Droom.Leef.Inspireer.

mindset toekomstbeeld Oct 28, 2019

Samenvatting

Droom, leef en inspireer zijn de waarden waaraan ik mijn eigen leven aftoets.
Als ik me afvraag of ik een vervuld en gelukkig leven leid, dan stel ik mezelf altijd volgende vragen:
“Durf ik nog steeds dromen?”,
“Leef ik mijn leven of laat ik me leven?”
“Ben ik een inspiratie voor mezelf en anderen?”.

De afgelopen maanden merkte ik op dat ik niet meer op alle 3 de vragen JA kon antwoorden.  

Ik durf zeker nog te dromen, maar ik realiseerde mij dat ik op vandaag mijn dromen niet meer echt leef en dat ik me de laatste jaren vooral heb laten leven, waardoor ik niet meer de inspiratie kan zijn voor mezelf en anderen die ik graag zou willen zijn.

Ik heb het gevoel dat ik de laatste jaren van buiten naar binnen heb geleefd.
Dat ik vooral dingen heb opgebouwd vanuit een bewijsdrang en dat mijn ‘imago’ belangrijker was geworden dan hoe ik mezelf nu eigenlijk echt voel. Ik heb heel veel balletjes hoog willen houden en ben tot het besef gekomen dat ik dit niet meer wil.

Een geïnspireerd en vervuld leven is voor mij een leven van binnen naar buiten.
Een leven dat vertrekt vanuit onze eigen wensen en verlangens.
Een leven waarbij we intuïtief aanvoelen dat het goed zit.
En uiteraard komen er dan nog tegenslagen op ons pad en is niet alles rozengeur en maneschijn, maar het is wel JOUW leven.

De afgelopen weken heb ik een aantal gesprekken gehad met mensen die volledig “vast” zitten in hun eigen leven. Die diep vanbinnen voelen dat dit niet het leven is dat ze willen leiden, maar die het gevoel hebben er niet te kunnen uitstappen.
En vaak gaat het hier over geld. We kunnen niet veranderen van job, want we hebben een lening af te betalen en kunnen niet met minder, we kunnen niet vaker op reis, want we hebben het geld niet, we kunnen niet vertragen, want onze rekeningen wachten op ons,…

En dat is allemaal zo waar en tot voor kort zat ik hier ook helemaal in.
Om alles aan de buitenkant hoog te houden moest ik gewoon blijven verder doen en had ik telkens ook het gevoel dat we te weinig over hielden om écht van het leven te genieten. Om gewoon op reis te vertrekken als we hier zin in hebben, om eens twee maanden niet te werken omdat het even genoeg is geweest,…

En daarom heb ik een heel belangrijke beslissing genomen.
Ik ga het anders aanpakken. Ik ga mijn leven en werk zo inrichten dat ik niet zoveel meer MOET, maar vooral heel veel mijn hart en gevoel kan gaan volgen.
En zal dat betekenen dat ik het met minder ga moeten doen, waarschijnlijk wel,
maar minder waarvan?
Minder materiële zaken om mij heen, ja, maar wel meer échte vrijheid, tijd voor fun en échte connecties. En dat is mij zoveel meer waard dan al de materiële zaken om mij heen.

En is dit beangstigend? Absoluut.
Dit is voor mij een totaal nieuwe realiteit, maar ik weet gewoon dat dit mijn weg is.
Ik wil vooral LEVEN en mij niet meer LATEN LEVEN.

Hoe ik dit precies wou aanpakken, was nog niet helemaal duidelijk.
Ik vertrok voor 11 dagen naar de Sinaï woestijn waar ik in volledige stilte nog dichter bij mezelf kon komen om te ervaren en te voelen wat ik nu écht wil, waar ik nu écht blij van word en welke angsten of overtuigingen mij nog in de weg staan om er volop voor te gaan.

Ben je benieuwd naar mijn ervaringen in de woestijn of blijf je graag op de hoogte van mijn verdere plannen? Stuur gerust een mailtje naar [email protected] en dan laat ik jou zeker iets weten 😊

 

Fijne warme groeten,

Charlotte
 

Close

50% Complete

Laat hieronder jouw voornaam en email achter en ik bezorg jou graag onze tips en inspiratie.