het hebben van een dieperliggende missie.

Ik ken heel wat ondernemers die als belangrijkste doel vooropstellen om de grootste te worden in hun sector. Ook ik ben lang zo’n ondernemer geweest. En hier is niets mis mee. Het is alleen nog veel mooier om daarnaast ook op zoek te gaan naar wat je echt wilt betekenen in deze samenleving.

Ik vind het ergens ook onze plicht als ondernemer om ons steentje bij te dragen. We zijn terechtgekomen in een nieuwe tijdsgeest waarin medewerkers niet...

Verder lezen...
1 2 3 4 5 6
Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.