Droom jij nog wel eens?  

toekomstbeeld Apr 01, 2019


Heb jij nog een duidelijk beeld van waar je naartoe wil met je bedrijf en hoe je dit wil realiseren? Ik merk namelijk dat meer en meer ondernemers hun diepe ondernemers-droom wat zijn kwijtgeraakt.

Van niet meer dromen word je moe

Je merkt dat je je drive kwijtspeelt, dat je energiepeil niet meer zo hoog ligt en dat je goesting om er volop voor te gaan af en toe wegebt. Bovendien moet je vaststellen dat je je medewerkers niet meer mee krijgt in jouw verhaal. Als jij zelf het groter plaatje niet meer ziet, kan je onmogelijk jouw medewerkers motiveren.

Je bent niet alleen

Ik leerde Peter kennen, hij is al meer dan 20 jaar ondernemer. Peter vertelde me dat hij ergens in al de jaren zijn motivatie verloren had. Dit gebeurde heel geleidelijk aan want in eerste instantie merkte hij het zelf niet. Hij moest zich soms door de dag heen sleuren en zichzelf pushen om zijn medewerkers te woord te staan. Hen inspireren en meekrijgen in zijn verhaal lukte niet meer.

Wat is jouw toekomstbeeld?

Ik stelde Peter één vraag die het voor hem deed: ‘Waar wil jij de komende jaren naartoe? Wat is jouw toekomstbeeld?’. Peter gaf toe dat hij de laatste 3 à 4 jaar geen nieuwe doelen meer had gesteld. Vroeger maakte hij jaarlijks een plan van aanpak op, communiceerde dit met zijn medewerkers en streefde zijn doelen na. Maar de laatste vier jaar had hij het gevoel alles bereikt te hebben wat hij wou. Het was goed voor hem op deze manier en daarom is hij gestopt met doelen stellen.

Kijk, daar wil ik naar toe!

Je stapt niet elke dag je bedrijf binnen met de boodschap: ‘Kijk, daar wil ik naartoe en zo gaan we het samen doen!’ Omdat we dit te weinig doen, neemt onze motivatie beetje bij beetje af. Je verliest stilaan de drive en de energie die je nodig hebt als ondernemer om het geheel draaiende te houden en om jouw mensen mee te krijgen in jouw verhaal.

Dit is best confronterend. Dat was het ook voor Peter. Geleidelijk aan verloor hij zijn motivatie en dit had een grote impact. Niet alleen op zichzelf maar ook op zijn onderneming en zijn medewerkers. Het was voor hem dan ook tijd om terug de stap te zetten en opnieuw te kunnen dromen.
Sinds hij terug kan dromen van een aantrekkelijk toekomstbeeld, stapt hij met een herboren goesting zijn bedrijf binnen. Hij is erin geslaagd zijn dromen te delen met zijn medewerkers en er samen als één team voor te gaan.

 

Wil jij meer inspiratie om ook opnieuw te kunnen dromen?
Bekijk hier dan even onze andere blogs en video's. 

Droom zacht,

 

Charlotte

 

Close

50% Complete

Laat hieronder jouw voornaam en email achter en ik bezorg jou graag onze tips en inspiratie.