Alleen maar ideale klanten

missie Mar 26, 2019
 

Hoe zou het zijn om vanaf morgen alleen maar met jouw ideale klanten samen te werken?

Een ideale klant is volgens mij een klant waar je enerzijds exact kan aanbieden wat zij verwachten en anderzijds zij die goed betalen en die gewoon tevreden zijn met de samenwerking. Het zijn niet die klanten waarvan je denkt ‘Oh nee, weer die klant.’ als ze je oprit oprijden of als je een telefoontje krijgt. Dat zijn niet jouw ideale klanten.

Hoe zou het voor jou zijn om alleen maar met die ideale klanten samen te werken?
Ik ben ervan overtuigd dat onze eigen energie en positiviteit als ondernemer twee cruciale aspecten zijn om onze missie waar te maken en een motiverend leider te zijn voor onze mensen.

Energie en positiviteit worden zeer sterk bepaald door het type klanten waar wij elke dag mee samenwerken. Of door het type projecten die wij aanvaarden. We weten allemaal dat bepaalde projecten en klanten heel veel van onze energie vragen. Als we heel eerlijk zijn, weten we dit vaak al op het moment dat we die aanvraag binnenkrijgen of een eerste gesprek hebben met die potentiële klant. We voelen intuïtief aan dat dit niet de ideale klant of project voor ons is. Omdat wij eigenlijk niet die diensten of producten aanleveren die de klant echt nodig heeft of omdat we gewoon niet het juiste team hebben om die projecten tot een goed einde te brengen. Of gewoon omdat die klant niet de juiste attitude heeft. Hierdoor weten we eigenlijk al van in het begin dat het niet goed zal verlopen.

We zijn allemaal ondernemers en neen zeggen tegen een opportuniteit is zeer moeilijk. Op het moment dat we toezeggen bij een niet ideale klant of project merken we al heel snel de eerste frustraties die optreden. Dit bij de klant, onze medewerkers en uiteindelijk ook bij ons. Die negatieve energie en emoties hebben een enorm effect op alles binnen onze onderneming en niet alleen op dat project.

Als wij dagdagelijks frustraties en negatieve energie ervaren, heeft dit op alles een effect. Het heeft een effect op hoe wij ons gedragen ten opzichte van onze medewerkers en hoe wij naar de toekomst kijken van ons bedrijf . Maar ook op ons privé leven en hoe we zijn tegenover ons gezin en onze kinderen.

Mijn overtuiging is dat als we vanaf morgen veel meer neen durven zeggen en een heel duidelijk beeld hebben van wie nu die ideale klant is, we op een heel andere manier in ons bedrijf gaan staan en ook heel andere klanten zullen aantrekken.

Focus on the people you want to attract to your business and they will come.’

 

De ideale klant voor jou kan je bekomen door volgende oefening te doen:

Stap 1: Beeld je jouw ideale klanten in.
Waarom zijn dit jouw ideale klanten?
Wat zijn alle voordelen van het samenwerken met dit type klanten?

Denk eens aan de klanten met wie je op vandaag samenwerkt. Welke van deze klanten zijn de klanten waar je echt een goede relatie mee hebt, tevreden zijn over jullie dienstverlening, ambassadeurs zijn voor jullie bedrijf en bovendien ook nog eens goed betalen. Noteer een 5-tal van deze klanten.

Bekijk dan eens wat al deze klanten gemeen hebben: de grootte van het bedrijf, de sector, de persoonlijkheid van jullie contactpersoon, leeftijd, hobby’s, …

Dit lijkt op het eerst zicht niet eenvoudig, maar jouw ideale klanten hebben echt gemeenschappelijke kenmerken. Ga hiernaar op zoek.

Stap 2: In hoeveel procent van de gevallen werken we nu reeds samen met dit type klanten?

Stap 3: Wat kan (moet) er concreet gebeuren om deze ideale klanten meer aan te trekken en te bedienden?

 

Laat je ons hieronder weten wat je vanaf morgen gaat doen om meer van jouw ideale klanten aan te trekken?

 

PS De missie van HaRvest is de wereld voorzien van inspirerende leiders die een werkplek creëren waar mensen met plezier voor opstaan.

Ben jij benieuwd hoe aantrekkelijk je vandaag al bent als werkgever?
Doe dan zeker de test door hier te klikken.
Je ontvangt van ons een rapport op maat met concrete tips en adviezen waar je meteen mee aan de slag kan. 

Veel succes,

 

Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.