HaRvest partner in de kijker: Matthias Haspeslagh

energie Jul 15, 2019

Maak in dit interview kennis met één van onze HaRvest partners Matthias Haspeslagh.

 

Wie is Matthias?

Matthias Haspeslagh is gepassioneerd door sport, mental coach bij PeakLevel en mede bezieler van SMART MIND. Gedurende negen jaar bouwde hij als arbeids- en organisatiepsycholoog een rijk gevulde ervaring op in de wereld van talent- en organisatieontwikkeling bij bedrijven. Sinds medio 2016 begeleidt en ondersteunt hij als zelfstandig performance psychologist individuen, teams en organisaties in het maximaal ontwikkelen van potentieel.

Vanuit zijn kracht om mensen te verbinden helpt hij hen om in beweging te komen richting het bereiken van hun eigen doelen. 'Durf dromen en geloof dat je ze waar kan maken’ is een uitspraak die bij hem thuis wel eens valt. Samen met zijn vrouw Loes tracht hij alle kansen te creëren voor hun twee zonen zodat zij hiervan het levende voorbeeld worden. 

 

Waarom werk je met HaRvest samen? 

Wat ik zo sterk weet te appreciëren aan HaRvest is de authenticiteit waarmee Charlotte haar missie in de wereld zet. Het is zo helder en tegelijk zo aantrekkelijk als je zegt dat je de wereld wil voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders. Wie wil daar nu niet aan mee werken? Klaar! 

 

Bij HaRvest werk je vooral rond het Inzicht in jezelf als leider en groepsdynamiek. Waarom is dit voor jou persoonlijk ook belangrijk?

Mijn grootste ‘klik’ - en daar werk ik nog dagelijks aan - is er gekomen door de volgende uitspraak van een collega ondernemer (Peter Beschuyt): ‘Als het verlangen groter wordt dan de angst, dan spring je’. Zoniet, blijf je veilig hangen in wat je aan het doen bent. En ook dat is ok, op voorwaarde dat het een bewuste keuze is.

Ik ben dus zelf vooral beginnen grenzen aftasten en nieuwe dingen doen. In het begin zonder duidelijk plan, gaandeweg en steeds meer met een duidelijke focus. Dat je dan onderweg jezelf tegen komt, hoort erbij en maakt je sterker. Zo was en is het voor mij een uitdaging om te aanvaarden dat ik niet voor iedereen goed kan doen. Dan helpt het om te leren benoemen wat je denkt, ziet en voelt. Zo weet je omgeving veel beter wat ze aan je hebben. Focus aanbrengen en bewuste keuzes maken, maakt veel goed. 

 

Welk effect heeft dit op ons als mens en als ondernemer?

In één woord: energie. Ik denk dat het vooral effect heeft op de mate waarin je je als ondernemer en leider voelt. Ik merk nog steeds dat er een zeker taboe bestaat rond alles wat ook maar neigt naar gevoelens, emoties, energie. Dikwijls primeren de resultaten en de prestaties. Het inzicht dat resultaten enkel volgen als mensen ook goed in hun vel zitten is er vaak wel. Alleen ontbreekt soms nog het inzicht & de vaardigheid hoe we dit precies kunnen stimuleren bij onze medewerkers. Vooral dat is het effect dat we beogen te bereiken.

 

Waarom coach je mensen hier graag in?

De reden waarom ik dit zo graag doe - en dat klinkt nu misschien heel erg cliché, en net daarom misschien ook zo waar - is dat het mij ontzettend veel energie geeft als ik zie dat mijn werk geblokkeerde energie bij deelnemers vrij zet. Dat klinkt misschien wat zweverig of abstract. Daarom een voorbeeld:

Al te vaak gebeurt het dat mensen - om welke reden dan ook - vrede nemen met een compromis. Uit angst voor wat anderen zullen denken of uit angst voor eigen positie kiezen ze er - vaak onbewust - voor om het moeilijk gesprek met de collega niet aan te gaan. Vaak gaat dit gepaard met bepaalde gevoelens van frustratie, verdriet, onmacht, teleurstelling. Stiekem hoopten ze toch een doorbraak te forceren. Maar de angst was groter dan het verlangen om echt een verschil te maken, dus bleven ze in hun veilige cocoon. Mensen helpen om deze dynamieken te zien, te herkennen en vooral om er effectief mee aan de slag te gaan, helpt hen om zowel resultaten te boeken als terug meer energie te voelen stromen. 

 

Welk(e) tip/advies zou je geven aan ondernemers waar ze morgen meteen mee aan de slag kunnen?

Ik denk dat iedereen zelf best weet wat voor hem/haar goed is om te doen. Nu ik expliciet gevraagd wordt om een tip te geven, ben ik geneigd te zeggen: wees nieuwsgierig en ga op zoek naar de reden waarom iemand zegt wat hij zegt of doet wat hij doet. Je zult zien dat wanneer je jezelf die vraag stelt - ook bij jezelf! - je veel minder snel gaat oordelen en er veel openheid ontstaat om samen mooie dingen neer te zetten!

Succes!

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.