Hoe een succesvol ondernemer zijn én een aanwezige ouder?

energie leiderschap Aug 14, 2019
 

Samenvatting

Ondernemer zijn, iets moois in de wereld zetten op business vlak én een aanwezige ouder zijn voor onze kinderen.
Ik worstel er zelf nog elke dag mee en tegelijk heb ik al heel wat stappen ondernomen hierin.

Ik geloof dat onze kinderen heel graag zien en af en toe leuke dingen samen doen niet voldoende is om hen te laten evolueren naar de vrouw of man die zij écht willen zijn. Een kind heeft een ouder nodig die écht aanwezig is, die vanuit rust, geduld en onvoorwaardelijke liefde hen ziet zoals ze zijn, naar hen luistert en hen begeleidt op hun pad naar volwassenheid.

Omdat de laatste maanden tijdens mijn gesprekken met ondernemers (en opvallend meer en meer door mannelijke ondernemers) over inspirerend leiderschap en leuke werkplekken creëren het topic ouderschap wordt aangehaald wil ik jullie graag meenemen in mijn visie hierover en mijn eigen woelige parcours:

Toen ik zelf 3 jaar oud was, is mijn vader vertrokken en uit mijn leven verdwenen. Ik had gelukkig -en heb nog steeds- een heel liefdevolle mama. Maar ook zij was fysiek weinig aanwezig. Ze moest van 's ochtends tot 's avonds gaan werken om mij een mooie jeugd te kunnen geven.

Zelf ben ik hierdoor beginnen presteren. Heel hard werken en dingen doen om mezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Dit deed ik ook om veel liefde te krijgen. Want hoe meer ik deed en presteerde, hoe meer mensen mij en mijn moeder vertelden dat ze onder de indruk waren. Dit zorgde ervoor dat ik presteren koppelde aan geliefd zijn en liefde krijgen.

Het willen presteren is iets dat ik ben blijven doen. Tot mijn 33e had ik steeds het gevoel dat ik moest blijven gaan en presteren omdat dit het enige was wat mij liefde en aandacht gaf.

Dit heeft me gebracht waar ik nu sta dus op zich ben ik er dankbaar voor. Maar mijn bedrijf kwam altijd op de eerste plaats. Gelukkig ben ik de laatste jaren tot een ander inzicht gekomen. Ik voelde al die jaren namelijk ook dat ik iets te kort kwam. Dit gevoel zorgde ervoor dat ik een switch ben beginnen maken.

De grootste verandering kwam er toen mijn dochter werd geboren. Tijdens mijn zwangerschap was ik ervan overtuigd dat ik niet minder ging werken want ik had alles opgebouwd en moest blijven gaan. Tot dat ze er was... 
Er veranderde iets in mij en ik zei onmiddellijk ‘Ik wil een aanwezige moeder zijn voor haar.’ Ik wilde niet de afwezige ouder zijn die ik zelf had gekend en hoorde van de verhalen rondom mij.

Ik wist toen totaal nog niet hoe want ik werkte dag en nacht, 7 op 7. Hoe kon ik tijd vrijmaken voor mijn dochter en tegelijkertijd een succesvol ondernemer zijn die mijn ambities kon waarmaken?

Onze missie is om de wereld te voorzien van inspirerende leiders. Ik heb nog steeds torenhoge ambities maar wil ook een aanwezige ouder zijn. 

Ik ben zelf heel hard op zoek gegaan naar hoe ik er meer kon zijn voor mijn dochter zonder dat mijn bedrijf eronder zou gaan lijden. Ik ben begonnen met hele kleine momentjes vrij te maken in mijn agenda voor haar. Eens een uurtje, zo was ik er toch al even voor haar dacht ik. Het probleem hierbij was dat als ik er was, ik er eigenlijk ook niet ‘was’. In mijn hoofd was ik nog steeds bezig met mijn bedrijf. Ik was ook op die momenten nog altijd die actieve en resultaatgerichte ondernemer en niet de warme, geduldige en aanwezige mama die ik absoluut wou zijn. Op deze manier ging het niet lukken, ik wist dat er iets anders moest gebeuren.

Ik ben op zoek gegaan naar meer rust bij mezelf. Persoonlijk voor mij hielp dit door te starten met meditatie. Er bestaan heel veel manieren om meer rust en tijd voor jezelf te vinden.

Ondertussen ben ik al een 2 jaar bezig met het vinden van innerlijke rust. Door het vinden van die innerlijke rust kan ik ook rust vinden bij mijn dochter. Maar ook bij mijn partner, vrienden en familie.

Vroeger was ik steeds de actiegerichte, drukke en ambitieuze vrouw. Nu ben ik blij om daarnaast ook een aanwezige mama, partner en een vriendin te kunnen zijn.

Is dit herkenbaar voor jou?
Vraag jij je ook soms af hoe je naast een succesvol ondernemer nog een aanwezige ouder kan zijn?

Neem gerust even contact met ons op voor vrijblijvende tips en een leuke babbel via [email protected]  of 0468 47 46 63.

Fijne groeten,
Charlotte

Close

50% Complete

Laat hieronder jouw voornaam en email achter en ik bezorg jou graag onze tips en inspiratie.