Is jouw werkplek aantrekkelijk voor een 27 jarige?

Oct 29, 2018
 

Beluister hier de Podcast Versie

Bekijk de video via Youtube
https://youtu.be/TxXKJA69dhg

Samenvatting

Ik las onlangs een interview met een ondernemer die vertelde dat hij een gesprek had met een collega ondernemer binnen de IT sector die hem vroeg hoe hij er wel in slaagde om ten allen tijde nieuwe mensen te kunnen aantrekken terwijl het voor hem bijna onmogelijk was geworden. Hij nam hierop de man mee naar buiten en door zijn bedrijf en stelde hem de vraag “Zou jij als 27 jarige IT’er goesting krijgen om hier te komen werken?”.

Klinkt hard, maar dit is vaak de realiteit. Ik kom dagelijks in bedrijven waar het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan. Waar je merkt dat daar al jaren niet meer geïnvesteerd werd in infrastructuur.
En als je weet dat jouw mensen per jaar 90.000 uren van hun tijd op hun werk doorbrengen dan mag je toch wel verwachten dat ze dit op een inspirerende en leuke plek kunnen doen. En het positieve hiervan is dat er wetenschappelijk bewijs voor is dat dergelijke werkplekken leiden tot meer productiviteit, dus een win-win voor beide partijen.

Naast het interieur maakt ook de cultuur een belangrijk deel uit van de werkplek. Ik geloof heel hard in het brengen van een dagelijkse portie positiviteit. Hoe vaak breng jij positiviteit in jouw bedrijf en bij jouw mensen? Een complimentje, een gemeend dankjewel, een extra attentie voor jouw mensen bij goede prestaties, koffiekoeken op een verdwaalde vrijdagmorgen gewoon omdat je hen waardeert,…dit zijn zaken die jou niet veel geld noch energie kosten en die een wereld van verschil kunnen maken. Ook voor jezelf, want geven maakt mensen gelukkig. 

Dit zijn 2 cruciale punten die bijdragen tot het creëren van een inspirerende werkplek waar mensen met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan. Weet dat als je hierin investeert dit een belangrijk verschil zal maken in het geluk en de motivatie van jouw mensen. En wat is er mooier als leider dan op het einde van de dag te merken dat je opnieuw enkele mensen gelukkig hebt gemaakt.

Ik roep graag zowel de ondernemers onder ons als de medewerkers op om even jullie mening hieromtrent te delen.
Wat denken jullie dat het effect is van een inspirerende werkplek op het geluk, de motivatie en de prestaties van mensen?
En hoe is het gesteld met de werkplekken op vandaag?
Deel jullie mening hieronder en laat ons leren van elkaar.

Wil je deze tips graag delen met iemand uit jouw netwerk, gebruik dan gerust de sociale media buttons hiernaast. 

Fijne groeten,
Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.