Waarom ik gestopt ben met lopen

energie positiviteit Oct 14, 2019
 

Beluister hier de podcast versie: 

Samenvatting

Ik wil het graag hebben over mijn eigen parcours.
Het afgelopen jaar is er namelijk voor mij heel veel veranderd.
Dit wil ik graag met jullie delen omdat ik hoop dat het op de één of andere manier ook iets kan doen voor jou.

De mensen die mij al langer volgen en mij ondertussen ook al wat kennen weten
dat ik de afgelopen 2 à 3 jaar heel hard bezig was met sporten.
Ik was ervan overtuigd dat dit hetgeen was dat ik nodig had om mij energiek te voelen en al mijn dromen te kunnen waarmaken.

Wat begon als een hobby eindigde in een vreemde competitie met mezelf. Ik begon met 5 km te lopen. Toen wilde ik 10 km en daarna een halve marathon. Ik sportte 6 dagen op 7 en begon er fysiek zelfs ook last van te krijgen.

Op een dag kreeg ik een heel groot inzicht.
Ik had mezelf het grote doel gesteld dat ik 10 km moest lopen in minder dan 45 minuten. Dit was voor mij heel uitdagend en ik had mezelf hier ook maar 3 maanden voor gegeven. Ik begon te trainen en mijn voeding nog meer aan te passen.
Na een tweetal maanden kwam ik al tot de conclusie dat dit mij niet zou lukken.
Maar toch deed ik verder. Ik was volledig uitgeput en heb mijn doel niet behaald.

Het grote inzicht dat ik hierdoor kreeg was dat dit gewoon mijn leven was.
Hard presteren, hoge doelen stellen, nog hogere doelen stellen en nog harder werken. Dit in de hoop om ooit al die targets te kunnen bereiken.
Dit wou ik niet meer. Ik voelde op dat moment, na dat grote doel gesteld te hebben dat ik dit niet meer wilde. Maar dit was mijn leven. Dit was wat ik altijd deed.

Ik wist dat ik iets heel drastisch moest doen om dit patroon en deze gewoontes stop te zetten. Begin dit jaar heb ik de beslissing genomen om te stoppen met lopen. Ik heb sindsdien geen loopschoenen meer aangehad. Ook met mijn workouts ben ik gestopt. Ik eet wel nog gezond en drink geen alcohol maar ben gestopt met alle presterende zaken. De zaken waar ik een enorme bewijsdrang had naar andere en mezelf heb ik stopgezet.

Ik ben me nog meer gaan focussen op mediteren.
Dit was iets wat ik reeds deed maar nog niet voldoende. Mijn sportieve hobby’s heb ik omgezet in zaken die mij vertragen en dichter bij mezelf brengen. Dit is nog steeds een hele moeilijke weg. Maar ik voel wel dat ik elke dag stappen vooruit zet. Hoe dichter ik kom bij mezelf, hoe meer ik besef dat ik al die dingen deed om iets te camoufleren. Om letterlijk weg te lopen van onverwerkte gevoelens en emoties.

Door nu te vertragen en te durven kijken naar mijn emoties voel ik dat ik op een heel andere manier in mijn leven sta. Ik ben ervan overtuigd dat een vervuld leven begint met jezelf. Jezelf graag zien en naar jezelf durven kijken en de onverwerkte dingen een plaats kunnen geven. Dit om van daaruit jouw dromen te realiseren en te presteren maar met een veel positievere flow.

 

Ik nodig jou uit om ook eens te kijken of je dit herkent bij jezelf.
Herken je bij jezelf die enorme bewijsdrang, het presteren en het alsmaar bezig zijn?

Wil je hier graag eens met mij over spreken om te zien hoe je dit kan veranderen? contacteer mij en dan ga ik graag eens in gesprek met jou.

 

Fijne groeten,

 

Charlotte

 

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.