Inspirerende leiders zijn de leiders van de toekomst

Mar 05, 2019
 


“De wereld voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders. Leiders die een werkplek creëren waar mensen met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan”. Dat is onze missie.

Ik geloof dat Inspirerende leiders de leiders van de toekomst zijn.
Ik geloof dat enkel deze leiders zich in de toekomst nog zullen kunnen blijven omringen door de juiste medewerkers.

Wie zijn die inspirerende leiders?
Dat zijn de leiders die volop gaan voor hun toekomstdroom en een drijfveer hebben ontwikkeld die veel verder reikt dan business doen en geld verdienen. Wanneer je een werkplek wilt bouwen waar mensen met plezier voor opstaan dan heb je als bedrijf een dieperliggende “WHY” nodig. Een hoger liggend doel waar niet alleen jij, maar ook jouw mensen elke dag goesting van krijgen om hun bed voor uit te komen. En geloof mij…omzet en bedrijfswinst zullen hier niet voor zorgen.

Als jij als bedrijf erin slaagt om een missie voorop te stellen dat ook op maatschappelijk vlak een verschil kan maken dan zal jij die bedrijfsleider zijn die binnen dit en 5 jaar wel nog de juiste mensen zal kunnen aantrekken en hen op lange termijn gemotiveerd en geëngageerd kan houden. 

Wat is onze WHY bij HaRvest?
Ons doel op maatschappelijk vlak is bijdragen aan een meer gelukkige samenleving.
Wij zijn ervan overtuigd dat gedreven ondernemers en leiders en gelukkige medewerkers dit geluk meenemen naar hun eigen vriendenkring en netwerk en zo op hun beurt meebouwen aan een mooiere samenleving. 

Waar ligt onze dieperliggende PURPOSE?
Bijkomend willen we uiteraard ook mooie bedrijfsresultaten neerzetten om enerzijds de mogelijkheid te hebben om onze missie de wereld in te sturen en anderzijds om te herinvesteren in onze samenleving. Het is onze wens om zoveel mogelijk kansarme kinderen en jongeren te helpen zodat ook zij kunnen geloven in een mooie toekomst voor zichzelf. 

 

Te soft? Niet zakelijk genoeg? Niet voldoende focus op het financiële?
Dit was vroeger ook mijn idee over business doen.
Eerst het financiële plaatje en de harde bedrijfstargets bepalen en dan een plan uitwerken. Sinds ik het lef heb gehad (want het vraagt wel wat moed 😊) om dit los te laten en dit proces om te draaien en te vertrekken vanuit mijn purpose en mijn bijdrage aan de samenleving zijn mijn bedrijfsresultaten nog nooit zo mooi geweest. Opportuniteiten komen op mijn pad die er vroeger nooit waren, er zit een mooie flow en een leuke drive in ons bedrijf en het is vooral elke dag heel veel fun om op die manier te werken aan jouw toekomstdroom.


Geloof jij dat énkel die leiders met een dieperliggende missie nog de juiste mensen zullen kunnen blijven aantrekken? We zijn benieuwd naar jouw mening. Deel ze gerust even hieronder.

Wil je dit graag delen met iemand uit jouw netwerk, gebruik dan gerust de sociale media buttons hiernaast.

Fijne groeten,
Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.