37 jaar... en wat nu?

positiviteit Oct 08, 2018

Gisteren (op 7 oktober) werd ik 37 jaar. 

37 jaar… niet oud, maar ook niet meer jong.
Al heel wat meegemaakt, maar ook nog veel niet mogen en kunnen ervaren.
Ook al is het geen officiële mijlpaal, voor mij wel een zeer speciale verjaardag geworden.

Een moment van terugblikken en vooruitkijken.
Het terugblikken deed ik vooral om te bepalen hoe ik de jaren die voor mij liggen nog wil invullen. Waar ik meer van wil doen, voelen of ervaren, wat minder,…

Ongeveer een jaar geleden ben ik zelf beginnen nadenken over wat nu maakt dat ik al dan niet gelukkig zal zijn met mijn leven op het einde van de rit.
Ik weet het, misschien wel wat vroeg om te denken aan het einde 😉, maar toch interessant om hier eens bij stil te staan. Mensen zeggen vaak “ik wil gewoon gelukkig zijn”, maar wat is dat dan precies voor jou? Gelukkig zijn. Wanneer ben jij gelukkig?

Toen ik een tijdje geleden deze oefening zelf deed kwam ik tot de volgende drie vragen: 

  • Ben ik blijven dromen en heb ik stappen durven zetten in de richting van mijn dromen?
  • Heb ik écht geleefd? Heb ik genoten van de kleine dingen, ben ik dankbaar geweest voor de weg die ik reeds heb afgelegd?
  • Heb ik anderen kunnen inspireren?
     

Droom. Leef. Inspireer

Enkele keren per jaar vind ik het dan ook belangrijk om hier even bij stil te staan. En dat deed ik dus gisteren op mijn 37° verjaardag en bij deze geef ik jullie graag een inkijk in mijn conclusies. Doordat ik het laatste 1,5 jaar zeer sterk heb geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling (door het volgen van opleidingen, starten met meditatie, gezonde voeding, sporten,...) merkte ik dat ik op alle 3 de punten zeker gegroeid ben. 

Echter was er één punt wat heel sterk naar boven kwam en waar ik absoluut aandacht moest aan geven en dat was mijn wens om meer warme en hechte relaties op te bouwen. Door mijn levenspad heb ik vooral geleerd om op een zeer onafhankelijke en zelfstandige manier te handelen. Echter heeft dit er ook voor gezorgd dat ik veel mensen op een afstand heb gehouden. Die afstand creëer ik onbewust voor mezelf om te vermijden dat ik gekwetst of afgewezen zou worden. En in het verleden heeft mij dit geholpen, maar de laatste jaren werkt dit mechanisme eerder tegen mij en belemmert het mij om echt gelukkig te worden. 

Een zeer mooi en waardevol inzicht voor mezelf, maar ook wel beangstigend. Dit betekent dat als ik dit patroon wil doorbreken en mijn leven een extra dimensie wil geven ik op zoek moet gaan naar manieren om mijn hart open te stellen, om mij kwetsbaar op te stellen, om liefde te geven en vooral liefde te kunnen ontvangen. 

Ik deel dit met jou omdat ik hoop dat dit verhaal jou zal inspireren om ook een extra dimensie aan jouw leven te geven. Want volgens mij zijn we hier allemaal met een missie gekomen en hoe dichter we komen bij het waarmaken van onze missie, hoe gelukkiger we echt zullen zijn op het einde van ons levenspad.  

Voor mijn verjaardag geef ik jullie graag een geschenk. Ik geef jou graag iets waarmee je jouw leven die extra dimensie kan geven. En dat is op zoek gaan naar die dingen die ervoor jou zullen toe doen op het einde van jouw leven. Stel dat het einde morgen gekomen is (ik wens het jou uiteraard niet toe, maar neem het even aan voor de oefening 😉). Wanneer zou jij dan écht gelukkig zijn? Welke vragen zou jij jezelf stellen om te bepalen of jij een gelukkig leven hebt gehad?

Laat het zeker even na in de commentaren hieronder. Als je graag anderen inspireert met dit verhaal deel het gerust met jouw netwerk via de sociale media buttons hiernaast.

Fijne groeten,

Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou Interviews met inspirerende leiders, videofragmenten met praktische tips en blogartikelen met onmiddellijk toepasbaar advies zodat jij jouw dromen kan waarmaken.