Motiveren kan je leren

Tegen 2025 zal 75% van de jobs ingevuld worden door Millenials. 
Deze generatie werknemers wil deel uitmaken van een groter geheel om een verschil te kunnen maken in deze wereld. Jouw grootste uitdaging is om hen te inspireren en te motiveren, zodat je hen op lange termijn aan jou en je bedrijf kan binden.

Word ook een inspirerend leider

De nieuwe generatie werknemers is niet meer op zoek naar een 'job'. Loon en financiële voordelen zijn niet langer hun grootste drijfveren. 
Het is aan jou, als ondernemer en leider, om je team te motiveren. Breng je enthousiasme over op je medewerkers en neem hen mee in je verhaal. Je zal snel merken hoe aanstekelijk dit werkt en welke positieve invloed dit heeft op jouw werkgeversimago. 

Wist je dat?

87% van de medewerkers zou van job veranderen voor een bedrijf met een sterker werkgeversimago.
Aantrekkelijke werkgevers zien hun vacatures tot 50% sneller ingevuld.
Gemotiveerde medewerkers zijn tot 26% meer geneigd trouw te blijven aan hun werkgever.
Met geïnspireerde werknemers is je bedrijf tot 43% productiever.

Onder leiding van HaRvest, kan ook jij een magneet voor medewerkers worden!

Benieuwd hoe aantrekkelijk je momenteel al bent als werkgever?

Doe de 4 minuten test en ontvang van ons een rapport op maat met jouw persoonlijk resultaat.

DE BASIS VOOR EEN MEER GELUKKIGE SAMENLEVING

HaRvest gelooft dat leiders die volop gaan voor hun dromen een inspiratie worden voor anderen. Door een werkplek te creëren waar mensen met plezier voor opstaan en gelukkig terug naar huis gaan, dragen ze bovendien bij tot een gelukkigere samenleving.

 

Ontdek hieronder 5 TIPS OM EEN MOTIVERENDE WERKPLEK TE BOUWEN zodat je jouw mensen op lange termijn aan jou kan binden, gemakkelijker nieuwe medewerkers kan aantrekken en meer plezier en resultaat haalt uit de samenwerking met jouw team. 

TIP 1
ZORG VOOR EEN AANTREKKELIJK TOEKOMSTBEELD 

Als ondernemer heb je voor jezelf een duidelijk en aantrekkelijk toekomstbeeld gevormd. Je hebt het doel voor ogen waar je met je bedrijf naartoe wil evolueren, je weet waarom je dat zo graag wil en dat houdt het vuur in je wakker.

Ook je medewerkers willen een doel dat hen blijft inspireren. Maak hen daarom deel van je plan en breng je enthousiasme op hen over. Zo kan je je verder blijven omringen met een gemotiveerd team.

TIP 2
BLIJF ZELF FIT EN ENERGIEK

Door voldoende te bewegen en fysiek energiek te blijven, kan je veel beter omgaan met tegenslagen. Je bent creatiever, kijken positiever tegen situaties aan en kunt veel oplossingsgerichter te werk gaan.
En dat is nodig als je elke dag zelf gemotiveerd wil opstaan en bovendien een team van geïnspireerde medewerkers aan te sturen hebt.

Jouw positieve ingesteldheid en energieke voorkomen inspireert je medewerkers om hetzelfde te doen. Ook zij zullen de voordelen snel merken, veel makkelijker omgaan met beslommeringen en gemotiveerd blijven gaan voor jouw bedrijf.

TIP 3
HELP JE MEDEWERKERS TE GROEIEN

Mensen zijn gemotiveerd als ze zich op hun plaats voelen, als ze hun takenpakket aankunnen. Zet dus de juiste mensen op de juiste plaats. 
Motiveer je mensen door hen binnen hun functie het nodige zelfvertrouwen te laten opbouwen. Medewerkers die het gevoel hebben te veel fouten te maken, haken af. Detecteer het als ze dreigen gedemotiveerd te raken en zet hen terug op het juiste spoor.
Zo groeit het zelfvertrouwen en de motivatie van jouw medewerker en dat komt jouw bedrijf enkel ten goede.

TIP 4
GEEF JE MENSEN VERANTWOORDELIJKHEDEN

Als je mensen hun job beheersen, kan jij gaan kijken welke taken je kan overdragen.
Voor veel ondernemers vraagt het wat oefening om 'delegeren' los te koppelen van het gevoel de controle te verliezen. Maar door de juiste taken bij de juiste medewerkers leggen, motiveer je hen om te groeien. De kracht van verantwoordelijkheidsgevoel werkt enorm enthousiasmerend. Werknemers die hun groeipotentieel binnen het bedrijf ervaren, blijven graag voor je werken.

Je zal snel merken welke verrijking dit voor alle partijen betekent!

TIP 5
BRENG POSITIVITEIT IN JE ONDERNEMING

Niets dat personeel meer motiveert dan positivisme.
Als mens, en dus ook als ondernemer, heb je misschien de neiging te vaak te focussen op wat niet goed loopt. En dat is goed, want door uit fouten te leren kan je blijven evolueren. Maar weet dat positiviteit meer motiveert.
Creëer ook een werkplek waar in elke situatie het goede wordt gezien. Ontdek de kracht van positieve aandacht en de motiverende uitwerking op je werknemers.

Benieuwd hoe aantrekkelijk je momenteel al bent als werkgever?

Close

50% Complete

ONZE GRATIS ONLINE TRAININGEN

Ik laat jou weten wanneer deze gratis online training opnieuw gepland staat.

Ps Laat gerust ook weten indien je graag op regelmatige basis onze tips ontvangt via mail zodat jij jou blijvend kan omringen door de beste medewerkers.  
Voor meer info bekijk onze privacyverklaring.