Kapitein Von Trapp of Maria?

The Sound of Music...

Als kind (en eigenlijk nu nog altijd) was ik betoverd door deze klassieker. 
Zoals je kan zien op de foto heb ik zelfs nog het derde meisje "Brigitta" gespeeld in het Tielts operettegezelschap ;-)
En regelmatig is de musical ook een inspiratiebron voor kleine optredens tijdens onze familiefeestjes.

Maar goed, waarom vertel ik dit nu eigenlijk? 
Onlangs zei een vader tegen mij dat als hij kapitein Von Trapp zag hij wel stiekem verlangde dat hij dit effect had op zijn kinderen. 
Hij had er geen zeven, maar toch...
Hoe hij zijn kinderen tot de orde riep door gebruik te maken van een fluitje en hoe zij dan ook heel gedwee zijn bevelen opvolgden leek hem fantastisch en vooral rustgevend. 

En toen dacht ik meteen dat wij als ouder eigenlijk allemaal wel een beetje kapitein Von Trapp zijn. De meeste onder ons gebruiken wel geen fluitje (mag ik toch hopen), maar we maken wel vaak gebruik van straffen of dreigementen wanneer we iets gedaan willen krijgen van onze kinderen. 

"Als je jouw huiswerk nu niet maakt, dan neem ik een week jouw gsm af"
"Als je nu niet opruimt vliegt alles in de vuilbak"
"Als je nu niet gaat slapen, dan kijk je een week geen filmpjes meer"

En eigenlijk heeft dat vaak hetzelfde effect als het fluitje toch?
Kinderen doen wat we zeggen (of toch meestal...).

En toen kwam Maria in het leven van de kinderen. 
Maria die niet geloofde in al dat gefluit, die de kinderen leerde om te spelen en te zingen, luisterde naar hun verhalen en emoties,...
We zagen de kinderen openbloeien, zichzelf ontdekken, plezier ervaren, verliefd worden,...

En zelfs hun vader merkte dit verschil op en leerde zijn kinderen op een heel anderen manier kennen. 

Welke aanpak verkies jij?
Die van kapitein Von Trapp waar rust en orde ontstaat en waar kinderen vooral handelen uit angst of in de hoop goedkeuring en liefde te ontvangen van de ouder?

Of die van Maria waar instant oplossingen niet altijd voorhanden zijn, het er soms wat chaotisch aan toe gaat en waar kinderen zichzelf ontdekken, er een echte connectie ontstaat en het kind gezien wordt zoals hij of zij werkelijk is. 

Bewust ouderschap is een thema dat mij enorm boeit,
waar ik zelf al veel over heb geleerd en ook dagelijks tracht toe te passen in mijn rol als moeder voor mijn 5 jarige dochter Ella.

Ik help ook andere ouders (vaders en moeders) hierbij en op 28 januari organiseer ik een workshop hierover en neem ik jou graag mee in dit verhaal met inzichten en praktische tips die je onmiddellijk kan gaan toepassen in jouw eigen rol als vader of moeder.

Als je graag ontdekt hoe opvoeden met minder straffen en dreigementen ook werkt, hoe je een échte connectie kan opbouwen met jouw kinderen en hen de kans geeft om op te groeien tot de man of vrouw die ze werkelijk zijn. 

Reserveer dan zeker jouw plaats voor 28 januari.
Er zijn nog 6 plaatsen op dit moment. 
We starten om 18u30 en het gaat door in Aarsele (Tielt), Vrouwenstraat 10. 
De investering bedraagt 45€. 

Stuur mij een mailtje via [email protected] en ik bezorg jou alle nodige informatie.

Graag tot dan,
Charlotte 

Close

50% Complete

Laat hieronder jouw voornaam en email achter en ik bezorg jou graag onze tips en inspiratie.