TRAININGEN

Het mooiste geschenk dat je jouw kind kan geven is een bewuste ouder. Ontdek hier hoe ik ouders begeleid op het pad naar Bewust Ouderschap. 

Live Online Programma

Bewust Ouderschap

Ik geloof zeer sterk dat we als ouder een enorme impact hebben op hoe onze kinderen zich verder ontwikkelen.
En ik weet uit veel gesprekken met ouders dat we allemaal de wens hebben dat onze kinderen gelukkig worden.
Daar zijn we het over eens, maar ik merk ook vaak dat ons gedrag en hoe wij zelf in het leven staan als mens allesbepalend is en vaak onze wens om onze kinderen gelukkig te maken overheersen.

En wat betekent dat dan precies "ervoor zorgen dat onze kinderen gelukkig zijn"?
Hoe kunnen wij bepalen waar onze kinderen gelukkig van worden?
Vaak gaan wij onze eigen onvervulde verlangens en wensen projecteren op onze kinderen.
Dit zorgt er voor dat kinderen kleine kopietjes van onszelf worden of net de dingen moeten gaan doen die wij nooit hebben kunnen doen.

“Ik heb nooit een diploma behaald en daarom is het allerbelangrijkste dat ik mijn kind wil meegeven een diploma”,
“ik heb altijd heel graag gesport en daarom vind ik het heel belangrijk dat mijn kind ook gaat sporten”

En vaak verwoorden we dat nog niet op deze manier.
We gaan spreken in het belang van het kind.
Een goed diploma is belangrijk als je ergens wilt geraken in het leven, sporten is gezond,…
En we doen dit uiteraard met de beste bedoelingen voor onze kinderen, maar merk op dat we al van jongsaf voor hen gaan bepalen wat hen gelukkig maakt.

Als wij echt willen dat onze kinderen gelukkig zijn moeten we durven om de traditionele plaatjes los te laten, moeten we écht durven kijken naar onze kinderen, ze zien zoals ze zijn (zonder dingen die ze doen of zeggen te bestempelen als goed of fout) en hen begeleiden op hun pad naar volwassenheid.

En dat vraagt moed om los te laten.
Onze eigen verwachtingen, onze wensen, ons beeld van wat hen gelukkig zou kunnen maken.
En dat is lastig, heel lastig en dat kan alleen maar wanneer wij als mens oprecht gelukkig zijn met wie we zijn en hoe ons leven eruit ziet. 
Op het moment dat wij als ouder vanuit ons hart gaan leven en onszelf als mens accepteren zoals we zijn kunnen we anderen accepteren zoals ze zijn. 

Bewust ouderschap is een thema dat mij enorm boeit,
waar ik zelf al veel over heb geleerd en ook dagelijks tracht toe te passen in mijn rol als moeder voor mijn 5 jarige dochter Ella.

Ik help ook andere ouders (vaders en moeders) hierbij en via dit Live Online Programma neem ik je graag mee in dit verhaal met inzichten en praktische tips die je onmiddellijk kan gaan toepassen in jouw eigen rol als vader of moeder.

Getuigenissen

Hoe anderen een samenwerking met mezelf hebben ervaren

"Ik voel me volmaakter. Je staat stil bij jezelf waardoor je bewuster met dingen omgaat. Ik leef meer dan dat ik geleefd wordt. Ik heb mijn tijd bewust leren invullen over de verschillende rollen die ik opneem zodat ik een juist evenwicht en balans kan vinden tussen focussen op mijn bedrijf sy-bo en genieten met mijn gezin en dierbaren. Dit brengt me rust en geeft me energie om er elke dag met volle goesting in te vliegen. "

Kelly Verstraete

"Ik ben veel rustiger geworden en heb de zingeving gevonden van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb stappen gezet in mijn persoonlijke groei en ervaar meer rust. Door mijn transformatie zijn ook de mensen in mijn omgeving rustiger geworden. "

Olivier Trouilliez

"De sessies met Charlotte zijn inspirerend, verrijkend en waarde(n)vol. Ze slaagt er als geen ander in om de laagjes die een mens in jaren rond zijn echte persoonlijkheid legt weg te halen. Op relatief korte termijn raakt ze op een niet bedreigende manier zo tot aan de kern. Die kern die veel mensen steeds moeilijker kunnen definiëren. Op die manier kan de gecoachte vanuit die kern veel beter de vragen beantwoorden waarmee hij worstelt. Charlotte vraagt veel (letterlijk vragen stellen- figuurlijk betrokkenheid bij je eigen traject), maar in tegenstelling tot anderen geeft ze ook, wat het makkelijker maakt om zelf ook meer te geven. "

Davy Callewaert

Hoe ziet het programma eruit?

LIVE

Met ons Live Online Programma gaan we 3 maanden intensief samenwerken. 

Het gaat om LIVE trainingen.  
Het zijn GEEN opgenomen video's.


Ik geef mijn trainingen en jij kan vragen stellen of reageren mocht je dit willen. 

PRAKTISCH

Er worden 2 trainingen per maand georganiseerd van 60 min.  


We voorzien twee extra sessies waarin vragen kunnen worden gesteld. 


Opdrachten
 worden meegegeven die je meteen kan gaan toepassen in jouw eigen leven.  

VERBINDEND

We kiezen bewust voor
kleine groepen (8 personen). 
 
Er wordt gebruik gemaakt van een eenvoudig online platform met de optie om elkaar te zien

Je krijgt via mail een link waar je op kan klikken en je kan verbinden van waar ook ter wereld :-)

Een klein fragmentje uit één van mijn workshops waar ik vertel over hoe ik mijn eerste stappen heb gezet naar meer bewust ouderschap.

 

Veel gestelde vragen

Ik ontmoet de laatste tijd veel mensen die het gevoel hebben vast te zitten in hun leven.
Niet echt ongelukkig zijn, maar ook niet gelukkig.

Ze weten dat het werk dat ze nu doen niet echt hun ding is, maar hebben geen idee wat dan wel iets voor hen kan zijn.

Ze hebben het gevoel dat ze meer tijd willen doorbrengen met hun kinderen, maar zien niet hoe dit kan zonder andere zaken (zoals geld of hun eigen bedrijf) te moeten opofferen.

Ze verlangen meer van hun liefdesrelatie, maar stellen zich tevreden omdat ze zich voorhouden dat het toch ook niet zo slecht is nu.

Ze willen meer kunnen genieten van het leven, maar de maandelijkse rekeningen en afbetalingen zorgen ervoor dat er niets anders op zit dan gewoon verder te doen.

Dat is ook wat ik heb ervaren een tijd geleden en dit zijn duidelijke signalen dat je niet vanuit jouw hart leeft, maar dat je ergens hebt gesetteld voor “minder”.

En daar is niets verkeerd mee, maar hoe zou het zijn mocht je echt vanuit jouw hart durven leven, weten welke stappen je moeten zetten om een meer vervuld leven te ervaren en dan ook de moed te hebben om stap voor stap hiervoor te gaan?  
 

De belangrijkste eerste stap is om te vertragen en te verstillen.


We leven allemaal in een leven waar geen tijd is (of waar we vooral geen tijd nemen) om stil te staan bij de dingen en plots zijn er 10 jaar voorbij…

Ik heb zelf mogen ervaren dat door te durven vertragen, en daarmee bedoel ik letterlijk minder uren gaan werken, meer tijd voor mezelf nemen, experimenteren met mediteren, eens helemaal alleen weg gaan,…ik mezelf heb leren kennen.

Hoe stiller je wordt, hoe minder je “bezig bent”, hoe meer je jouw innerlijke stem hoort.
En de stemmen van buitenaf (die we allemaal hebben meegekregen door onze opvoeding, studies, maatschappij,…) worden alsmaar stiller.

Je slaagt erin om beide van elkaar te gaan onderscheiden waardoor je op een bepaald moment intuïtief voelt waar jouw hart ligt, wat jij echt belangrijk vindt, wat jou echt gelukkig maakt,….

Ikzelf heb me altijd laten bijstaan door coaches in dit proces, want vertragen en verstillen kan ook heel beangstigend zijn.
Uit onderzoek blijkt zelfs dat 1 op 3 piekert als het stil wordt en dat is ook de reden waarom zo weinig mensen dit pad bewandelen en liever bezig blijven. 

Dat is ook waar ik mensen bij ondersteun nu.
Helpen om te vertragen, begeleiden om die innerlijke stem te vinden, tips geven om dan stap voor stap die innerlijke stem te gaan volgen en meer en meer vanuit hun hart te gaan leven.

Ik zal deze vraag vooral beantwoorden vanuit mijn eigen ervaring. 

Voor mezelf is het grootste verschil dat ik meer innerlijke rust heb gevonden.
Dat ik mijn geluk of mijn gemoedstoestand niet meer (of toch veel minder) laat afhangen van mijn externe omstandigheden.
Dat ik veel rustiger en meer écht aanwezig ben bij mijn man en dochter.
Dat ik veel meer warmte en liefde ervaar in mijn leven. 

Klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn als ik het zo nog eens bekijk ;-) maar de afgelopen drie jaar heb ik deze veranderingen echt opgemerkt en ik hoor van mijn omgeving dat zij dit ook hebben gezien en mogen ervaren. 

Tijdens mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van bedrijfsleiders merkte ik op dat 80% mij vragen stelde over hun rol als ouder. Hoe ze een balans konden vinden tussen de ratrace van het bedrijfsleven en de warmte van het gezinsleven, hoe ze meer aanwezig konden zijn voor hun kinderen,...

En toen ik 5 jaar geleden zelf moeder werd wist ik het meteen.
Ella is voor mij de belangrijkste reden geweest om die veranderingen door te voeren in mijn eigen leven. 

Als wij als ouder "vastzitten" in ons leven, angst hebben om voluit te gaan, dan geven wij dit door aan onze kinderen.

Als wij zelf niet vervuld zijn door ons eigen leven, dan gaan wij (vaak onbewust) onze eigen onvervulde dromen en wensen projecteren op onze kinderen waardoor zij niet hun leven, maar het leven dat wij voor hen voor ogen hebben gaan leiden.

Dat is waarom ik graag ouders begeleid met kinderen tussen 0 en 6 jaar zodat zij hun kinderen de kans kunnen geven op te groeien tot de man of vrouw die zij werkelijk zijn. 

Mijn belangrijkste doel is om jou inzicht te geven in wat Bewust Ouderschap is en tools aan te reiken om zelf een meer bewuste ouder te worden. 

Door een meer bewuste ouder te zijn zal je: 

  • Meer rust ervaren in de opvoeding van jouw kinderen
  • Vermijden dat je jouw eigen wensen en angsten projecteert op jouw kind
  • Weten hoe je bepaald gedrag kan aanpakken van jouw kind zonder altijd straffen te moeten opleggen
  • Inzicht krijgen in waarom jouw kind bepaald gedrag stelt en hoe je daar kan op reageren
  • Weten hoe je een druk werkleven kan hebben en toch aanwezig zijn als ouder
  • Tools in handen hebben om jouw kind de kans te geven op te groeien tot de man of vrouw die ze werkelijk zijn
  • Manieren vinden om een verbindende relatie op te bouwen met jouw kinderen
    En ja, ook in de puberteit :-)
  • Praktische oplossingen vinden voor jouw persoonlijke vragen omtrent de opvoeding van jouw kinderen. 

 

Ik begrijp je twijfels en meestal zijn we niet zo vertrouwd met online gesprekken.

En net zoals bij alles zijn hier voor- en nadelen.  
Het belangrijkste voordeel is dat je je niet hoeft te verplaatsen en je veel meer flexibiliteit hebt om het gesprek in te plannen. Heb je een uurtje over de middag of 's avonds als je kinderen slapen, dan bekijken we om het in te plannen. Je kan de gesprekken ook letterlijk van overal ter wereld laten doorgaan als je maar wifi hebt. Dus ben je op verlof en je wilt toch jouw gesprek, geen probleem :-)

Nadelen: Het is niet helemaal zoals face 2 face want er zit een computerscherm tussen.

Vanuit ervaring weet ik dat al na het eerste of tweede gesprek je gewoon niet meer merkt dat er een scherm tussen zit. Ik heb zelf ook al jaren een eigen coach die de wereld rondreist en ik heb haar letterlijk al 1 keer live ontmoet en toch hebben wij heel diepgaande gesprekken, boeken we zeer mooie resultaten en heb ik het gevoel dat ik haar heel goed ken en zij mij. 

Mocht je toch echt twijfelen, vraag sowieso jouw verkennend gesprek aan. Dit is ook online en dan kan je al eens ervaren hoe het voor jou voelt. 

IK SCHRIJF ME GRAAG IN

Elke maand worden er nieuwe groepen opgestart. Hieronder kan je op basis van het tijdstip dat jou het beste past een keuze maken. Hou er rekening mee dat de training om de 14 dagen doorgaat (gedurende 3 maanden) op het door jou gekozen tijdstip. Van zodra er voldoende deelnemers zijn wordt de nieuwe startdatum bekend gemaakt en word je op de hoogte gebracht per mail.

OPTIE 1

€375*

OF 3 X 130

EERSTVOLGENDE STARTDATUM 10 februari

Maandag om 19u30

3 maanden begeleiding

2 trainingen per maand

2 extra sessies Q&A

Praktische Opdrachten

IK SCHRIJF ME IN

OPTIE 2

€ 375*

OF 3 X 130

STARTDATUM NOG NIET BEKEND 

Woensdag om 16u30

3 maanden begeleiding

2 trainingen per maand

2 extra sessies Q&A

Praktische Opdrachten

IK SCHRIJF ME IN

Nog twijfels of vragen?

Schrijf jou gerust eens in voor onze GRATIS Live Online Training. Deze training duurt 40 minuten en geeft jou de kans om mij en mijn visie beter te leren kennen.

Close

50% Complete

Bedankt !

Leuk dat je interesse hebt in onze trainingen. Vul gerust onderstaande informatie in en dan hou ik je graag op de hoogte van de data van de trainingen.