Inspirerende leiders hebben een dieperliggende missie.

missie Aug 27, 2019
 

Met HaRvest is het onze missie om de wereld te voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders. Leiders die hun dromen volgen en in staat zijn een werkplek te creëren waar mensen met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan.

Ik werd onlangs zelf geïnterviewd waarbij ze me vroegen wat het allerbelangrijkste kenmerk is voor een inspirerend leider. Volgens mij heeft een inspirerend leider verschillende eigenschappen. Maar de allerbelangrijkste eigenschap is voor mij het hebben van een dieperliggende missie.

Ik ken heel wat ondernemers die als belangrijkste doel vooropstellen om de grootste te worden in hun sector. Ook ik ben lang zo’n ondernemer geweest. En hier is niets mis mee. Het is alleen nog veel mooier om daarnaast ook op zoek te gaan naar wat je echt wilt betekenen in deze samenleving.

Ik vind het ergens ook onze plicht als ondernemer om ons steentje bij te dragen. We zijn terechtgekomen in een nieuwe tijdsgeest waarin medewerkers niet langer op zoek zijn naar een job om geld te verdienen. De nieuwe generatie medewerkers is op zoek naar een verhaal en missie waar zij ook achterstaan en een betekenisvolle rol in kunnen spelen.

Dit maakt jou als werkgever heel sterk. Want als jij erin slaagt om mensen in jouw team te laten komen die meebouwen aan jouw dieperliggende missie heb je een heel loyaal en betrokken team. Zij zullen voor een iets hoger loon niet vertrekken naar een concullega. Want deze concullega heeft een heel ander verhaal waar jouw medewerker misschien niet naar op zoek is. Hij/zij heeft gekozen voor jouw verhaal en jouw missie. En samen kunnen jullie hele mooie dingen de wereld inbrengen.

 

Ik nodig je dan ook graag uit om op zoek te gaan naar jouw missie en hoger doel. Wat wil jij met jouw bedrijf en als persoon en ondernemer betekenen in deze wereld?

Geen gemakkelijke opdracht. De komende weken post ik nog enkele andere filmpjes en blogs die jou hierbij kunnen helpen.

 

Ben je benieuwd om te zien hoe inspirerend en aantrekkelijk je op vandaag al bent als werkgever? Via deze test kan je het alvast te weten komen. 

Fijne groeten,

 

Charlotte

Close

50% Complete

Laat hieronder jouw voornaam en email achter en ik bezorg jou graag onze tips en inspiratie.