Mijn ochtendritueel voor een dag vol goesting - DEEL 3 Doelen en Dromen

Apr 04, 2018
 

Samenvatting

Veel ondernemers vragen mij hoe ik erin slaag om er elke dag met zoveel goesting en drive te kunnen blijven voor gaan.

Ik moet eerlijk bekennen dat dit zeker niet altijd het geval is geweest in het verleden en bovendien heb ik ook af en toe een offday. Al worden deze dagen alsmaar zeldzamer en kan ik vrij gemakkelijk de knop omdraaien doorheen de dag als ik merk dat het een richting uit gaat waar ik, noch mijn bedrijf, beter van wordt.

Ik geef jou graag de komende weken een inzicht in hoe ik dit aanpak, want geloof mij, dit komt niet zomaar. Dit is werken, elke dag opnieuw. En vooral werken aan mezelf.

In DEEL 1 vertelde ik reeds hoe ik elke weekdag om 5 uur opsta en 3 keer per week 1 uur ga lopen.
Heb je het eerste deel van mijn verhaal gemist? Bekijk het hier.

In DEEL 2 vertelde ik over mijn meditatie oefeningen. Ja echt, meditatie. Benieuwd? Bekijk deze blog.

Wat ik ’s morgens nog zoal doe om mijn dag goed te starten, want ik ben van 5 uur op, dus heb wel nog even tijd vooraleer mijn lieftallige kroost ontwaakt. :-)

Na het lopen en mediteren, neem ik er mijn bedrijfsdoelen en dromen bij. 
Sowieso neem ik 1 keer per jaar de tijd om mijn bedrijfsdoelen duidelijk uit te schrijven.
En dit telkens op 5 jaar. Het plan op 5 jaar is niet tot in detail uitgewerkt, maar het plan voor het aankomend jaar is dit wel.

En ’s ochtends neem ik dus de tijd om dat er nog even bij te nemen. Waar wil ik nu weer precies naartoe en waarom wou ik dit nu ook alweer zo graag?
Zodat het voor mij weer helemaal duidelijk wordt, want als jij ook een ambitieuze ondernemer bent, dan weet je waarschijnlijk dat het niet altijd eenvoudig is om koers te houden en niet op alle opportuniteiten om jou heen te springen. En dit helpt mij hierbij. Als ik een beslissing moet nemen denk ik na of en hoe dit past in mijn groter doel en plan ik dit al dan niet in mijn agenda.

Dit vergt wel wat moed en lef om soms eens NEE te moeten zeggen (en geloof mij, dat is voor mij een zeer zware en moeilijke). Ik vind het nogal belangrijk om geliefd te zijn door anderen en NEE zeggen linkte ik altijd aan “mensen gaan me niet meer graag hebben nu”. Echter heb ik ondertussen ook al geleerd dat als je vooruit wilt en écht iets wilt realiseren je niet bij iedereen geliefd zult zijn en dat is ok…

Wat ik nog doe in de ochtend om mijn dag vol goesting door te komen?
Ja ja, er is nog… volgende week meer !

PS laat even hieronder weten hoe jouw ochtendritueel eruit ziet of wat je van plan bent om vanaf nu te gaan toepassen? 
Als je deze tips graag wilt delen met jouw netwerk, gebruik onze social media buttons aan de linkerkant. 

Veel leesplezier,

Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.