Mijn ochtendritueel voor een dag vol goesting - DEEL 1 Sporten

Mar 27, 2018
 

Beluister hier de podcast versie

Samenvatting

Veel ondernemers vragen mij hoe ik erin slaag om er elke dag met zoveel goesting en drive te kunnen blijven voor gaan. Ik moet eerlijk bekennen dat dit zeker niet altijd het geval is geweest in het verleden en bovendien heb ik nu ook af en toe nog eens offday hoor.
Al worden deze dagen alsmaar zeldzamer en kan ik vrij gemakkelijk de knop omdraaien doorheen de dag als ik merk dat het een richting uit gaat waar ik, noch mijn bedrijf, beter van wordt.

Maar geloof mij, het was een hobbelig parcours, een zoektocht naar mezelf en werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Vroeger was ik zeer sterk gefocust op resultaten (en liefst op korte termijn), ik handelde vanuit een constante onrust en zekere angst. Wat als ik mijn targets niet behaal, wat als klanten niet goed vinden wat ik doe, wat als … en dat maakte dat ik af en toe bijna letterlijk verlamde in mijn eigen onderneming.

Ik ben anderhalf jaar geleden gaan beseffen dat het anders kon en moest om het voor mij ook FUN te houden elke dag opnieuw. En ik ben ontzettend veel boeken gaan lezen, opleidingen gaan volgen in binnen- en buitenland, enkele coaches onder de arm genomen om ervoor te zorgen dat ik meer vanuit rust en met een positieve drive en energie aan mijn bedrijfsdromen kon gaan bouwen.

Ik ben zeer concrete zaken gaan toepassen in mijn eigen leven en bedrijf en vanaf dan is ook heel veel gaan veranderen. Voor mezelf, maar ook voor HaRvest als bedrijf.
Ik ben nog altijd even ambitieus en resultaatgericht, maar die onrust, het overvloedig piekeren en de veranderingen in mijn eigen stemming en gemoed zijn grotendeels verdwenen.

Eén van de aspecten die ik radicaal heb gewijzigd om deze veranderingen te bewerkstelligen is mijn ochtendritueel. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als je de dag op een goede manier begint dit de toon zet voor de rest van jouw dag.
En de komende 4 weken deel ik graag hoe mijn ochtenden verlopen en hoe ik mijn lichaam en geest klaarstoom voor opnieuw een dag vol goesting en drive.

Deze week alvast mijn eerste ochtendritueel: lopen bij het krieken van de dag 
Ik sta elke weekdag om 5u op en 3 keer per week ga ik dan onmiddellijk een uurtje lopen. Ja toch wel, om 5u gaan lopen … en geloof me een jaar geleden schreeuwde ik van de daken dat ik niet sportief was en absoluut geen ochtendmens. Maar door in contact te komen met mijn coach, Veerle, omdat ik een tekort aan energie ervaarde gedurende de dag ben ik geleidelijk aan vroeger gaan opstaan en aan beweging gaan doen en na 6 maanden resulteerde dit dan dus voor mezelf in 2u vroeger opstaan en ben ik mezelf nu aan het voorbereiden op een halve marathon die ik in het najaar wil lopen.

Dit heeft mij vooral geleerd dat wij onszelf als mens vaak heel wat wijsmaken en als we blijven luisteren naar onze eigen stemmetjes dat dit ons in veel gevallen niet vooruit helpt, integendeel …

Lopen doe ik het liefste in openlucht omdat mij dit volledig doet ontspannen en zeker op dat uur van de dag als ongeveer de helft van mijn stad (euh dorp bedoel ik dus) nog slaapt.

Ik loop ook altijd met een koptelefoon en beluister audio opnames (podcasts) van personen die mij inspireren en motiveren. Die helpen mij om mij in de juiste mindset te brengen.

Want uiteraard zijn er dagen dat ik opsta en er geen zin in heb of dat ik me afvraag waarom ik in godsnaam ooit heb beslist om om 5u te gaan lopen en zij helpen mij erdoor heen. En geloof me na een uurtje adrenaline door mijn lijf gepompt te hebben en te luisteren naar motiverende gesprekken denk ik er al helemaal anders over. 

Mocht je benieuwd zijn naar welke podcasts ik dan luister. Ik deel er graag enkele met jou: Brendon Burchard, Tony Robbins, Oprah Winfrey, Marie Forleo. Ook uit Nederland volg ik er enkele zoals Ninke Van der Leck en Eelco De Boer.

Elke dag neem ik dan ook 1 praktische tip mee uit wat ik gehoord heb in mijn podcast en daar ga ik dan mee aan de slag. Want ik geloof er absoluut in dat als je op regelmatige basis kleine stappen vooruit kan zetten je op het einde van de rit een veel stabielere evolutie teweegbrengt dan op korte termijn heel massief allerlei zaken gaan veranderen en implementeren.

Wat ik de andere 2 dagen doe als ik om 5u opsta?  Dat vertel ik jou graag volgende week.
 

Ps Laat even weten hoe jouw ochtendritueel eruit ziet en inspireer hiermee ook anderen. 
Deel je deze tips graag met jouw netwerk, gebruik hiervoor onze social media buttons aan de linkerkant.

Fijne groeten,

Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.