Maak jouw medewerkers GEK - 3 principes van goed leiderschap

Mar 18, 2018
 

Als werkgever wil je niets liever dat jouw medewerkers 'gek' van jou worden. Maar dan wel in de positieve zin van het woord. Als je dit kan bereiken dan willen mensen gewoon bij jou zijn en meebouwen aan jouw verhaal.

Graag geef ik jou drie manieren die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen op lange termijn aan jou kan binden en op een natuurlijke wijze nieuwe medewerkers zal aantrekken.

"Een goede leider kan anderen in beweging brengen."

Een goede leider zal mensen inspireren om die bepaalde doelstellingen te bereiken.
Je kan jouw doelstellingen op de tafel leggen en zeggen “Ga er maar voor!” of je kan hen meekrijgen in jouw verhaal.
En het belangrijkste: ervoor zorgen dat jouw mensen goesting krijgen.


"Leiderschap is mensen laten zien dat ze meer kunnen dan ze zelf denken."

In ieder van ons zit veel meer potentieel dan we er eigenlijk uithalen. Ik zie dagdagelijks medewerkers in een onderneming met heel veel potentieel, maar het komt er door de één of andere reden niet uit.
Hier is het belangrijk om het maximale uit je mensen halen.

"Goede leiders vinden anderen belangrijker dan zichzelf."

Het spreekt voor zich maar is niet altijd vanzelfsprekend in een onderneming. Wat vaak gebeurd is dat de zaakvoerders met de pluimen willen gaan lopen.
Als je zelf graag in de picture staat dan gaan jouw mensen zich ‘verbergen’ en niet met initiatieven komen. Ze weten toch dat hij/zij niet zal luisteren, hetzij er belangstelling zal aangeven.

Als je zelf heel belangrijk wilt zijn kan je jouw mensen niet in de spotlights zetten. Als je met mensen samenwerkt, zijn het die mensen die in de belangstelling moeten staan om vooruit te geraken.

 

Ps Laat even hieronder weten met wat je aan de slag gaat om jouw medewerkers echt aan jou te gaan binden? 
Wil je deze tips graag delen met jouw eigen netwerk, gebruik dan onze social media buttons aan de linkerzijde. 


Fijne groeten,
Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.