Een inspirerend leider durft het aan om gewoon zichzelf te zijn

leiderschap mindset Oct 07, 2019
 

Beluister hier de podcast versie: 

Samenvatting

Een belangrijke eigenschap van een inspirerend leider is vooral dat je jezelf durft zijn. Dat jij jouw eigen waarheid durft te spreken. Als leider zouden we geen rolletje mogen spelen maar gewoon zijn wie we zijn en ons zo kwetsbaar durven opstellen.

Ondertussen begeleid ik al meer dan 100 bedrijven en ik merk dat veel bedrijfsleiders en medewerkers een ander masker opzetten. Ik hoor continu dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Maar hoe kan je nu verwachten dat mensen gaan samenwerken, open gaan communiceren, eerlijk zijn en respect hebben voor elkaar als we niet openstaan om die kwetsbaarheid op tafel te gooien? Als wij vanuit onze leidersrol al niet de intentie hebben om gewoon onszelf te zijn.

Voor mij is dit ook een lange weg geweest.
Ik had het idee dat ik in mijn bedrijf (zowel naar mij team als naar mijn klanten toe) heel zakelijk moest zijn. Dat ik vooral niet moest delen wat ik niet kon en dat ik bepaalde dingen niet wist. Ik had het ook moeilijk om toe te geven dat ik gewoon wat meer tijd voor mezelf wou. Ik wou tijdens de week tijd kunnen vrijmaken voor mezelf, voor mijn gezin en dochter. Dit op uren waarop ik normaal gezien aan het werken was. Want ik werkte vroeger quasi 7 op 7.

Hoe kon ik dit nu gaan vertellen zonder dat ik me schaamde of schuldig voelde?

Ik ben dit gewoon gaan doen.
Ik deelde wie ik was, wat ik wilde, wat ik wel wist en wat niet. Ik gooide ook mijn minder goeie punten op tafel en vertelde waarmee ik worstelde. Op het moment dat ik dit deed is er een ander bedrijf gaan ontstaan en ook een heel ander gevoel bij mij.
Ik kreeg eindelijk het gevoel dat ik gewoon mezelf kon zijn.

Een inspirerende leider is een leider die gewoon zichzelf durft zijn. Iemand die zich kwetsbaar durft opstellen en ook mindere dingen durft delen met medewerkers en collega ondernemers. Want dit is gewoon mens zijn. En zo nodigen wij als ondernemers ook andere uit om gewoon mens te kunnen zijn.

Ik zou jou willen uitdagen om eens bij jezelf stil te staan en te bekijken in jouw eigen onderneming en jouw rol als leider waar je nog meer open kan zijn.
Stel jezelf de volgende vraag:
Waar wil ik echt nog meer mezelf kunnen zijn?

Deel dit gerust even met mij. Wil je hier eens over kunnen babbelen?
Contacteer mij gerust en dat zit ik graag met jou eens samen.

 

Heel veel succes en vooral veel plezier hiermee.

 

Graag tot binnenkort.

 

Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou Interviews met inspirerende leiders, videofragmenten met praktische tips en blogartikelen met onmiddellijk toepasbaar advies zodat jij jouw dromen kan waarmaken.