Hoe ik als ondernemer op lange termijn gemotiveerd blijf.

missie Sep 02, 2019
 


In mijn vorige blog heb ik het gehad over de zoektocht als ondernemer naar jouw dieperliggende missie en waarom dit volgens mij zo belangrijk is. Om jou in de huidige tijdsgeest nog te kunnen omringen door de juiste medewerkers is het hebben van die missie noodzakelijk.

In deze blog wil ik graag met jullie delen hoe mijn zoektocht naar mijn missie is verlopen. Zowel de missie van HaRvest maar ook mijn persoonlijke missie.

Toen ik een 10-tal jaar geleden begon als ondernemer had ik vooral het doel om zelfstandig te worden. Ik wilde vrijheid, iets moois in de wereld kunnen zetten en goede resultaten behalen. Ik wou zoals veel ondernemers vooral mijn eigen ding kunnen doen. Deze manier was ook goed voor mij in het begin. Na een poos merkte ik wel dat dit niet echt voldoening gaf op lange termijn.

Ik had toen ergens eens gelezen dat je aan je financiële doelstellingen leuke incentives moest koppelen om het voor jezelf en voor je team leuk te houden. Dit werkte in het begin. Maar ook de motivatie hiervoor ebde na een tijd weg. Het zorgde er niet voor dat ik op lange termijn gemotiveerd bleef. Tot ik op zoek ging naar een andere drijfveer.

Die drijfveer was mijn waarom, mijn dieperliggende missie. In dit verhaal ben ik eerst en vooral heel hard op zoek gegaan naar wie ik nu eigenlijk echt was. Wat ik nu echt belangrijk vond en wat ik in de wereld wilde zetten. Het is een moeilijke zoektocht geweest en ik ben er ook nog steeds niet mee klaar. Daarnaast was/is het ook wel een heel boeiende zoektocht. Ik heb me hierin laten ondersteunen door coaches en stilaan ben ik gekomen tot de missie die ik nu heb.

Met HaRvest is het onze missie om de wereld te voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders. Ik weet dat inspirerende leiders erin zullen slagen om tevreden medewerkers te hebben.  Als mensen op het werk gelukkig zijn nemen ze dit mee naar hun privéleven. Op die manier bouwen we een stukje mee aan een meer gelukkige samenleving.

Daarnaast is het mijn persoonlijke missie om kansarme kinderen kansen te geven. Ik wil hen laten inzien dat er ook een mooie toekomst voor hen is weggelegd. Deze persoonlijke missie is ontstaan vanuit mijn persoonlijk verhaal en wat ik heb meegemaakt. Hoe groter HaRvest wordt, hoe meer middelen ik heb om deze kinderen te helpen.

We hebben als ondernemer allemaal tegenslagen en moeilijke periodes. Ik garandeer je dat jouw persoonlijke missie jou hierboven op kan helpen. Als ik zelf op zo’n moment denk aan mijn persoonlijke missie en wat ik de wereld wil inzetten, brengt dat me er weer bovenop en geeft het me de energie om er weer voor te gaan. Dit helpt ook voor mijn team om leuke dingen te gaan doen en hen te laten meedenken.

Daarom stel ik jou graag de volgende vraag: Wat is jouw dieperliggende missie?

Deel deze gerust met mij via [email protected]. Ik ben heel benieuwd naar wat jou als ondernemer persoonlijk motiveert.

Wil je weten hoe aantrekkelijk en inspirerend je op vandaag al bent als werkgever? Doe dan hier de test.

Fijne groeten,

 

Charlotte

Close

50% Complete

Laat hieronder jouw voornaam en email achter en ik bezorg jou graag onze tips en inspiratie.