Jij bepaalt de richting van jouw leven

toekomstbeeld Mar 18, 2019
 

Het verhaal van Alice in Wonderland gaat voor mij over jouw drijfveer in het leven.
Waarom doe jij wat je doet en wat wil jij in jouw leven betekend en ervaren hebben?

Op een bepaald moment heb ik mezelf de vraag gesteld
“Als ik er morgen niet meer zou zijn, wat wil ik dan kunnen zeggen over mijn leven”?
Moeilijke vraag en het antwoord kwam ook niet zo vlot, maar na een tijdje was het voor mij helder dat ik een leven wou geleefd hebben waar ik volop voor mijn dromen ben gegaan en op mijn rit mensen geïnspireerd heb om dit ook te doen.
Mijn drie kernwoorden zijn dan ook nog steeds Droom. Leef. Inspireer

En voor mij gaat het hier niet alleen over mijn rol als ondernemer of leider.
Ik wil dit gevoel evengoed ervaren in mijn rol als moeder, partner, vriendin, dochter,…
Te vaak heb ik in het verleden vooral de focus gelegd op mijn business.
Doelen en dromen vooropgesteld op dat vlak en door de jaren heen ben ik gaan beseffen dat dit niet voldoende is om een vervuld leven te leiden.

Ik had vaak gedachten zoals “als ik dit bereik, dan kan ik meer tijd maken voor mijn gezin”, “als ik zoveel op mijn bankrekening heb staan, kan ik meer vrije tijd nemen”,…maar niets is minder waar. 
Ik ben zelfs gaan ervaren dat vaak het omgekeerde geldt.
Als ik meer tijd maak voor mezelf, mijn gezin, dingen die ik leuk en inspirerend vind,…het op business vlak ook veel meer gaat lopen en bloeien. Maar ik moet ook eerlijk toegeven dat dit ook voor mij nog een continue zoektocht is.

Ik hoorde toevallig ook in een interview met Wouter Torfs op Radio 2 in het programma “De Rotonde” dat hij in zijn dertiger jaren heel hard op zoek was. Hij had feitelijk alles om een gelukkig man te zijn op dat moment, maar voelde toch dat hij niet echt geluk ervaarde en iets miste.
En dat redeneerde heel sterk met wat ik momenteel voel.
Ik heb een mooi gezin, een liefdevolle familie, een business dat goed loopt, een leuk huis en toch…

En in de voorbije weken heb ik de tijd genomen om hier meer bij stil te staan en te onderzoeken wat dit precies betekent. En ik heb ontdekt dat mijn dromen nastreven nog veel te veel gepaard gaat met hoge targets vooropstellen, stress om die targets te behalen, druk om meer en beter te worden, onrust over zaken die nog niet zijn zoals ik ze voor ogen had,…

En daar heb ik niet voor getekend toen ik besloot om ondernemer te worden.  
Ik wil mijn dromen realiseren, absoluut, maar vanuit een positieve flow, een willen, een wens, een gevoel van vrijheid en rust. En dat is de volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ontdekken hoe ik dit kan waarmaken. Hoe ik vanuit die positieve flow en een gevoel van innerlijke rust toch mijn ambitieuze doelen en dromen kan realiseren.

En daar gaat volgens mij het verhaal van Alice over.
Niet alleen over het heel duidelijk en helder maken voor jezelf welke weg je wilt bewandelen,
maar ook (en vooral) bepalen hoe jij jou op deze weg wilt voelen en wat je wilt ervaren.


Je kan voor jezelf zeer mooie doelen en targets vooropstellen, maar als dit betekent dat het een dagdagelijkse struggle wordt op weg naar die targets, dat je geen tijd kan vrijmaken voor jouw gezin, dat je andere mooie ervaringen mist in jouw leven, hoeveel dragen deze dan nog bij tot jouw geluk en voldoening in jouw leven?

 

Ik zou jou echt willen uitnodigen om even de tijd te nemen en na te denken over wat jij wilt betekend hebben en wat jij wilt ervaren hebben op het einde van jouw rit.
Als ondernemer, leider, vader of moeder, partner, vriend of vriendin.

Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Wat wil jij realiseren, voelen, ervaren, betekenen?
Laat het even weten en inspireer anderen met jouw verhaal.

 

Warme groeten en hopelijk tot binnenkort,

Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.