Hoe mijn faalangst mij belemmerde…

mindset Sep 24, 2019
 

Beluister hier de podcast versie: 

Samenvatting

Bij HaRvest geloven we dat enkele inspirerende leiders zich in de toekomst nog zullen kunnen omringen met de beste medewerkers.

Om zo’n leider te worden is het cruciaal om ook de durf te hebben om naar jezelf te kijken. Bij het begeleiden van bedrijfsleiders merk ik dat dit vaak het moeilijkste punt is. Het is comfortabel om tips te krijgen over hoe je op een goede manier feedback kan geven aan je mensen. Of hoe je hen op een motiverende manier kan toespreken. Het wordt echter heel wat lastiger als je vragen krijgt als ‘Wie ben jij nu eigenlijk?’ Of ‘Hoe zou jij je gedragen als je op vandaag al de meest inspirerende versie van jezelf bent?’ en vooral de volgende vraag:

‘Wat houdt jou op vandaag nog tegen om die stappen te zetten om de meest inspirerende versie van jezelf te worden?’

Ook ik heb hier zelf heel lang mee geworsteld. En nog steeds want die persoonlijke ontwikkeling stopt nooit. Maar ik heb hier reeds wel al stappen in gezet. Een aantal jaren geleden ben ik mezelf bovenstaande vragen beginnen stellen.

Ik wilde vooral in mijn bedrijf staan als een leider die met rust en vertrouwen de dingen tegemoet ging. En uitdagingen op een creatieve en rustige manier kunnen aanpakken in plaats vanuit stress, paniek en angst. Hier zat dan ook mijn grote valkuil.

Als ik recht in de spiegel keek dan zag ik faalangst. Ik was heel angstig om te falen en alles wat ik had opgebouwd kwijt te raken. Om in geldproblemen te komen en te moeten toegeven aan anderen dat het mij niet gelukt was. Zolang ik die faalangst niet recht in de ogen kon kijken, lukte het me niet om met rust en vertrouwen die inspirerende leider in mijn bedrijf te zijn.

Mijn vraag naar jou op vandaag is dan ook: Wat dien jij nog recht in de ogen te kijken?
Als je de meest inspirerende versie van jezelf wilt worden en die leider zijn die zijn/haar mensen meekrijgt. Wat dien jij dan nog los te laten? Wat houdt er jou op vandaag nog tegen?

Dit is een hele moeilijke en confronterende vraag. Maar eens je dit hebt vastgepakt kan je pas echte stappen gaan zetten. Ik zou je willen vragen om dit ook te delen. Kan je het benoemen zoals ikzelf met mijn faalangst en durf en wil je het zien? Deel het zeker dan ook even met anderen. Want dit is meteen de eerste stap. Het bij jezelf zien en er ook mee naar buiten komen.

Is dit nog even een brug te ver voor jou of wil je gewoon eens met mij persoonlijk hierover spreken? Neem dan contact met mij op en dan hebben we het hier zeker over.

Ik wens je heel veel succes en plezier hiermee.

 

Graag tot binnenkort,

 

Charlotte

Close

50% Complete

Laat hieronder jouw voornaam en email achter en ik bezorg jou graag onze tips en inspiratie.