Mijn ochtendritueel voor een dag vol goesting - DEEL 2 Meditatie

Apr 01, 2018
 

Samenvatting

Veel ondernemers vragen mij hoe ik erin slaag om er elke dag met zoveel goesting en drive te kunnen blijven voor gaan. Ik moet eerlijk bekennen dat dit zeker niet altijd het geval is geweest in het verleden en bovendien heb ik ook af en toe een offday.
Al worden deze dagen alsmaar zeldzamer en kan ik vrij gemakkelijk de knop omdraaien doorheen de dag als ik merk dat het een richting uit gaat waar ik, noch mijn bedrijf, beter van wordt.
 

Ik geef jou graag de komende weken een inzicht in hoe ik dit aanpak, want geloof mij, dit komt niet zomaar. Dit is werken, elke dag opnieuw. En vooral werken aan mezelf.
 

In DEEL 1 vertelde ik reeds hoe ik elke weekdag om 5u opsta en 3 keer per week 1 uur ga lopen.
Heb je het eerste deel van mijn verhaal gemist?
Bekijk het gerust via deze link.
 

Wat ik dan de andere 2 dagen doe als ik om 5u opsta?
Dan start ik mijn dag met een uitgebreide(re) meditatie oefening. Ik zeg uitgebreidere, want de andere 3 dagen doe ik een verkorte versie na het lopen.
 

Ja, toch wel, meditatie.
Mensen die mij kennen vinden dit misschien vreemd en denken dat dit moeilijk te rijmen valt met mijn persoonlijkheid (ik ben nogal druk, actie- en resultaatgericht en ben een echt doenerstype), maar toch heb ik ongeveer een jaar geleden de weg geopend voor mezelf naar meer ontspanning en zelfreflectie. Dit was absoluut geen evidente stap (En is dit trouwens nog altijd niet. Voor mij is dit een proces van vallen en opstaan). 
 

Ik heb dit zeer langzaam opgebouwd en nu op vandaag mediteer ik dus elke dag (en vaak zelfs 3 keer). Ik doe het vooral omdat ik er de meerwaarde voor mezelf en voor mijn bedrijf ben van gaan ontdekken. Door een beter evenwicht te vinden tussen mijn hoofd en mijn buik (tussen mijn denken en mijn voelen) ben ik meer vanuit rust gaan ondernemen en minder vanuit stress en onrust en dat zorgt in mijn geval vooral voor meer kwalitatieve beslissingen.
 

Omdat ik zelf zeer gedreven en ambitieus ben en de lat altijd hoog leg als het op targets aankomt had ik vroeger heel vaak het gevoel dat ik nooit tevreden was. Als ik een doel had gesteld en ik had het niet bereikt, dan was ik niet tevreden. Als ik het wel had bereikt dacht ik dat er meer in had kunnen zitten en was ik dus ook niet tevreden en ik ging mijn doelstellingen vaak achterna vanuit een soort MOETEN en genoot niet van de weg ernaar toe.
 

Meditatie heeft mij geleerd om vanuit rust en met een vertrouwen dat het goed komt te gaan voor mijn doelen en te genieten van alle kleine successen en stappen op de weg ernaar. En als eens iets niet loopt zoals verwacht ben ik zeker ook nog wel eens kattig en onrustig, maar ik kan dit nu veel sneller omkeren bij mezelf en terug verder gaan.
 

Dus nee, meditatie is niet alleen voor de softe alternatief geklede hippies (wat ik vroeger trouwens altijd dacht).
 

Wat ik nog doe in de ochtend om mijn dag vol goesting door te komen?
Ja ja, er is nog… volgende week meer !
 

Ps Deel gerust even hieronder welke ochtendrituelen jij hebt en inspireer anderen met jouw verhaal. 
Mocht je deze tips graag willen delen met jouw netwerk, gebruik de social media buttons aan de linkerkant. 

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.