Millennials of werkgevers veeleisend?

millennials Nov 12, 2018
 

Beluister hier de Podcast versie

Bekijk de video via Youtube 
https://youtu.be/AZk4DVxq_Ls

Blogartikel

Ik krijg ontzettend veel vragen van ondernemers over de nieuwe generatie medewerkers. Hoe kunnen we hen gemotiveerd houden, hoe kunnen we ze op lange termijn aan ons bedrijf binden, hoe kunnen we ze op een goede manier laten samenwerken met de oudere generatie in ons bedrijf,…
Een hot topic dus en op zich wel belangrijk om bij stil te staan als je weet dat in 2025 75% van onze medewerkers deze millennials (zoals ze genoemd worden) zullen zijn.
Velen hebben het moeilijk met deze generatie. Er wordt gezegd dat ze lui zijn, dat ze veeleisend zijn, ongeduldig, egoïstisch.

En eigenlijk als ik heel eerlijk mag zijn legt deze generatie een punt bloot waar veel bedrijfsleiders tot nu toe heel hard in tekort schoten en er nooit op gewezen zijn of toch niet zo hard als nu met deze generatie. Deze jongere generatie wil gewoon als mens aanzien en behandeld worden op de werkvloer. Zij zien in dat ons leven 1 geheel is en dat er niet zoiets is als een privé leven en een professioneel leven. Wij hebben allemaal maar 1 leven en het is van belang dat we ons op alle vlakken in ons leven goed voelen.

En wanneer deze generatie op zoek gaat naar een werkgever waar ze passen in de bedrijfscultuur, naar een leider die hen betrekt bij het groter geheel, naar kansen om zichzelf verder te ontplooien en naar een goede balans tussen werk en privé, dan vragen zij wat eigenlijk elk mens al altijd heeft gewild in een professionele context, maar nooit echt heeft durven vragen.

En de zaakvoerder die al die tijd heeft geregeerd vanuit zijn of haar ivoren toren of bedrijfsleiders die het tijdverspilling vinden om eens samen te zitten met hun mensen of eens overleg te plegen met de mensen uit hun productie die zullen het  nu heel hard te verduren krijgen.

We hebben eindelijk een generatie medewerkers die durft op zoek te gaan naar hun eigen geluk en als ze dit niet vinden bij hun huidige werkgever dan nemen ze het heft in eigen handen en gaan ze op zoek naar een nieuwe werkgever. En ik vind dit persoonlijk een mooie vooruitgang.

De reden waarom er nu zoveel sprake is van burn out en mensen die overstressed zijn heeft volgens mij heel veel te maken met het feit dat veel mensen niet voor hun eigen geluk durven gaan en ergens blijven werken waar ze niet gelukkig zijn, waar er niet of te weinig naar hen gekeken wordt als mens, waar er alsmaar meer verwacht wordt maar te weinig wordt gegeven (en dan heb ik het absoluut niet over geld, maar wel over aandacht, appreciatie, betrokkenheid,…).

Ik geloof dat enkel de leiders die geloven in het feit dat investeren in het creëren van een werkplek waar mensen met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan zich nog zullen kunnen blijven omringen door de juiste mensen en dat de andere leiders misschien nog wel een business zullen hebben binnen 10 jaar, maar niet meer de mensen.

Ik realiseer mij dat ik hiermee een uitdagend onderwerp heb aangesneden en wil ook graag jullie mening horen. Werkgever, ondernemers, leiders, laat ons jullie mening hieromtrent weten en millennials, jullie ook. Deel jullie meningen hieronder in de commentaren en laat ons van elkaar leren.

Want één ding is zeker we hebben elkaar nodig om samen een mooie toekomst te kunnen uitbouwen.

Wil je deze tips graag delen met iemand uit jouw netwerk, gebruik dan gerust de sociale media buttons hiernaast. 

Fijne groeten,
Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.