Wat betekent ondernemer zijn voor jou?

Nov 16, 2018

Dag van de ondernemer.

En mooi initiatief van Unizo om alle ondernemers te bedanken voor hun passie en toegevoegde waarde die ze leveren aan onze samenleving. 

Die dag heeft mij ertoe aangezet om eens na te denken over wat ondernemerschap nu precies voor mij betekent en mijn toegevoegde waarde aan onze samenleving. 

Voor mij betekent ondernemer zijn de vrijheid en de mogelijkheid hebben om mijn eigen droomleven te realiseren, mijn eigen ding te doen in de wereld en zo mijn steentje bij te dragen. 

Mijn droom is om de wereld te voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders die volop gaan voor hun eigen dromen en een werkplek creëren waar medewerkers met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan. 

Waarom? Omdat ik geloof dat we op die manier allemaal samen kunnen bouwen aan een meer gelukkige wereld. 

En ben ik dan naïef? Misschien wel een beetje, maar dat vind ik niet erg. Ik weet dat ik niet alleen de wereld zal veranderen, maar ik ben er wel van overtuigd dat mocht ieder van ons zijn of haar deel bijdragen de wereld er helemaal anders zou kunnen uitzien. 

Droom. Leef. Inspireer.
Dit zijn mijn 3 kernwoorden als mens en als ondernemer. 
Als ik terugkijk om mijn leven wil ik kunnen zeggen dat ik het heb aangedurfd om mijn dromen na te jagen, dat ik genoten heb van het leven en de weg naar mijn dromen en hoop ik dat ik veel anderen heb kunnen inspireren om ook te durven dromen en het leven na streven die zij voor zichzelf voor ogen hadden. 

Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat dit bij mij niet altijd zo is geweest. Ik heb ondertussen al iets meer dan 10 jaar zelfstandig (ik spreek bewust over zelfstandig zijn, want de stap naar het ondernemerschap heb ik eigenlijk maar 4 jaar geleden gezet) en in het begin had ik helemaal niet het gevoel dat ik veel vrijheid had en dat ik mijn droomleven aan het realiseren was. Het was vooral ploeteren, veel werken, weinig geld verdienen en weinig voldoening ervaren. 

Gelukkig is er bij mij iets drastisch veranderd van zodra ik mezelf verder ben gaan ontwikkelen. Ik ben, samen met een extern persoon, op zoek gegaan naar mijn waarom als ondernemer, mijn missie in het leven en ben sindsdien heel hard aan mezelf blijven werken om meer uit mijn leven te kunnen halen en zelf op lange termijn met veel drive en energie te kunnen blijven gaan voor mijn droom. 

En dit gun ik echt elke ondernemer.
Het gevoel dat je de vrijheid hebt om iets moois te realiseren en volop voor jouw droom te kunnen gaan. 

Ik ben dan ook heel benieuwd naar jouw verhaal als ondernemer.
Waarom doe jij wat je doet?
Waar wil jij graag jouw steentje bijdragen aan onze samenleving? 

Laat het even weten hieronder en deel dit bericht zoveel mogelijk met andere ondernemers zodat ook zij even kunnen stilstaan bij hun rol als ondernemer. 

 

Maak er een mooie dag van vandaag en inspireer andere ondernemers.

Fijne groeten en hopelijk tot binnenkort,
Charlotte

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.