Geef jouw dromen nooit op !

Omdat volgens mij de basis van het worden van een goede werkgever het zijn van een gemotiveerde en gepassioneerde ondernemer is, vind ik het dan ook cruciaal om te blijven dromen als ondernemer.
 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook niet altijd ben blijven geloven in mijn dromen en achteraf gezien waren deze periodes, toen ik mijn dromen wat uit het oog verloren was, de periodes dat het minder goed vlotte met mijn bedrijf.
 

Ik heb dit pas later beseft dat hier een link tussen lag. Als je als ondernemer settelt met minder en alsmaar minder grote dromen en doelen vooropstelt dan sterft die echte gepassioneerde ondernemer beetje bij beetje.
 

Jouw drive, passie en goesting om er elke dag te blijven voor gaan halen we voor een groot deel uit toekomstdromen, zaken die we echt nog willen realiseren. Deze wakkeren ons vuur aan en houden ons scherp. Denk maar eens aan het begin. Welke dromen je had, hoe je het voor jou zag, hoe je er elke dag 100% en zelfs meer voor ging, hoeveel zin je er in had.
 

De reden waarom veel ondernemers dromen laten varen is omdat ze er niet meer in geloven, omdat ze door tegenslagen onderweg beginnen geloven zijn dat het niet zal lukken en beetje bij beetje stellen ze hun dromen bij. Een angst om te falen speelt hier ook een belangrijke rol in.
 

Ik heb bijvoorbeeld een droom om ooit voor een grote groep ondernemers in de VS te staan. Toen ik een tijd geleden er nog niet in slaagde om 100 ondernemers samen te krijgen hier in België begon ik te twijfelen aan die droom en die twijfel zorgt ervoor dat ik minder gepassioneerd was om er volop te blijven voor gaan.
 

Door opnieuw te gaan focussen op die droom en uiteraard ook de andere doelen die ik wil bereiken op de weg ernaartoe wakkerde het vuur terug aan, werd ik opnieuw creatiever, kwam ik met nieuwe ideeën en ging er terug volop voor.
 

Om de beste werkgever te kunnen zijn voor jouw mensen is het van groot belang dat jij 100% gemotiveerd bent & dan pas kan je verlangen van jouw mensen dat ze meebouwen aan jouw verhaal en er ook goesting in hebben.
 

Ga eens na voor jezelf welke mooie dromen jij nog hebt of welke dromen jij had die je hebt opgeborgen, of misschien niet helemaal opgeborgen, maar die je toch zeker niet luidop durft te delen met anderen.
 

Neem er de komende 5 dagen elke dag die droom bij en schrijf 30 minuten verder aan die droom zodat ze terug levendig wordt.
 

Eens ze terug helder is voor jezelf hang ze ergens uit of leg ze op een zichtbare plaats en herlees ze meerdere malen per week. Je zal versteld staan van wat het met jou en jouw bedrijf zal doen.
 

Ben jij die zaakvoerder die echt voor zijn of haar droom wilt gaan?

Deel even hieronder wat je meeneemt hiervan en waar je mee aan de slag gaat. Wil je graag deze tips delen met jouw netwerk, gebruik dan onze social media buttons aan de linkerzijde hiervoor. 

Succes en vooral veel plezier,
Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.