Mijn camper avontuur

energie mindset May 13, 2019

 

 

5 dagen alleen op stap met de camper… De reden van mijn avontuur was om eens helemaal los te komen van alles wat MOET, loskomen van alle mogelijke targets en verwachtingen die ik mezelf al heel mijn leven opleg en waar ik wel mooie stappen door heb kunnen nemen, maar niet perse gelukkig en voldaan van word.

De doorslag van dit gevoel kwam enkele weken geleden toen ik mezelf weer een waanzinnig doel had vooropgesteld (deze keer op sportief vlak) om 10 km te lopen in 45 min. en daar had ik mezelf 4 weken voor gegeven. Ik ging er helemaal voor, sportte bijna 7 op 7 en ging extreem op mijn voeding letten. Al snel kwam ik tot het besluit dat dit niet zou lukken. Ik bleef doorgaan en haalde het doel uiteindelijk niet.

En zo is mijn leven al jarenlang een aaneenkoppeling van nieuwe targets, hoge doelen en ambitieuze dromen. En dat is goed, want ik geloof enorm in het vooropstellen van dromen en doelen, maar ze mogen geen uitputtingstijd worden.

Ik realiseerde me dat ik veel te weinig had genoten van de afgelopen jaren. Ik heb mooie stappen gezet en leuke dingen gedaan. Maar ik was vooral druk bezig geweest waarbij ik veel stress had en een grote druk voelde. Hierdoor vergat ik om te genieten van de reis.

Ik weet en voel dat het ook anders kan. Ik wil nog steeds hele mooie dingen realiseren en wil me vooral nog meer engageren op maatschappelijk vlak om ook daar mijn steentje bij te dragen. In de eerste plaats wil ik genieten, tijd nemen om elke stap te beleven en als het eens niet gaat of niet meteen in de richting gaat die ik voor ogen had, dit ook te aanvaarden.

In mijn 5 dagen avontuur alleen met de camper heb ik veel ervaren, mooie inzichten over mezelf opgedaan (bekijk gerust de filmpjes op onze facebookpagina) en het mooiste inzicht heb ik gekregen door de zeehonden in Picardië, Berck.

Bij hoogtij waren ze niet te zien, dan zwommen ze en genoten ze van het water. Bij laagtij rustten ze uit en genoten ze van het droge. 
Alles in de natuur zit zo in elkaar, alles komt en gaat, alles verandert voortdurend en wij als mens willen teveel alles onder controle houden. We zijn maar tevreden als alles “goed” loopt, als alles volgens plan loopt en anders worden we gestrest, gefrustreerd en doen we er alles aan om het weer recht te rekken.

Door de jaren heen heb ik zelf al mogen ervaren dat er na eb altijd opnieuw vloed komt en daarin rust vinden is zo krachtig.

 

Bedankt aan mijn ventje dat hij mij dit avontuur gegund heeft, het was meer dan de moeite waard. 

 

 

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.