De wereld op zijn kop...samen voor 5.000.000 gelukkige Belgen

Dec 03, 2018

Hallo,

Vandaag kreeg ik onderstaande reactie via sociale media op een post van mij:

"Ik vind het een beetje de wereld op zijn kop dat de vraag nu is hoe aantrekkelijk je als werkgever bent voor een werknemer".

Deze reactie deed me plots opnieuw beseffen dat het voor veel zaakvoerders gewoon nog niet zo vanzelfsprekend is dat ze aantrekkelijk dienen te zijn voor medewerkers en dit vind ik eerlijk gezegd wel een teleurstellende en tegelijk beangstigende gedachte.

Naar mijn mening zijn we er de afgelopen decennia te veel en te snel van uitgegaan dat wij als zaakvoerder de touwtjes in handen hadden. Wij vonden het meer dan normaal dat de medewerker zich aan ons moest verkopen en niet andersom. 

Maar is dit wel zo'n logische gedachtegang?

Wij als ondernemer hebben een droom die we graag willen realiseren (en dat juich ik uiteraard ten volle toe !) en weten dat we deze droom niet alleen kunnen waarmaken. Is het dan niet aan ons om de mensen die willen helpen om onze dromen te realiseren een werkplek aan te bieden waar ze met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan? 

Ik vind het daarenboven ook onze morele plicht als ondernemer om bij te dragen tot het geluk van onze medewerkers. Wij als ondernemer hebben nu eenmaal elke dag deze mogelijkheid en hoe mooi zou het zijn mocht elke ondernemer hier volop voor gaan?

Dit zou niet alleen zorgen voor mooie bedrijfsresultaten, maar ook onze samenleving drastisch veranderen.

Stel je eens voor dat morgen 5.000.000 mensen (want dat is ongeveer onze werkende bevolking in België) meer geluk zouden ervaren op het werk en dit geluk meenemen naar hun gezin en vrienden...

Zeker in deze warmste maand van het jaar een mooie gedachte om mee te nemen en even bij stil te staan. 

Ben jij één van deze leiders?
Wil jij graag meebouwen aan een meer gelukkige samenleving? 
Laat even hieronder jouw mening horen.

Wil je deze tips graag delen met iemand uit jouw netwerk, gebruik dan gerust de sociale media buttons hiernaast.

 

Ps Wil jij graag weten hoe aantrekkelijk jij vandaag al bent als werkgever voor medewerkers? Doe hier de 4 min. test en ontvang een rapport met jouw resultaten. 

Doe de test via deze link https://bit.ly/2DcLvpA

 

Fijne en warme groeten,
Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.