Vertrouwen in jezelf als leider

delegeren leiderschap Jul 22, 2019

Samenvatting

Onlangs sprak ik een medewerker die zijn ontslag had gegeven omdat hij het gevoel had dat zijn werkgever hem niet vertrouwde.
Toen ik hem vroeg waarom hij dit idee had vertelde hij me dat hij na een jaar nog steeds de gemakkelijkste taken kreeg. Dat hij nooit de meer uitdagende opdrachten mocht uitvoeren ook al wist hij zelf heel goed dat hij deze aankon.

En toen ik recent zelf vertelde aan een vriendin dat één van mijn teamleden op woensdag steeds thuis mocht werken was haar eerste reactie: “Vertrouw je dit wel?”, “Hoe kan je dan weten dat zij werkt”?

Voor ons als leider is de angst om controle te verliezen vaak enorm groot.
De meeste onder ons zijn gestart van nul met geen of enkele medewerkers.
Op dat moment hebben we geleerd om alles zelf te doen.
En meestal kunnen we ook effectief alles zelf in onze eigen onderneming.

Wanneer we natuurlijk willen groeien is het niet meer vanzelfsprekend om alles zelf te blijven doen en moeten we zaken uit handen geven. En dat vraagt vertrouwen.
En meestal hoor ik leiders dan zeggen “Ik kan hem/haar nog niet vertrouwen met die taak”.

Maar waar het in feite écht om draait is: “Vertrouw jij jezelf als leider?”
En dat klinkt misschien vreemd, maar daar gaat het eigenlijk om.
Geloven wij dat we erin zullen slagen om onze rol als leider goed uit te voeren.
Veel ondernemers weten (nog) niet goed hoe ze die leider kunnen worden in hun onderneming die anderen kan motiveren, die anderen kan laten groeien en meenemen in hun verhaal.
En vanuit deze angst blijven we vaak onbewust in onze operationele rol hangen omdat dit bekend terrein voor ons is.

Ik loop hier zelf ook vaak tegenaan. Met een team van een 10 tal mensen is het voor mij ook belangrijk om los te laten, andere mensen verantwoordelijkheid en ruimte te geven. En wanneer ik  frustraties heb over een teamlid of er iets minder goed verloopt dan moet ik eigenlijk bekennen dat dit vaak komt omdat ik zelf niet in mijn leiderschapsrol ben gestapt. En in het begin is dat ook heel moeilijk. Het is buiten onze comfortabele zone en het gaat met vallen en opstaan en daar is het ook zeer belangrijk dat we dit ook gewoon durven toegeven.
Sorry, ik heb dit niet zo goed aangepakt blijkbaar, we proberen het opnieuw 😊

Dit haalt de lading eraf voor beide partijen en maakt jou ook gewoon mens. Te vaak denken we als leider dat we alles moeten weten, overal onmiddellijk een antwoord op moeten hebben en zeker geen fouten mogen maken. Maar wie heeft ons dat ooit wijsgemaakt? We zijn allemaal mensen die met elkaar een mooi verhaal willen schrijven en ons goed voelen bij wat we doen.

Stel jezelf eens de volgende vraag:

We zijn 5 jaar verder, welk type leider zou jij dan willen (geweest) zijn voor jouw team?
En wat is dan de eerstvolgende stap die je zou kunnen ondernemen om dit te realiseren?

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.