HaRvest partner in de kijker: Jan De Vlieger

energie mindset Jun 13, 2019

Via dit interview laten we je graag kennismaken met één van onze HaRvest Partners, Jan De Vlieger.

Met zijn allen heel druk bezig zijn, veel werk verzetten en presteren. Daar zijn we als ondernemers vaak zeer goed in. Echter merk ik bij mezelf en ook bij andere ondernemers dat dit er niet altijd voor zorgt dat we veel voldoening uit ons werk halen. 
Ik geloof dat als je een echte aantrekking wilt zijn en worden voor medewerkers jouw eigen voldoening, geluk en goed gevoel gewoon cruciaal zijn. Samen met Jan ontdekken we hoe we meer rust en voldoening kunnen ervaren in ons leven.

Wie is Jan?

De missie van Jan is mensen laten ontdekken hoe ze op zoek kunnen gaan naar rust om zo even te kunnen ontsnappen aan hun drukke leven.

Jan overwon melanoom kanker, met uitzaaiingen in het lymfesysteem.
Deze ervaring was zowel fysiek, mentaal als emotioneel een zware uitdaging.
Naast goede steun en begeleiding zorgden zijn trainingen, opleidingen en ervaringen ervoor dat hij zijn focus niet helemaal verloor. Zoekend naar zijn passie en gezondheid verbleef hij onder andere 7 jaar in een zenklooster in Japan.

“De jarenlange ervaring in andere landen en culturen geven mij veel inzichten die me dagelijks nog altijd helpen.”

 

Waarom werk je met HaRvest samen? Wat spreekt je aan?

Bedrijfsleiders kunnen motiveren om een gezonde werkplek te creëren is belangrijk.
Ze hebben vaak een invloed op een groot aantal mensen ...
Ik vind het knap van Charlotte dat ze het durft om gevoel en intuïtie in plaats van  ratio ook in haar trajecten op te nemen.

 

Op zoek gaan naar rust en stilte. 
Welk effect heeft het op ons al mens en als ondernemer/leider?

Vaak weten we wel dat we meer rust nodig hebben, dat we onze geest eens zouden moeten leeg maken en dat we de destructieve emoties of situaties mogen loslaten. Maar veelal weten we ook niet hoe. We begrijpen wel dat het nodig is maar weinig mensen kunnen ook die rust ECHT BELEVEN. Als spanning te lang aanhoudt, blijven we vaak hangen in fysieke pijnen en of pijnlijke situaties en relaties. We worden prikkelbaar en hebben het gevoel dat we ons steeds sterk moeten houden. Vervolgens hebben we dan ook de helderheid en kracht niet meer om de juiste stappen te zetten op de juiste manier.

Het goede nieuws is dat we niet moeten wachten tot onze omgeving gaat veranderen, dit is onze valkuil. We kunnen onze verantwoordelijkheid hiervoor zelf opnemen en even onze focus naar binnen richten om daar het nodige eerst los te laten. We leren hoe we actief moeten zijn, snel reageren, snel denken, snel handelen, leven volgens de verwachtingen. Maar we leren niet meer hoe dat allemaal eens los te laten, even op te laden om dan op een gezonde manier opnieuw te starten.

Vanuit een heldere blik kan je helder communiceren en inspireren. Als we stress hebben geven we dat sowieso mee aan iedereen rondom ons en creëren we spanning waardoor we niet langer efficiënt zijn.

 

Waarom coach je mensen hier graag in? 

Reminding others is reminding yourself.

 

Welk(e) tip/advies zou je geven aan ondernemers waar ze morgen meteen mee aan de slag kunnen?

Zorg dat je je goed voelt als mens - lichaam, geest en ziel.
Neem daar persoonlijke verantwoordelijkheid voor zodanig dat je een gezonde onafhankelijke basis hebt die niet omvergegooid kan worden door externe factoren. Want die zijn immers altijd in beweging .

Onderzoek of je geest leeg is en je lichaam ontspannen. Volg je hart, want het klopt.

 

 

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.