Wie ben jij naast het ondernemer zijn?

leiderschap Apr 30, 2019
 

Samenvatting 

Heel lang heb ik mezelf vereenzelvigd met mijn rol als ondernemer en zelfs met mijn bedrijf. 

Ik “was” als het ware mijn bedrijf en mocht dit er niet meer zijn dan wist ik eigenlijk niet precies wie ik echt was, wat ik belangrijk vond en waar ik oprecht gelukkig van werd.

Dit besef heeft mij doen inzien dat hier voor mij een heel belangrijke groeisprong lag. Ik besefte ook dat ik pas echt voldoening uit mijn leven zou kunnen halen als ik mezelf zou gaan ontdekken als persoon. Weet dat ik op dat moment niet echt ongelukkig was, integendeel zelfs, maar ik zag wel in dat mijn geluk en de mate waarin ik me goed voelde mee evolueerde met hoe het in mijn bedrijf liep. En dat inzicht heeft heel veel veranderd voor mij.

Het was (en is nog altijd eigenlijk 😊) een uitdagend pad met veel vallen en opstaan, want om te weten te komen wie ik was los van mijn bedrijf moest ik ook echt meer loskomen van mijn bedrijf. Letterlijk dus minder gaan werken, meer tijd vrij nemen. En dat bleek verdomd moeilijk te zijn. Ik realiseerde al heel snel dat ik eigenlijk verslaafd was aan mijn werk en mijn bedrijf. Als ik niet zo druk bezig was voelde ik me vaak nutteloos, niet belangrijk. Ik had het gevoel dat ik er niet toe deed. Dus wist ik ook waarom ik continu wou werken en bezig zijn. Ik had het feit dat ik al dan niet belangrijk was en ertoe deed gekoppeld aan de mate waarin ik presteerde, hard werkte en successen boekte op professioneel vlak.

Dit patroon is duidelijk ontstaan in mijn kindertijd. Ik heb mij van jongs af heel hard willen bewijzen ten opzichte van mijn afwezige vader en mijn moeder en familie die zoveel voor me deden. En dat bewijzen deed ik door heel veel te gaan doen, mijn moeder ondersteunen in het huishouden, flink zijn, niet teveel tot last zijn, gaan werken in het weekend, twee diploma’s behalen,…en dat resulteerde steeds opnieuw in positieve aandacht van mensen. En zo is bij mij de (onbewuste) gedachte ontstaan dat hard werken en presteren resulteerde in aandacht en belangrijk zijn. Dit patroon heb ik niet meer kunnen loslaten. En begrijp me niet verkeerd, dit heeft me ook veel goede zaken gebracht, maar nu voelde ik dat het mij belemmerde.

Ik ben een evenwicht gaan zoeken tussen presteren en rust. Ik ben meer aandacht gaan besteden aan mezelf. Meer tijd genomen voor de dingen die ik zelf graag doe, die mij energie geven, waar ik blij van word. Daarnaast ben ik ook meer aandacht gaan geven aan de mensen om mij heen. Mijn gezin, familie, vrienden. Ik ben gaan beseffen dat gewoon “zijn” bij hen mij ook belangrijk maakte en uiteindelijk nog veel meer dan dat ik altijd druk bezig was en nooit tijd had. Ik ben mijn team gaan uitbreiden en zelf veel meer gaan loslaten. Ik heb mezelf bevrijd van al het “moeten” en de torenhoge targets die ik mezelf altijd oplegde en alles begon meer vanzelf te lopen.

Door die positieve flow in mijn leven te brengen gaat alles gewoon veel beter lopen en heb ik niet meer het gevoel dat ik 100en ballen in de lucht moet houden en alles onder controle moet hebben of dat anders alles als een kaartenhuisje in elkaar zou vallen.

 

Heb ik nog periodes waarin ik verval in heel druk bezig zijn, stress, me veel te veel laten meeslepen door de dingen die eens wat minder lopen in mijn leven en in mijn bedrijf? Uiteraard wel. En ik besef ook dat ik dit altijd zal ervaren. Het mooie is wel dat ik het veel sneller opmerk nu en dat ik tijdig ingrijp voor mezelf.

Ik geloof ook oprecht dat je pas echt inspirerend kan zijn voor de mensen om jou heen als het totale plaatje klopt voor jezelf. Heb jij ook soms het gevoel dat je niet meer zonder jouw bedrijf kan (of omgekeerd 😉) of dat jij jouw bedrijf geworden bent en wil je stiekem toch wat meer rust en voldoening ervaren?

Neem een stapje terug, ga even alles van op een afstand bekijken en ontdek wat het jou en jouw omgeving brengt.

Heb je het gevoel dat je dit niet alleen kan en kan je wat tips gebruiken? Neem gerust even contact op. Dan zit ik graag even met jou samen.

 

Bij HaRvest is het onze missie om de wereld te voorzien van zoveel mogelijk inspirerende leiders die een werkplek creëren waar mensen met plezier voor opstaan.


Ben jij benieuwd hoe aantrekkelijk jij vandaag al bent als werkgever?
Doe dan hier de test. Dit duurt slechts 4 minuten en je ontvangt van ons een rapport op maat met praktische tips. 

 

Close

50% Complete

Hallo,

Vul hieronder jouw voornaam en mailadres in en ik bezorg jou tips en inspiratie die ervoor zullen zorgen dat jij jouw beste mensen kan behouden en gemakkelijk nieuwe medewerkers kan aantrekken.