Jouw persoonlijke waarden maken het verschil als werkgever.

missie Sep 11, 2019
 

Beluister hier de podcast versie

Samenvatting 

Ik wil het graag even hebben over jou. Over jou als ondernemer, werkgever en persoon. Want wij als ondernemers kunnen een groot verschil maken. Dit niet alleen in onze markt of ten opzichte van concullega’s maar vooral als werkgever.

We ondervinden allemaal moeilijkheden om de meest geschikte persoon te vinden die samen met ons onze missie willen waarmaken. Bij de zoektocht naar een job kiezen mensen niet alleen maar voor een job. Want de job op zich kunnen ze bij verschillende bedrijven uitoefenen. Mensen kiezen voor een werkgever en voor bepaalde waarden en normen waar zij een match mee hebben.

Daarom nodig ik jou graag uit om op zoek te gaan naar waar jij nu eigenlijk echt voor staat. Wat zijn jouw belangrijkste waarden en kenmerken?

Hier ben ik zelf ook heel hard naar op zoek gegaan en dit evolueerde ook doorheen de tijd. Mocht je mij vroeger vragen naar mijn belangrijkste kenmerken zou ik je meteen het volgende verteld hebben: ‘resultaatgericht, super ambitieus en het moet vooruit gaan’. Dit heeft heel lang voor mij gewerkt maar ik merkte wel dat deze kenmerken mij geen voldoening gaven op lange termijn.
Door hier verder naar op zoek te gaan ontdekte ik dat deze waarden vooral vasthingen aan mijn verleden. Aan dingen die ik heb meegemaakt, mijn opvoeding, mijn jeugd, … Hieruit zijn die kenmerken ontstaan. Ik ben op zoek gegaan naar mijn ware ik en ontdekte dat deze kenmerken totaal niet meer bij mij passen.

Ik wil nu vooral heel inspirerend en een warm en geduldig iemand zijn. Dit zowel in mijn bedrijf als in mijn privé leven. Sinds ik die kenmerken ook ben gaan toepassen in mijn bedrijf heb ik veel meer voldoening. Alles gaat vlotter en ik heb het gevoel dat ik ook toegankelijker ben voor mensen. Sindsdien is mijn bedrijf ook veel meer gaan groeien en bloeien.

Zoals eerder vermeld wil ik jou daarom ook uitnodigen om op zoek te gaan naar jouw echte waarden. Zet deze ook in in jouw bedrijf en gebruik ze als je mensen gaat aantrekken. Zorg dat sollicitanten zich kunnen matchen aan jouw waarden en waar jij voor staat. Als je dit kan doen, gebeuren er echt heel mooie dingen.

Wil je ondertussen graag al eens weten hoe inspirerend je op vandaag al bent als werkgever of leider? Hier kan je een korte en wetenschappelijke onderbouwde test invullen en het meteen te weten komen.

 PS Op zoek naar nog meer tips om jouw beste medewerkers aan jou te binden? Ik schreef het via deze link neer in 5 tips.

Close

50% Complete

Laat hieronder jouw voornaam en email achter en ik bezorg jou graag onze tips en inspiratie.