HaRvest coach in de kijker: Sharon Van Brussel

betrokkenheid Jul 03, 2019

We laten je graag kennismaken met één van onze HaRvest coaches en trainers, Sharon Van Brussel

In dit interview vertelt Sharon wat meer over zichzelf en over het belang van een goede communicatie als ondernemer en leider.

Wie is Sharon?

Met een diploma van bedrijfspsychologie op zak, 10 jaar ervaring in HR en het realiseren van verschillende HR projecten in internationale organisaties heeft Sharon heel wat ervaring kunnen verwerven in het faciliteren, trainen en coachen van teams en individuen in hun pad naar het bereiken van hun doelstellingen. Direct na haar studies ging ze aan de slag als HR business partner waar ze leidinggevenden begeleidde in het motiveren en coachen van hun teams.

Haar passie voor het coachen en inspireren van mensen werd in deze rol steeds meer geprikkeld waardoor ze in 2016 besloot de sprong te wagen en als zelfstandig coach/trainer aan de slag te gaan. Als people coach gelooft ze sterk in het begrijpen van groepsdynamieken, het welbevinden van mensen en inzicht creëren in eigen groei.… Ze is ondertussen lid van de Vereniging van Erkende Stress en Burnout Coaches (VESB) en certificeerde zich als professional coach. … en om vol enthousiasme en energie er elke dag voor te gaan glipt ze regelmatig even weg in de natuur om te genieten samen met het gezinnetje of ontspant ze tijdens een duurloopje.

Eén van haar favoriete motto’s: We never really grow up, we only learn how to act in public (Bryan White)

 

Waarom werk je met HaRvest samen? Wat spreekt je aan?

Bedrijfsleiders inspireren om een werkplek te creëren waar medewerkers met plezier voor opstaan, maar waar ze zelf ook veel energie uit halen.
Wat een fantastische en uitdagende missie!

Vanuit mijn eigen overtuiging dat een positieve mindset en het goed voelen in je vel als leider hierbij van uiterst belang zijn, zet ik me heel graag in om deze missie waar te maken.

 

Als coach/trainer werk je vaak rond communicatie. Wat is het belang van een goede communicatie als ondernemer/leider?

Communicatie is de basis van samenwerking, groei, innovatie en motivatie.

Een slechte onderlinge communicatie kan de sfeer en resultaten negatief beïnvloeden. Dit kan leiden tot misverstanden, frustraties en zelfs conflicten op het werk waardoor het werkplezier afneemt.

Communicatie = zoeken naar de juiste balans tussen praten en luisteren.

Beter communiceren begint bij jezelf door je bewust te worden van het effect dat jouw communicatiestijl heeft op de ander.

Door open te staan voor feedback, op een constructieve manier feedback te geven en iedereen een kans te geven kun je samen bouwen aan een zelfde missie. Echt luisteren en duidelijk communiceren over verwachtingen voorkomt irritaties en verwarring.

Goede communicatie leidt tot een goede samenwerking en zorgt voor meer productiviteit, positievere resultaten en meer successen. Dit geeft energie en vergroot de betrokkenheid!

 

Waarom coach je mensen hier graag in? Waarom is dit belangrijk?

Impact hebben op iemand zijn functioneren en welzijn is de beste motivator ever!

Ik mocht ook al meermaals ervaren wat voor begeesterende impact een goede coaching kan hebben op teams en individuen in hun pad naar het bereiken van hun doelstellingen.  In alles wat ik doe zijn een positieve mindset en geloof in jezelf mijn belangrijkste leidraad.

 

Welk(e) tip/advies zou je geven aan ondernemers waar ze morgen meteen mee aan de slag kunnen?

Zorg voor een inspirerend verhaal dat uitnodigt om samen te bouwen aan jouw organisatie en geef medewerkers de ruimte om zelf mee vorm te geven aan dit verhaal. Sta even stil en benoem samen met het team op het einde van elke dag waarom dit een goeie dag was.

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.