Bedrijven die geen prioriteit maken van spiritualiteit riskeren te verdwijnen.

Feb 11, 2019
 

Samenvatting

Bart Weetjens, product designer van opleiding, als industrieel ontwerper gewerkt, is ondernemer en zenmonnik.

Bart won de Skoll Awards for social entrepreneurship in 2009 en mocht in 2010 een keynote uitspreken op de TED conferentie.

Hij was, samen met Christophe Cox, de drijvende kracht achter Apopo (’97-’14). Een 'sociaal bedrijf' dat ratten africht om in Tanzania en Mozambique landmijnen te detecteren in de grond, en tbc-bacillen in speekselstalen van patiënten. Op die manier worden veel mensenlevens gered.

Bart is tevens medeleider van The Wellbeing Project. Dit bedrijf werd opgericht in 2012 en is een co-creatie van verschillende bedrijven ter ondersteuning van het sociaal ondernemerschap.

Hij gelooft niet in de manier waarop in het Westen de meeste bedrijven worden geleid. Het ongeconnecteerd streven naar winst. Als je een inspirerend leider wilt zijn, dan is het noodzakelijk dat je als leider zelf geïnspireerd bent volgens Bart. En geïnspireerd zijn heeft alles te maken met zingeving. Zingeving ontstaat dan weer door het opnemen van een sociaal engagement als bedrijf.

Bedrijven die ook aan projecten werken waar niet enkel zij beter van worden zullen op lange termijn nog overleven.

Het is ook zijn overtuiging dat leiders die zichzelf ontwikkelen, op zoek gaan naar meer zingeving en willen geïnspireerd worden meer gemotiveerde en geëngageerde medewerkers hebben en erin slagen om een gezonde werk – privé balans te verkrijgen wat voor veel bedrijfsleiders van een kmo op dit moment een grote uitdaging is.

Door zijn sterke connectie met het boeddhisme weet Bart ook als geen ander dat als je als leider in jouw organisatie enkele momenten per dag de tijd neemt om te verstillen, even tot rust te komen en gewoon niets te doen je tot wonderbaarlijke resultaten komt voor jezelf, jouw bedrijf en jouw medewerkers.

Ben je zelf een bedrijfsleider van een kmo, ervaar je vaak stress en onrust en ben je op zoek naar een manier om een team van geëngageerde medewerkers rond jou te bouwen?
Bekijk dan zeker dit interview.

Als je deze video interessant vond abonneer je dan zeker op ons youtube kanaal. Klik hier, druk op de rode knop ABONNEER.

Laat zeker even weten hieronder wat jij van het interview vindt en wat je er zelf uit meeneemt. Als je graag jouw netwerk inspireert met dit interview deel het dan gerust via de sociale media buttons die je hiernaast terug vindt. 

Fijne groeten,
Charlotte

 

 

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.