Ondernemen is vooral durven en doen

Mar 11, 2019
 

Samenvatting

Ik was net bevallen van mijn dochtertje Ella en daar was het … ik moest het durven én doen! Wat de trigger precies was, dat weet ik tot op vandaag nog steeds niet, maar ik ben er sindsdien voor gegaan en heb niet meer achteromgekeken.

Toen, januari 2015, heb ik de eerste stap in de ondernemerswereld gezet. Het was een aarzelende stap: “misschien ben ik hier nog niet klaar voor”, “zou ik dit wel doen?”, “wat als het niet lukt?”, “heb ik hier wel voldoende kennis voor?”, … Een zeer lastige eerste stap, maar een stap die ik nodig had. Belangrijke beslissingen nemen, groeistappen zetten, risico’s nemen, … daar moet je als ondernemer dag in, dag uit blijven mee omgaan. Hieronder lees je twee stappen die het voor mij veel eenvoudiger hebben gemaakt (en nog steeds maken) om moeilijke beslissingen te nemen en te gaan voor wat ik diep in mezelf weet dat het beste is voor mij.

 

Creëer een Aantrekkelijk Toekomstbeeld

Als ondernemer een helder, scherp en vooral een aantrekkelijk toekomstbeeld hebben is uitermate belangrijk. Elke beslissing of stap die je neemt, weeg je af tegenover dat toekomstbeeld. Zo kan je snel, opportuun en kordaat beslissingen nemen, ook de moeilijke en de lastige.

Een ander artikel over jouw dromen dat hierbij aansluit vind je hier.

 

Vertrouw in jezelf
Wat ons vaak tegenhoudt om dan uiteindelijk die belangrijke beslissingen te nemen en er écht voor te gaan is een gebrek aan zelfvertrouwen. Als mens laten we ons nog teveel leiden door de buitenwereld. We gaan ons eigen zelfvertrouwen laten afhangen van wat we zien in de buitenwereld. Als we op basis van deze buitenwereld beslissen dat we “niet goed genoeg zijn” dan zal dit er vaak toe leiden dat we die volgende stap niet zullen nemen.

De kunst is hier om meer stil te staan en meer aandacht te hebben voor ons innerlijke wereld. Door te focussen op onze innerlijke drive, onze kracht en ons potentieel zonder rekening te houden met de angsten die worden gevormd door onze buitenwereld kunnen en durven we meer in het licht te gaan staan. En het mooie hiervan is dat doordat jij op een bepaald moment stappen durft zetten je anderen ook inspireert om moedige beslissingen te nemen en in hun licht te gaan staan.

Vertragen en de stilte opzoeken is echter voor veel mensen niet eenvoudig en wordt in onze hectische en drukke samenleving vaak ook beschouwd als “not done”.  Twee jaar geleden was ik zeker ook één van deze personen. Ik was altijd super actief en had torenhoge ambities (ik heb deze nog altijd trouwens 😊) en zag niet hoe dit te rijmen viel met vertragen, stilte opzoeken,... Ik ben gelukkig wel leergierig en nieuwsgierig om nieuwe zaken te ontdekken, dus ik ging hiermee aan de slag en het werkt. Sinds ik er een gewoonte van gemaakt heb om 3 keer per dag 10-15 minuten gewoon stil te zijn en in te tunen bij mezelf (door een specifieke meditatie of door simpelweg niets te doen en te focussen op mijn ademhaling) ben ik veel meer gefocust, vertrouw ik in de soms moeilijke en oncomfortabele beslissingen die ik neem en heb ik meer innerlijke rust gevonden.

 

Hoe gemakkelijk zet jij de volgende stappen in jouw onderneming?
Heb jij soms het gevoel dat je plafonneert en niet naar het volgende level raakt?
Weet jij dat er meer in jou en jouw bedrijf zit?

Stel jezelf dan de vraag: “Heb ik een duidelijk toekomstbeeld? Eén waarvan mijn hart een sprongetje maakt?” en “Heb ik voldoende vertrouwen in mezelf om die stappen ook daadwerkelijk te nemen of laat ik me nog teveel leiden door angst of de buitenwereld?”

Laat het even weten hieronder en als je dit graag deelt met jouw netwerk gebruik de sociale media buttons hiernaast.

Ps Als je het gevoel hebt dat je hier graag eens verder over afstemt en te weten komt hoe jij meer kan durven en doen om zo meer uit jouw leven en jouw bedrijf te halen? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

 

 

Tot binnenkort,

 

Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.