De juiste gedachten

mindset positiviteit Jan 27, 2018

Samenvatting

Piet, een doorwinterde en succesvolle ondernemer vraagt steevast aan sollicitanten voor zijn sales-team of ze wel graag koffie lusten. Waarom? Je kan alleen een goeie verkoper zijn als je ook graag koffie drinkt. Bij potentiële klanten weiger je trouwens nooit een kop koffie. Althans dat is zijn overtuiging.

Vreemd zou je denken. En toch hebben we allemaal dergelijke gedachten. Gedachten die ons beperken en klein houden. Jij en ik, we horen het vaak: ‘Werken met personeel dat is miserie, dat is om problemen vragen.’

Hoe zou het zijn mocht je morgen de gedachte hebben dat medewerkers net zorgen voor groei in je bedrijf? Zou je dan die medewerkers anders bekijken, benaderen en ermee omgaan? Vast wel!
Onze gedachten zijn onze krachten. Ze zorgen ervoor dat we bepaalde dingen op een bepaalde manier doen. Net omdat we die gedachten heel hard geloven en er ook naar handelen.

Maar, goed nieuws, we sturen onze gedachten zelf aan. Je kan je vanaf morgen perfect de gedachte inprenten dat medewerkers wél voor groei zorgen. Maak je geen illusies, het zal niet eenvoudig zijn om de oude gedachten te wissen, maar het kan!

Hoeveel beperkende of negatieve gedachten hebben je tegengehouden bepaalde stappen of dromen te realiseren te zetten? Je hebt er zeker! Probeer deze nu om te zetten naar positieve gedachten, gedachten die jou wel vooruit helpen.

Dit is een zeer waardevolle tip. Verval niet in het negatieve, maar ga hiermee aan de slag. Dit helpt je niet alleen vooruit op vlak van ondernemerschap, maar ook op persoonlijk vlak. Jij als ondernemer groeit mee met je bedrijf. Door de juiste gedachten te hebben, motiveer je niet alleen jezelf maar ook jouw mensen.

Tot binnenkort,

 

Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou Interviews met inspirerende leiders, videofragmenten met praktische tips en blogartikelen met onmiddellijk toepasbaar advies zodat jij jouw dromen kan waarmaken.